Idén is kaphatnak 30 ezres piaci utalványt a rászorulók Szombathelyen

Tavaly 36 milliót vásárolhattak így el az igénylők, az idén is ekkora összeget szán rá az önkormányzat.

2024-ben is igényelhető lesz a rászorulók piaci vásárlási utalványa, erről csütörtökön dönt a szombathelyi közgyűlés.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az utalvány nem új, 2020-ban, a koronavírus-járvány kitörése után találták ki ennek rendszerét, és 2020. május 11-től december 31-ig működött is. 2020-ban pontosan a tervezett keretet sikerült felhasználni, 1043 rászoruló kapott utalványt összesen 31 millió 290 ezer forint összegben.

Tavaly, 2023-ban visszahozták Megint jön a 30 ezer forintos piaci utalvány Szombathelyen 2023. June 18. 18:47 az utalványt, és 36 millió forint értékben osztották ki a rászorulóknak.

Az utalvány élelmiszerre és ruhaneműre vásárolható le
Mészáros D. Zsolt

Lényege, hogy az igazolt rászorulók fejenként maximum 30 ezer forint értékben kaphatnak vásárlási utalványt, amit csak a piacon, azaz a szombathelyi vásárcsarnokban vásárolhatnak le.

Az utalványok 1000 forint címletűek, élelmiszerre (kivéve alkoholos italok) és ruhaneműre lehet őket elkölteni. A rászoruló megkapja a kiválasztott árut, az utalvánnyal fizet, amit aztán a vásárcsarnok összesít, és értékét átutalja az érintett kereskedőknek és őstermelőknek.

Családonként csak egy személy kaphat utalványt, az jogosult rá

 • aki egyedül élő, és havi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 450 százalékát (jelenleg 128 250 forint), vagy
 • akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400 százalékát (jelenleg 114 000 forint)
 • nem haladja meg, feltéve, hogy saját maga és családja vagyonnal nem rendelkezik.

  A kérelmeket április 1-től lehet benyújtani, az idén kiosztandó utalványok 2025. január 31-ig használhatók fel.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet