Pofás utascentruma lett a szombathelyi vasútállomásnak

Csaknem 78 millió forint volt, pénteken pedig megvolt a nagy szalagátvágás is.

Utascentrumot nyitott a GYSEV Zrt. a szombathelyi vasútállomáson a VIP váró helyén, a személypénztárak mellett. Mostantól modern környezetben, teljeskörű utazási szolgáltatásokkal várják az utazókat és mindenki gyorsan, kényelmesen intézheti utazással kapcsolatos ügyeit az egyablakos rendszerben.

GYSEV utasellátó átadása Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

A vasúttársaság munkatársai rendelkezésre állnak, ha például belföldi és nemzetközi menetjegyekről, csoportos utazásokról, észrevételek kezeléséről, vagy utazási információkról van szó. Emellett vannak az utascentrumban GYSEV ajándék- és emléktárgyak, játékok és ruházati termékek is. A teret múzeumi tárgyak, vasúti emlékek is színesítik, automata poggyászmegőrző is üzemel benne és egy játéksarkot is kialakítottak a gyerekeknek.

GYSEV utasellátó átadása Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

Az átadón ott volt a GYSEV Zrt. vezérigazgatója, Kövesdi Szilárd mellett Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és Horváth Attila, Szombathely gazdaságfejlesztésért is felelős alpolgármestere, akik együtt vágták át a piros-fehér-zöld szalagot az utascentrumon.

GYSEV utasellátó átadása Szombathelyen
Kövesdi Szilárd, Hende Csaba és Horváth Attila.
Mészáros D. Zsolt

„Minden szombathelyi családnak megvan a maga története, ami a vasútállomáson indul, vagy itt végződik. Nagyon örülök annak, hogy a jövő történetei szebb környezetben játszódhatnak” – mondta az alpolgármester.

GYSEV utasellátó átadása Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

„A mai online világban sok mindent elintézhetünk számítógépen, mobiltelefonon. Mégis fontosnak tartottuk, hogy legforgalmasabb állomásunkon, Szombathelyen utascentrum létesüljön, ahol rendkívül modern környezetben, közvetlenül munkatársainkkal tudnak egyeztetni az utasok. Ez a beruházás is fontos része annak a szolgáltatásfejlesztési folyamatnak, amelyet a GYSEV évek óta megvalósít a vasi megyeszékhelyen” – mondta a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

GYSEV utasellátó átadása Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

A szombathelyi Utascentrum az EU és a magyar állam által támogatott Interreg V-A Ausztria-Magyarország Program keretében, a SMART-Pannonia projekt pályázati támogatásainak felhasználásával valósult meg, a kivitelezés költsége csaknem 78 millió forint volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet