Főhajtás Picasso előtt - június közepéig látogatható a tárlat

A Képtár bejárata előtt a rá jellemző csíkos trikóban etet galambot Pablo Picasso testmása, odabent pedig nagymesterek tisztelegnek őelőtte műveikkel. Többek között.

Többek között bizony, mert ugyan a pop-art király Andy Warholtól a megkerülhetetlen Vasarely-n keresztül Joan Miróig számos nagyság szólaltatta meg a vásznat a maga nyelvén, hogy tiszteletét fejezze ki a malagai származású festőművész 90. születésnapja alkalmából, maga Picasso - nem sokak által ismert - munkái is megjelennek a Szombathelyi Képtár falain.

Hódolat Picassónak kiállítás megnyitó
A kép a fontos, nem a haj
Phreek

Ezek Honore de Balzac Ismeretlen remekmű című novellájához 1927-ben készült illusztrációk, témájuk pedig a művész-modell kapcsolat, illetve

hogy az ábrázolásnak milyen köze van a modell valódi lényegéhez

- mondta el Gálig Zoltán, a képtár igazgatója. Ezek az alkotások egyébként egy homályosabb, elkerített részben kaptak helyet, miután fényérzékeny papírra készültek, s körültekintően kell velük bánni, mert némelyik 8 millió forintot is megér.

A "Hódolat Picassónak" című kiállítás művei összesen 150 millió forintot érnek

Sokszor az a vád érte Picassót, hogy úgy rajzol, mint egy gyermek, ugyanakkor aki végigkövették a tanulmányait, láthatták, hogy már tíz éves korában akadémiai szintű festményeket készített

- hallhattuk még a plusz információmorzsát, ami egészen más megvilágításba helyezi a művész olyan alkotásait, mint amilyen az alig néhány vonással felskiccelt, mosolyra fakasztó portré Rimbaudról.

Hódolat Picassónak kiállítás megnyitó
Namostakkor itt hol van a Citroën?
sadness

Ha igazat adhatunk Goethe szavainak, hogy minél kevésbé megfogható egy mű az értelem számára, annál jobb, akkor a képtárban egészen mélyen vethetjük bele magunkat a jóba. Egészen június 24-ig bezárólag.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra