Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Podcast – Reinkarnáció, elrendezett házasság és vegetáriánus étrend: egy szelet India

Reinkarnáció, elrendezett házasság és vegetáriánus étrend: egy szelet India

/

letöltés 98.24MB
Szilaj Péternével, szanszkrit nevén Gandharvika Prema Dasi-val, a magyar Krisna-tudatú közösség kommunikációs munkatársával beszélgettünk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok olyan kérdés merült fel bennünk a Krisna-tudat kapcsán, ami egy laikusban felmerülhet. Hogy kötődik ez a vallás a hinduizmushoz? Egyistenhit, vagy többistenhit? Miért nem szabad húst enni? A Krisnások tényleg elrendezett házasságban élnek?

Szilaj Péterné/Gandharvika Prema Dasi
Szilaj Péterné

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének kommunikációért és társadalmi kapcsolatokért felelős tagjával, Szilaj Péternével a következő témákat jártuk körbe:

 • Honnan ered a Krisna-tudat és hogy kötődik a hinduizmushoz?
 • Hogy csöppen bele valaki Magyarországon a Krisna-tudatú közösségbe?
 • Milyen szabályok és elvek szerint élnek a Krisna-tudatú hívők?
 • Hogy működik a reinkarnáció?
 • Egyistenhitről, vagy többistenhitről beszélünk?
 • Miért fontos a vegetáriánus étrend?
 • A Krisna-tudatú hívők valóban elrendezett házasságban élnek?
 • Milyen társadalmi tevékenységeket végeznek?
 • Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Podcast

  Hirdetés