Pofátlan(tan)ítás Sopronban: videón, ahogy fittyet hány a pirosra a sofőr

50 ezer forint és 8 büntetőpont lett a „jutalma”.

Múlt héten azért tartottak fokozott ellenőrzéseket a rendőrök a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén, hogy kiszűrjék a fő baleseti okokat. A személyi sérüléssel járó főbb baleseti okok: az elsőbbségadási kötelezettség megszegése, a kanyarodási és előzési szabályok megsértése, a sebességtúllépés, és a közúti jelzőlámpa tilos jelzésének figyelmen kívül hagyása.

Az ellenőrzések során egy gépkocsivezetőre figyeltek fel az egyenruhások, aki a piros lámpa ellenére hajtott be a Mátyás király utca és Széchenyi tér kereszteződésébe 2022. január 21-én az esti órákban.

A rendőrök megállították a szabálytalankodót, és a sofőr ezért a kihágásért – a jogszabály által meghatározott mértékű – 50.000 forint közigazgatási bírságot és 8 büntetőpontot kapott. Fontos tudni, amennyiben valaki eléri a 18 büntetőpontot, azt fél évre automatikusan eltiltják a járművezetéstől. A kapott büntetőpontok pedig csak 3 év múlva évülnek el.

A Soproni Rendőrkapitányság arra hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy a balesetek többségében súlyos szabályszegés áll a háttérben, de vannak olyan esetek, amikor egy másodpercnyi figyelemkihagyás okozza a tragédiát, ezért kérik, hogy mindenki vezessen rendkívül figyelmesen és óvatosan!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló