Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pécsinger Szőlőbirtok: hit, remény, bátorság a palackokban

A Pannonhalmi borvidék szőlészetei és borászati joggal örvendenek kiváló hírnek, a Pécsinger Szőlőbirtok mégis kitűnik közülük.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi születésű Ekler Dezső által tervezett és 2014-ben felépült szőlőfeldolgozó üzemen sokunk szeme megakad, ha Győrújbarát felé járunk, hiszen formabontóra sikerült.

Pécsinger Szőlőbirtok

A Pécsinger Szőlőbirtok nem ettől különleges. Hanem adott hozzá egy jó adag bátorság, már-már merészség, ami a tájat uraló feldolgozó épület látványából is jól látszik. Nem véletlen jelmondatuk: „Különlegesből felejthetetlent” . Idősebb Pécsinger János alapító teremtő munkáját a hagyomány tisztelete, a család szeretete és a föld iránti alázata vezeti a mai napig, melyet fia, ifjabbik Pécsinger János lendületes és innovatív szemlélete sző át. Húsz év alatt a borvidék meghatározó borászatát építették fel, melynek 80 hektár szőlő adja az alapját.

A szombathelyi üzlet a Thököly utcában
Pécsinger Szőlőbirtok

A 8 fehér- és 5 kékszőlő fajtának köszönhetően az évek során 10 féle palackos tételre és magas minőségű folyóborra nőtt a szortiment, melyek közül már kikerült egy Győr Város Bora címet elnyert Csibész Cuvée 2018-ban, valamint a VinAgora nemzetközi borversenyen aranyérmet hozott haza a zászlóshajónak is tekinthető Olaszrizling bor. Ám nem csupán bort, de 100%-os természetes szőlőlevet is készítenek.

Szőlőültetvény
Pécsinger Szőlőbirtok

A szokatlan és az új keresése folyamatosan jelen van, hiszen az ültetvényeket az öko minősítésnek megfelelően kezelik, és évente megrendezik a környék legszínvonalasabb borkóstolóját a Borlementét, ami több száz fős rendezvénnyé nőtte ki magát.

Borlemente a birtokon
Pécsinger Szőlőbirtok

Saját borértékesítési hálózattal rendelkeznek, idén a 6. Borforrás üzletben tört fel a borforrás, a szombathelyi, Thököly utcában található boltban, először elhagyva a győri agglomerációt. Azért különlegesek ezek az üzletek, mert a kiváló palackos tételek mellett nagyon jó minőségű és elérhető árú folyóborokat is kínálnak a vásárlóknak.

„Ha van egy reálisan kitűzött célja az embernek, akkor legyen hozzá bátorsága, minden tekintetben ereje, és éljen a remény, ami kell a megvalósításhoz” – ez a család titka, ami apáról fiúra száll, s hamarosan beköltözik a poharainkba, legyen Ön is részese az élménynek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra