Pénzeső hull a köztársasági elnök hivatalára

Eddig kevés jutott protokollra.

Szükségét érezte a kormány, hogy megsegítse Novák Katalin köztársasági elnök hivatalát több mint egymilliárd forinttal. Ebből 689 millió dologi kiadásokra és beruházásokra megy, 400 millióval pedig a hivatal protokollköltségét növelik. Utóbbi elég szép emelés, mert az idei költségvetésben összesen szerepelt 449 millió az államfői protokoll soron, ez majdnem megduplázódik.

A Köztársasági Elnöki Hivatallal a jövő évi költségvetés látványosan bőkezűen bánik. 2023-ban majdnem megduplázódik a személyi juttatások kerete (1,5 milliárdról 2,7 milliárdra), és a működésre is sokkal több jut majd (750 millió forint helyett 1,3 milliárd), mint ami az idei eredetei költségvetésben szerepelt.

A Magyar Közlönyben megjelent, költségvetési átcsoportosításokról szóló kormányhatározat szerint a Sándor palotában nem kell 2023-ig várniuk a bőségre, már 2022 második felére jelentősen megemelték Novák Katalinék költségkeretét - írja a 444 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek