Nyugat Podcast: Hogyan lehet majd családi házat építeni? Jöhetnek a kacsalábon forgó kastélyok?

A vasi építészkamara és mérnöki kamara elnökeivel elemeztük a várható helyzetet.

Február közepén volt a Nyugat Podcast vendége Letérkövezett belváros, zsúfolt lakóparkok, elszabadult stílusú házak February 14. 18:56 Sütő Gabriella, Szombathely főépítésze. A beszélgetésben elhangzott, hogy a minisztériumban készülőben van egy új törvény, ami részletesen szabályozza majd az építkezéseket, az építéshatósági előírásokat, az állam, az önkormányzatok és a szakemberek munkáját.

A Nyugat Podcast mai adásában a készülő törvény koncepcióját elemezzük két szakemberrel, Takács Andrással, a Vas Megye Építészkamara elnökével, és Nádor Istvánnal, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnökével.

A beszélgetésben többek között erről lesz szó:

 • Mi a baj a jelenlegi szabályozással?
 • Milyen fontosabb változásokra kell készülni?
 • Könnyebb vagy nehezebb lesz családi házat építeni, átalakítani, bővíteni?
 • Mihez kell majd építési engedély?
 • Mi a szakma véleménye a koncepcióról?
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Podcast