Pataki Gergely lett Szombathely új diákpolgármestere

A szerdai szombathelyi diákpolgármester- és diákalpolgármester-választás mondhatni tét nélküli volt, hiszen minden posztért csak egy jelölt indult.

Egy év után, szerda délelőtt ismét összegyűlt a szombathelyi diákság a városházán, hogy megválasszák a város új diákpolgármesterét és a diák-alpolgármestereket. Izgulni viszont nem nagyon kellett az eredmény miatt, ebben az évben ugyanis minden posztért csak 1-1 tanuló indult, amire eddig még nem nagyon volt példa.

Az esemény a szokott menetrend szerint zajlott. Előbb Nemény András polgármester mondta el köszöntőjét, később pedig a leköszönő diákpolgármester, Görcz Gergő szólt a jelenlévőkhöz, és többek között ismertette, mi történt a diákönkormányzat életében tavaly április óta.

Ezután, a kampány részeként, bemutatkoztak a jelöltek. Kalmár Flóra, az általános iskolai diák-alpolgármester beszédében elmondta, több közösségi programot és adománygyűjtést is szervezne a diákoknak. Hozzátette, nyitna a kisebbek felé is, ezért a mikulás hetében több óvodát is felkeresne koalíciós partnerével, Porpáczy Marcellel együtt, aki újraindult a középiskolai diák-alpolgármesteri pozícióért.

Porpáczy Marcell Péter
Maczkó Márk

Legyen újra városi diákbál

A két alpolgármester kampánybeszéde után Pataki Gergely beszélt a jelenlévőkhöz, és elsőként két térképet mutatott a tanulóknak. Mégpedig azért, mert egy évvel ezelőtt – még általános iskolai diák-alpolgármesterként - egy idősebb úr megkérdezte Idén komoly volt a verseny, néha furcsa kérdésekkel: diákpolgármestert választottak Szombathelyen 2023. April 20. 17:05 tőle, mi Paraguay fővárosa.

Pataki a kampánybeszédében elmondta, továbbra is szeretné folytatni azokat a programokat, melyeket a diákönkormányzat korábban szervezett. Újdonságként viszont ismét megrendeznék a városi diákbált, valamikor a jövő év elején.

A beszédek után a tanulók és a jelenlévő felnőttek, pedagógusok is kérdezhettek volna, ám idén senki nem élt ezzel a lehetőséggel, így alig félórával a kezdés után már a szavazatok leadása zajlott. Az „üresjárat” alatt sem unatkoztak a diákok, a városháza teraszán ugyanis egy kisebb bulival készültek a szervezők.

Az eredményeket fél egy után hirdették ki. A diákság végül

 • általános iskolai diák-alpolgármesternek Kalmár Flórát (49 szavazat)
 • középiskolai diák-alpolgármesternek Porpáczy Marcell Pétert (54 szavazat)
 • diákpolgármesternek pedig Pataki Gergelyt (66 szavazat) választotta meg.
 • Az új diákpolgármester és a két diákalpolgármester
  Maczkó Márk

  A most megválasztott diákok egy évig töltik be tisztségüket, a bekiktatási ceremónia a májusi közgyűlésen lesz majd.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet