A Pirelli téli és négyévszakos abroncsújdonságai

Mivel prémium kategóriás termékekről van szó, az abroncsokat mindennapi használatra javasolják, olyanoknak, akik kedvező áron szeretnének prémium minőséget.

A Pirelli egy méltán híres olasz abroncsgyártó, mely prémium kategóriás termékivel szerzett magának hírnevet az abroncsok világában. Ugyan az abroncsgyártás 70%-át motorkerékpár abroncsok gyártása teszi ki, gyártanak gumikat személygépkocsikra, könnyű haszonjárművekre és motorkerékpárokra, buszokra, teherautókra, mezőgazdasági és földmunkagépekre is.

A termékpaletta tehát meglehetősen széles. Mivel prémium kategóriás termékekről van szó, az abroncsokat mindennapi használatra javasolják, olyanoknak, akik kedvező áron szeretnének prémium minőséget.

Az elmúlt években a motorkerékpár abroncsok gyártása mellett számos személygépkocsi és SUV abroncs is piacra került a téli és a négyévszakos abroncskategóriában. A Pirelli legújabb téli abroncsa a Pirelli P Zero Winter, mely 2019-ben került a piacra.

Négyévszakos abroncsok között előbb a Pirelli P ZERO All Season jelent meg 2019-ben, majd a Pirelli 2020-ban is új modellt dobott piacra, mégpedig a Pirelli Cinturato P7 All Season abroncsot. Bár egyik abroncs sem került még a nemzetközi abroncstesztek célkeresztjébe, de méltán tartoznak a prémium kategóriás termékek közé.

A legújabb Pirelli téli abroncs személyautóra: Pirelli P Zero Winter

A Prielli abroncsújdonsága 2019-ben került a piacra, a Pirelli P Zero Winter. Ezt az abroncsot kifejezetten nagy teljesítményű autókhoz fejlesztették ki, hogy télen is maximálisan kihasználhassák járműveik adottságát.

Mivel a nagy teljesítményű autók esetében az abroncsoknak meg kell birkózniuk a hatalmas erővel és nyomatékkal, amelyet ezek a járművek generálnak, így ennek figyelembe vételével fejlesztették ki a Pirelli P Zero Wintert, hogy ne csak az időjárási viszonyokat, hanem az autó teljesítményét is képes legyen maximálisan kezelni.

Az összetett futófelület és a speciális futófelület hivatott garantálni a biztonságos vezetési élményt nagy sebesség mellett is havas és nedves útfelületeken, illetve a rövid fékutat téli környezetben is.

A Pirelli legújabb szériája már elektromos autókra is elérhető, és ugyanazt a teljesítményt nyújtja, vagyis télen is biztonságos vezetési élményt. A futófelületnek köszönhetően az abroncs tapadását maximalizálták, ahogyan a kopásállóságot is.

Amit a Pirelli P ZERO All Season és a Pirelli Cinturato P7 All Season négyévszakos abroncstól elvárhatunk

A négyévszakos abroncsok tekintetében a Pirelli az elmúlt években két újdonsággal is szolgált. 2019-ben a Pirelli P ZERO All Season került piacra, 2020-ban pedig a Pirelli Cinturato P7 All Season.

A Pirelli Cinturato P7 All Season abroncsot elsősorban azoknak ajánlják, akik télen hideg, néhol havas útviszonyok között vezetnek, illetve nyáron nem szeretnének abroncsot cserélni. Ez az abroncs tökéletes választás azok számára, akik főleg városi közlekedésre használják az autójukat, akár minden nap.

Az abroncs fejlesztésénél az észak-amerikai időjárási viszonyokat vették figyelembe, ugyanakkor az abroncs az európai országokban is megállja a helyét.

A hossz- és keresztirányú lamelláknak köszönhetően az abroncs biztonságos és stabil vezetési élményt garantál nedves és havas utakon egyaránt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

(X)