Egy tanár feljelentésével és felfüggesztésével végződött a tanév az egyik szombathelyi iskolában

Kiskorú veszélyeztetésének gyanújával indult ellene eljárás.

A megyei napilap írta kedden, hogy felfüggesztették és kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt feljelentették a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola egyik pedagógusát. A lap úgy tudja, hogy az érintett pedagógus a múlt héten bottal fenyegette meg a nyolcadik osztály diákjait, egyikük a fején meg is sérült. A lap értesülésekre hivatkozva azt is közölte, hogy a pedagógus alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A Szombathelyi Tankerületi Központ a lapnak megerősítette, hogy a tankerület igazgatója büntetőfeljelentést tett, a pedagógust felfüggesztette, és belső vizsgálatot indított az iskolában. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság pedig közölte, hogy az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Sikerült elérnünk az érintett pedagógust telefonon, aki annyit mondott, hogy jelen pillanatban nincs olyan állapotban, hogy nyilatkozzon.

A megyei lap azt is írja, hogy a tanárt nemrég tüntette ki a szombathelyi önkormányzat.

László Győző, oktatásügyért is felelős alpolgármester lapunknak azt mondta, az önkormányzat a kitüntetést a Szombathely oktatásáért végzett több évtizedes szakmai munka alapján ítéli oda, azzal az oktatási szakmai szervezetek is egyetértettek. Hozzátette, ha valakivel a kitüntetés átadása után valóban történik ilyen elítélendő eset, az nagyon sajnálatos, de a szakmai elismerés odaítélésekori jogosságát nem befolyásolja.

A városházát is megkerestük, onnan ezt a választ kaptuk:

Az interneten megjelentekkel kapcsolatban és annak részleteiről önkormányzatunk nem kapott tájékoztatást a Szombathelyi Rendőrkapitányságtól. A folyamatban lévő belső vizsgálat és büntetőeljárás lezárulta után tudunk majd a történtek és annak esetleges következményeiről tájékoztatást adni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet