Híd alatti üregbe szorult budapesti kutyát szabadítottak ki a szombathelyi tűzoltók - megtalálták a gazdáját is

Mia egy macska miatt mászott a híd alá...

A  Perint híd alatti üregben rekedt  kutyához riasztották a tűzoltókat Szombathelyen, a Bartók Béla körútra vasárnap délután.

A tűzoltók néhány kő elmozdításával kiszabadították a chippel rendelkező ebet, aminek a hámján a gazdájának az elérhetősége is rajta volt, akivel sikeresen felvették a kapcsolatot.

A fővárosi fiatalember a szombathelyi nagymamájától szaladt a megadott helyszínre és Mia, a kutya – mert hogy így hívják a tíz éves szökevényt – a gazdi láttán heves ugatással jelezte a tűzoltóknak, hogy most már adják őt vissza annak, akihez tartozik.

Mia heves ugatással üdvözölte a gazdáját (videókép)
TM/Nyugat.hu

Miáról kiderült, hogy Budapesten él és rendkívül jól nevelt kutya, láb mellett halad, rendszeresen utazik tömegközlekedéssel és hallgat a vezényszavakra. Az Alpokalja levegője azonban előhozta belőle a predátort és egy szombathelyi macska láttán ösztönből cselekedett. Elrohant közelebbről szemügyre venni a helyi nevezetességet.

A Perint hídja alatt rekedt kutyához riasztották a tűzoltókat Szombathelyen (Videókép)
TM/Nyugat.hu

A macska megúszta, Mia pedig csapdába esett és a gazdája sem találta meg, de köszönhetően a bejelentőknek és a tűzoltóknak, valamint az előrelátóan megadott elérhetőségnek Mia gyorsan visszakerült a gazdájához.

Mia hamar visszakerült a gazdájához
TM/Nyugat.hu

A fiatalember egy nagymamája által sütött kaláccsal szerette volna meghálálni a tűzoltók segítségét, de ezt ők nem fogadhatták el, viszont értékelték a szándékot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló