Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két pihenőhely épül az M86-os gyorsforgalmi mellett

Később benzinkutak is lesznek, de nemsokára lesz hol pisilni.

Szombathelytől Csornáig mintegy 65 km hosszon autózhatunk az M86-os gyorsforgalmin, és már sok helyről hallottuk, hogy kellene pihenőhely, esetleg benzinkút.

A szakaszon valóban nincs ilyen, igaz, Hegyfalunál némi kanyargás után találhatunk egy benzinkutat. De már nem kell sokáig várnunk, olyan másfél év múlva két pihenőhelyen is megállhatunk.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektjei között szerepel a Vámoscsaládnál és Sopronnémetinél kiépítendő pihenőhely. Előbbi – Szombathelyről nézve – Répcelak előtt lesz.
A vámoscsaládi pihenőhely
Forrás: googlemaps.com

A sopronnémeti térségében épülő pedig Csorna előtt.

A sopronnémeti pihenőhely
Forrás: googlemaps.com

Vámoscsaládnál kétoldali össztömeg tengelysúlymérő állomás épül, ezt egészítik ki pihenőhellyel. Sopronnémetinél szintén mindkét oldalon lesz pihenőhely, itt benzinkút is épülhet majd.

A két pihenőhely közel hatmilliárd forintba kerül, az Európai Unió és a magyar állam finanszírozza. A befejezés 2020 januárjában várható.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra