Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok pénteken

Januárig visszamenőleg 0,6 százalékkal emelkednek a nyugellátások, ez a különbözet jön meg a bankszámlákra.

Pénteken jön az extra nyugdíj a bankszámlákra - írja a Napi.hu . A Magyar Államkincstártól érkező utalás oka, hogy magasabb az idei infláció a vártnál, a különbözetet pedig a törvény értelmében ki kell fizetnie az államnak.

Mint a cikk rámutat, az emelés a korábban kifizetett tizenharmadik havi nyugdíj, illetve tizenharmadik havi ellátás egyheti összegére is jár. Belföldi bankszámlára történő utalás esetén a 2021. január-május hónapokra járó emelés külön utalási tételként érkezik majd meg az érintettek számlájára pénteken, együtt a sima nyugdíjjal.

A kincstári adatok szerint tavaly 142 ezer forint volt az átlagnyugdíj, erre jött rá tavaly novemberben a pótlólagos, 1,2 százalékos, majd 2021. januártól a 3 százalékos emelés, ebből következően idén 148 ezer forint körül lehet az átlagnyugdíj. A 0,6 százalékos növeléssel havi 888 forint jöhet átlagosan, ezt kell 5-tel szorozni a hónapok számának megfelelően.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra