Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pintér Sándor rendeli ki a kórházparancsnokokat

A kórházak jelenlegi biztonsági őreit szerződésbontással elküldhetik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kórházak élére a parancsnokokat a miniszterelnök megbízólevelével Pintér Sándor belügyminiszter rendelheti ki, és ő irányítja őket az országos kórház-főparancsnok útján, aki meghatározza tevékenységi körüket, és koordinálja tevékenységüket, és akit a miniszter javaslatára a miniszterelnök bíz meg. Az országos főparancsnok helyettesévé intézményvezetői jártassággal rendelkező orvost kell kinevezni. - írja a hvg.hu.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A kórházak jelenlegi biztonsági őreit szerződésbontással elküldhetik. A mostani rendelet alapján kirendelt vagyonőr „az emberi méltóság tiszteletben tartásával jogosult az érintett beleegyezése nélkül ruházat, csomag, jármű átvizsgálására” az általános törvényi előírástól eltérően akkor is, ha nem áll fenn bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúja. A kórházakba őrző-védő feladattal katonákat is küldhetnek, akik lőfegyveren kívüli kényszerítő eszközöket (testi erő, gumibot, könnygáz, sokkoló, bilincs, kutya) alkalmazhatnak, ha valaki megtámadja vagy szolgálati feladatuk teljesítésében egyéb módon akadályozza őket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés