Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a Kőszegi utcai parkolóház építése

A tulajdonos építi meg a szombathelyi belváros parkolóházát. Ezzel lezárultak a politikai viták, lényeg, hogy 264 új parkolóhelyet alakítanak ki.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez év tavasszal került a városi politika látószögébe Ingatlanvita a Kőszegi utcában - Mennyit ér egy telek? 2008. May 14. 00:05 a Kőszegi utca tömbbelsőjében lévő terület. Az ingatlant Az ITP Royal Kft. három éve 54 millióért vásárolta meg a várostól, a cég akkor azt vállalta, hogy ez év végéig felépíti a parkolóházat. Mivel nem kezdődött el a munka, a közgyűlési ellenzék azt hangsúlyozta, hogy ez év novemberében az eredeti áron visszavásárolhatja a telket az önkormányzat.

A parkolóház látványterve
A parkolóház látványterve

Elkezdődött a munka

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Közben ugyanis a SZOVA Zrt. – kötelezettségeinek eleget téve – parkolók építésére alkalmas területeket keresett, az ITP Royal állítólag bruttó 180 millióért kínálta fel a Kőszegi utcai ingatlant, az összeget sajtótájékoztatón kifogásolta az ellenzék. Varga Gábor ügyvezető akkor úgy nyilatkozott, hogy nem akarják mindenáron eladni a telket, az építés megkezdése pedig a kötelező régészeti feltárás miatt csúszott.

Épül a parkolóház
Épül a parkolóház

Hétfőn reggel aztán munkagépek jelentek meg a kérdéses területen, és elkezdődött a munka. Varga Gábort telefonon értül el, az ügyvezető elmondta, valóban a parkolóház építését kezdték el. Azaz, első lépésként a közműveket váltják ki, utána kezdődik a tényleges kivitelezés.

Három szintű parkolóház

Az eredeti terveken csupán kisebb módosításokat kellett végrehajtani, így a korábban közölt adatok sem változtak jelentősen. A parkolólemez alapterülete 2394 négyzetméter, a parkolóház szintjeinek összterülete pedig 7280 négyzetméter lesz. Vagyis háromszintű lesz az épület, ebből az első szintet félig a földbe lesz süllyesztik. 264 parkolóhelyet alakítanak ki, az épületnek nem lesz másik funkciója, tehát nincs szó üzletekről, szolgáltató egységekről. Mellette azért 1670 négyzetméternyi zöldterületet is kiépítenek.

Épül a parkolóház
Épül a parkolóház

Varga Gábor hozzátette, még nem született döntés arról, hogy ki fogja üzemeltetni a parkolóházat. Alapvetően a tulajdonos tervezi ezt, viszont, ha jó ajánlatot kapnak, akár az önkormányzattól, megfontolják a bérbeadását. Így még a leendő parkolási díjakról sem végeztek előzetes számításokat, az biztos, hogy versenyképes árat kell kialakítani a működőképesség érdekében.

A cég 2010. tavaszára tervezi a parkolóház befejezését és üzembe állítását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés