Pillanat alatt kellett felismernie, hogy nagyon nagy baj van

Megszólal videónkban az az asszony, aki egy pillanatra látta csak az autóúttól távolabb, árokban fekvő motort és motorost, de nem tétovázott, azonnal szólt a férjének, hogy álljon meg. Kiderült, hogy nagyon komoly baleset történt, nem sokkal sötétedés előtt.
Videó: Tánczos Mihály

Kummer Miklósné nem értette, miért tartottuk rendkívülinek azt, amit tett, de sajnos tapasztalatból tudjuk, hogy nagyon sokan továbbhajtottak volna, még akkor is, ha észreveszik a motorost. Az út adottságából adódóan azonban az utazók 99 százaléka biztosan nem látta a motort, a sofőrök közül pedig végképp senki nem vehette észre az M86-os autóútról, hiszen ahhoz jobbra hátra kellett volna nézniük.

Pillanat alatt kellett felismernie, hogy nagyon nagy baj van
Pillanat alatt kellett felismernie, hogy nagyon nagy baj van
Tánczos Mihály

Azon az úton, ahol a motoros balesetet szenvedett szinte semmi nem jelezte a bajt. Néhány halvány karcolás az aszfalton és három sérült szalagkorlát láb. Semmi olyasmi, amit egy átlagos sofőr gyanúsnak találhatna.

Az asszonynak talán 1-2 másodperce volt felfogni, hogy mit is lát a 110-zel haladó autóból. Töprenghetett volna ezen hazáig, vagy legyinthetett volna a látványra, ehelyett azonnal szólt a férjének, hogy álljon meg. Nem sokkal később az általuk riasztott mentők is kiértek és megkezdték a motoros újraélesztését. A szívét sikerült is újraindítani a 34 éves, erős szervezetű férfinak, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy a motoros túl is éli a balesetet. Nem tudni, mennyi ideje fekhetett az árokban, azt sem, hogy mikor állt meg a szíve. Annyi valószínűsíthető, hogy ha Kummer Miklósné nem méri fel időben a helyzetet, akkor a sötétedés miatt már csak másnap találták volna meg a motoros holttestét.

Pillanat alatt kellett felismernie, hogy nagyon nagy baj van
Tánczos Mihály

Kiemelnénk, hogy a motoros komoly védőfelszerelésben ült rá Suzuki motorjára. Enélkül esélye sem lett volna a túlélésre. A motor még a sebességkorlátozó tábla előtt dőlt a földre. Nem tudjuk, hogy a motoros nem engedte el, vagy nem tudta elengedni a járművet. A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Kummer Miklósné pedig magától értetődően mondta, hogy neki ezt kellett tennie. Ő talán tényleg nem tudja, hogy a világ másfelé halad. Az asszony letörölte a könnyet az arcáról, mielőtt kameránk elé állt. Boldog volt, hogy a motoros szíve dobogott.

Mi pedig örülünk, hogy vannak még Kummer Miklósnék.

Pillanat alatt kellett felismernie, hogy nagyon nagy baj van
Tánczos Mihály

Információink szerint a motoros a kórházban belehalt sérüléseibe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló