Pingvinek verték a Jegesmedvéket

Szombaton este a vártnál simábban, 8-3-ra ütötte ki a tavalyi szezon hatodik helyezettjét a Szombathelyi Pingvinek amatőr jégkorong csapata.

Kellemes idő fogadta a csapatokat és a szurkolókat szombaton este a Szombathelyi Műjégpályán. A tavalyi szezon 6. helyezettjét, a Fehérvári Jegesmedvék csapatát fogadta hazai pályán a Szombathelyi Pingvinek amatőr jégkorong együttese. A vendégek 2004 óta vesznek részt a bajnokságban, két alkalommal bronzérmet, egyszer pedig ezüstérmet nyertek.

A mérkőzés gyors gólváltással indult. Alig telt el két perc és az ellenfél harmadában megszerzett korongot Koltai Csaba a kapu mögé passzolta, Göncz Szabolcs pedig megkerülve a kaput a kapus korcsolyája mellett megszerezte a vezető gólt.
Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, mert Tankó Károly 34 másodperccel később egyenlített.
A csapatok sorra dolgozták ki a helyzeteket, a kapusoknak mindkét oldalon akadt dolguk bőven.
Aztán Zelenák Márió lőtt laposan, amit még hárítani tudott Gangl Gábor, de a kipattanó korongot Kovács Dávid már magabiztosan lőtte a hálóba. Több gól már nem esett a harmadban, így egy gólos hazai vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A második harmadban aztán hengereltek a Pingvinek. Meggyőző játékkal sikerült megnyugtató előnyt szerezniük. Előbb emberelőnyben Karvalits Gábor lövése talált utat a fehérvári kapuba, majd bő 7 perc múlva ismét Zelenák Márió passzából, szerzett fontos gólt Kovács Dávid. Kicsit több mint 4 perc kellett, hogy Sipos László indítása után Kovács András lapos lövésével megszerezzék ötödik találatukat a vasiak.

A pingvinekhoki.hu beszámolója szerint a harmadik harmad eleinte inkább gladiátor küzdelemre hasonlított, sorra ültek le a játékosok a büntetőpadra, mindkét oldalon.
Aztán ebből az adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban. Három a három ellen folyt a játék, amikor Jávorics Gábor remek keresztpasszt adott Kovács Dávidnak, aki lövésre emelte botját, majd laposan visszacsúsztatta a korongot Jávorics Gábor elé, aki nem hibázta el a ziccert.
A harmad felénél kapust cseréltek a szombathelyiek, Kirchknopf Gergely kapott lehetőséget. Hamar felavatták őt is, Mathesz Dávid révén.
Mindössze 30 másodpercet kellett várni a válaszra. Németh Richárd a gól utáni bulit követően a felé pattanó koronggal végigcikázott az ellenfél kapujáig, és ahelyett, hogy beadta volna, egy laza csuklómozdulattal a kapus lába mellett a kapuba csúsztatta a korongot. Aztán a fehérvári oldalon Blág Szabolcs is feliratkozott a góllövők listájára. Baltavári Gábor volt, aki kapura lőtt, Kirchknopf hárított, de a korong visszapattant a mezőnybe és Blág ezt már nem hibázta el. Az utolsó szó így is a Pingvineké maradt: Forgács Tamás vezette a korongot keresztül a fehérvári védelmen, és a kapus előtt keresztbe húzva fonákkal emelt a hálóba.

Összességében tehát megérdemelt hazai győzelem született.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport