Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Pécsinger Szőlőbirtok: hit, remény, bátorság a palackokban

A Pannonhalmi borvidék szőlészetei és borászati joggal örvendenek kiváló hírnek, a Pécsinger Szőlőbirtok mégis kitűnik közülük.

A szombathelyi születésű Ekler Dezső által tervezett és 2014-ben felépült szőlőfeldolgozó üzemen sokunk szeme megakad, ha Győrújbarát felé járunk, hiszen formabontóra sikerült.

Pécsinger Szőlőbirtok

A Pécsinger Szőlőbirtok nem ettől különleges. Hanem adott hozzá egy jó adag bátorság, már-már merészség, ami a tájat uraló feldolgozó épület látványából is jól látszik. Nem véletlen jelmondatuk: „Különlegesből felejthetetlent” . Idősebb Pécsinger János alapító teremtő munkáját a hagyomány tisztelete, a család szeretete és a föld iránti alázata vezeti a mai napig, melyet fia, ifjabbik Pécsinger János lendületes és innovatív szemlélete sző át. Húsz év alatt a borvidék meghatározó borászatát építették fel, melynek 80 hektár szőlő adja az alapját.

A szombathelyi üzlet a Thököly utcában
Pécsinger Szőlőbirtok

A 8 fehér- és 5 kékszőlő fajtának köszönhetően az évek során 10 féle palackos tételre és magas minőségű folyóborra nőtt a szortiment, melyek közül már kikerült egy Győr Város Bora címet elnyert Csibész Cuvée 2018-ban, valamint a VinAgora nemzetközi borversenyen aranyérmet hozott haza a zászlóshajónak is tekinthető Olaszrizling bor. Ám nem csupán bort, de 100%-os természetes szőlőlevet is készítenek.

Szőlőültetvény
Pécsinger Szőlőbirtok

A szokatlan és az új keresése folyamatosan jelen van, hiszen az ültetvényeket az öko minősítésnek megfelelően kezelik, és évente megrendezik a környék legszínvonalasabb borkóstolóját a Borlementét, ami több száz fős rendezvénnyé nőtte ki magát.

Borlemente a birtokon
Pécsinger Szőlőbirtok

Saját borértékesítési hálózattal rendelkeznek, idén a 6. Borforrás üzletben tört fel a borforrás, a szombathelyi, Thököly utcában található boltban, először elhagyva a győri agglomerációt. Azért különlegesek ezek az üzletek, mert a kiváló palackos tételek mellett nagyon jó minőségű és elérhető árú folyóborokat is kínálnak a vásárlóknak.

„Ha van egy reálisan kitűzött célja az embernek, akkor legyen hozzá bátorsága, minden tekintetben ereje, és éljen a remény, ami kell a megvalósításhoz” – ez a család titka, ami apáról fiúra száll, s hamarosan beköltözik a poharainkba, legyen Ön is részese az élménynek.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

(X)

Tovább az oldalra