Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Patricia heves esőzésekkel, méteres hullámokkal érte el Mexikó partjait

Az egyik legnagyobb erejű hurrikán áradásokat okozott, a szél sebessége elérte a 305 km/h-t. Több videót is mutatunk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Heves esőzéssel és több méter magas hullámokkal érte el Mexikó nyugati partjait közép-európai idő szerint szombaton hajnalban a Patricia hurrikán. Ez az eddig mért egyik legnagyobb erejű hurrikán volt az Egyesült Államok Nemzeti Hurrikánfigyelő Központjának adatai szerint. A mexikói hatóságok egyenesen a valaha volt legerősebb hurrikánról beszélnek - írja a 444.hu.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A hurrikánt a Nemzetközi Űrállomásról is figyelik (Forrás: Twitter / Hispanic Probs:

A hurrikán ötös erősségű volt, de amikor elérte a szárazföldet, négyes erősségűre szelídült. Manzanillo kikötővárosban fákat és reklámtáblákat döntött ki, kisebb áradásokat és földcsuszamlásokat okozott. Nagyobb károkat egyelőre nem jelentettek.

Ilyen volt a szélvihar (Forrás: Twitter / MyRadar):

Tucatnyi körzetben rendkívüli állapotot hirdettek ki pénteken a hatóságok Colima, Nayarit és Jalisco államokban, az iskolák zárva maradtak. A hurrikán érkezésére készülve a helyiek homokzsákokból emeltek gátakat házaik körül, bedeszkázták az ablakokat, és élelmiszerkészleteket halmoztak fel, több ezren vonultak szükségszállásokra, vagy elindultak az ország belseje felé.

És még egy videó (Forrás: Twitter / WeatherNation):

A hurrikán szeme kilenc kilométer átmérőjű volt, amikor egy viszonylag ritkán lakott vidéken elérte a szárazföldet. A vihar óránként 24 kilométeres sebességgel haladt észak-északnyugati irányban a szárazföld belseje felé. A középpontjában mért szél legnagyobb sebessége elérte az óránkénti 305 kilométert. Néhány órával később a szél sebessége óránként 270 kilométeresre csökkent - tudósít a 444.hu.

A hurrikán közben a hegyvidéki területek felett fölé ért, ahol veszélyes áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat. Az előrejelzések szerint napközben tovább fog gyengülni, és trópusi viharrá szelídül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Időjárás

Hirdetés