Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Percekig rugdosták egy győri aluljáróban a földön fekvő kirabolt férfit - 13 évet is kaphatnak

2020 nyarán két fiatalember és egy fiatal nő úgy rabolt ki Győrben egy 67 éves férfit, hogy közülük ketten percekig ütötték, rúgták a sértettet.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a 21 éves férfi és 19 éves húga idén nyáron egy éjszaka ittas állapotban találkozott Győrben a 23 éves harmadik elkövetővel. Együttesen folytatták útjukat, mikor egy aluljáróban meglátták a sértettet - ismertette az esetet az Ügyészség.

Az idős sértettel beszélgetni kezdtek, majd a fiatalabb férfi egy hirtelen mozdulattal megpróbálta letépni a sértett válláról a táskáját. Mivel ez nem sikerült, ő és húga a férfit percekig kitartóan bántalmazták, testszerte ütötték, rugdalták. Harmadik társuk mindezt végignézte, majd a sértett zsebéből a bántalmazás során kihulló értékeket összeszedte és eltette.

Mikor a sértett az ütések, rúgások miatt a földre került, az őt bántalmazó férfi a táskáját megszerezte. A nő azonban ekkor is folytatta a bántalmazást, tovább ütötte és többször fejbe is rúgta a sértettet.

A terheltek 15400 forint kárt okoztak a sértettnek, akinek zúzódásos sérülései keletkeztek.

Az elkövetőket az ügyészség csoportosan elkövetett rablással és a testvérpárt emellett súlyos testi sértés kísérletével vádolja. Velük szemben 13 év szabadságvesztés is kiszabható. Harmadik társuk felfüggesztett szabadságvesztés ideje alatt követte el az 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetni rendelt bűncselekményt.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság folytatta le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra