Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Pedofilbotrány: két chilei bíborost zárt ki a papi rendből a pápa

Folytatódik a pedofilbotrányban érintett papok felelősségre vonása a katolikus egyházon belül: Ferenc pápa most két chilei püspököt zárt ki a papi rendből, mert kiderült, hogy érintettek voltak a chilei egyházat megrázó zaklatási botrányban. Francisco José Cox Huneeust egy 2004-es zaklatási üggyel hozták kapcsolatba, de nem tudni, hogy milyen szerepet játszott az ügyben.

Marco Antonio Órdenes Fernándezt pedig azért zárta ki a pápa, mert az egyházon belüli vizsgálat megállapította, hogy zaklatott egy 17 éves fiút – írja a Reuters.

A pápa az ügy miatt korábban már kiközösített egy chilei papot: a 88 éves Fernando Karadima a chilei egyház pedofilbotrányának központi alakja volt, az 1970-es és 80-as években követett el szexuális visszaéléseket gyermekek ellen, de bűnösségét csak 2011-ben állapították meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra