Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Perrel fenyegette meg Magyarországot az EB a Klubrádió-ügy és a homofób törvény miatt

Két hónapot kapott a kormány, hogy betartsa az uniós jogszabályokat. 

Az Európai Bizottság (EB) felszólította a magyar kormányt, hogy tartsa be az elektronikus hírközlésre, a diszkriminációra és az e-kereskedelemre vonatkozó uniós szabályokat, és ha ennek két hónapon belül nem tesz eleget, akkor eljárást indít az Európai Unió Bíróságán – írja a Telex az EB csütörtöki közleménye nyomán.

A portál megjegyzi, újabb szakaszához érkezett a Klubrádió elhallgattatása, valamint a homofóbtörvény megszavazása miatt indított kötelezettségszegési eljárás. Mindkét üggyel kapcsolatban indoklással ellátott véleményt küldött a kormánynak az EB. 

Orbán Viktor november végén levelet írt az EB-nek, amelyben azt kérte, függesszék fel a tagállamok területi és nemzeti integritását, valamint a polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseket aláásó kötelezettségszegési eljárásokat.

Az Euronews számolt be a brüsszeli válaszról, miszerint nincs politikai mozgástér az eljárásokban, szigorú folyamatokról van szó, a lezárás egyetlen lehetősége az, ha az annak alapját jelentő ügy megoldódik. A bizottság alelnöke, Margaritisz Szkínász sajtótájékoztatón azt mondta ezzel kapcsolatban,  „politikai okokból vagy levelekkel nem lehet leállítani egy kötelezettségszegési eljárást” - idézi a MaNcs .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek