Pars olimpiai ezüstérmes lehet! - Doppingvétséget követtek el a fehéroroszok

Túl sok tesztoszteront találtak a pekingi olimpia ezüst- és bronzérmesének doppingvizsgálatánál. Ha a B-próbájuk is pozitív lesz, Pars Krisztiáné lesz az olimpiai ezüstérem.

A hírről a Nemzeti Sport Online számolt be, mégpedig az orosz Vesz Szport hírügynökségre hivatkozva. Ismert, hogy a kalapácsvetés döntőjében a szlovén Primoz Kozmus szerezte meg az aranyérmet, a második helyen a fehérorosz Gyevjatovszkij, a harmadikon honfitársa, Ivan Tyihon végzett.

Az internetes lap azt írja, hogy a két fehérorosz dobóatlétán a döntő napján végeztek doppingvizsgálatot, orosz hírértesülések szerint vérükben túl sok tesztoszteront találtak, amely valószínűleg kenőcs vagy gél formájában került szervezetükbe.

Gyevjatovszkij egyébként a sydney olimpián az elsők között bukott meg doppinghasználat miatt, akkor nandronolt találtak vérében, amiért kétéves eltiltással sújtották. Ha mostani doppingvétsége is beigazolódik, minden bizonnyal életre szóló eltiltást kap.

Ha a két fehérorosz atléta B-próbája is pozitív lesz, akkor szombathelyi Pars Krisztián a pekingi olimpia ezüstérmese, és hazánk is előbbre lép eggyel az éremtáblázaton, megelőzve ezzel Lengyelországot. Az orosz hírügynökség információit eddig sem magyar, sem fehérorosz részről nem erősítették meg.

Pars Krisztián pekingi dobása
Getty Images
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport