Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Takarékos képviselői eskü a szombathelyi Főtéren? - Frissítve

Vállalkozó hozza a színpadot, az Agora hangosít, zászlókat csináltat az önkormányzat. A Főtérre tervezett polgármesteri és képviselői eskü költségei. A Fidesz-frakció közben közleményt adott ki.

Az új közgyűlés alakuló ülésének első három eseményét a városháza előtt felállított színpadon rendezik meg – írtuk a múlt héten A Fő téren, színpadon iktatják be az új polgármestert 2010. October 08. 18:23 . A három esemény: a választási eredmények ismertetése, a polgármester majd a képviselők eskütétele, aztán a testület bevonul a Városháza nagytermébe, a közgyűlések megszokott helyszínére. Kiderült, hogy a városháza előtt színpadot építenek, hangosítás is lesz, talán még a legiosok is felbukkannak.

Tíz nemzetiszínű és tíz Szombathely zászló…

Csupán néhány tízezer forintos költsége lesz a főtéri eskütételnek – mondta a Nyugatnak Marton Zsolt képviselő. A színpadot egy vállalkozó ajánlotta fel, így az nem kerül pénzébe a városnak, a hangosítást az Agora Kulturális és Turisztikai Központ oldja meg saját berendezéseivel.

Itt áll majd a színpad...
Unger Tamás

A színpad dekorációja 30 ezer forintba kerül, ezt az önkormányzat fizeti. És húsz darab zászlót is, kiderült ugyanis, hogy a városházának nincsenek nagyméretű nemzeti színű, és hivatalos Szombathely zászlai sem. Így ezekből tíz-tíz darabot rendeltek meg. A zászlókat később is használhatják majd. Valószínűleg ez a legnagyobb tétel a költségek között, de Marton egyelőre nem tudta megmondani, hogy mennyibe kerülnek, ez később derül ki.

Hozzátette: ma is egyeztetett a polgármester a Fidesz és az MSZP frakciókkal, a szocialistákat Puskás Tivadar arra kérte, hogy vegyenek részt a főtéri eskütételen. Marton kijelentette, továbbra is várják a rendezvényre az MSZP-s képviselőket.

Akik ott lesznek, és akik nem…

Az MSZP-s képviselők korábban már jelezték A Fő téren, színpadon iktatják be az új polgármestert 2010. October 08. 18:23 , hogy nem vesznek részt a közgyűlés főtéri szakaszán, ők arra készülnek, hogy a nagyteremben veszik át mandátumaikat. Ahogy a rendszerváltás óta ezt eddig minden testület tette. Mint mondták: A frakció tiltaközik az ellen, hogy a Fidesz beiktatási ceremóniát csináljon az alakuló közgyűlésből. Az LMP képviselője, Horváth Zoltán kérdésünkre elmondta, ő ott lesz a Főtéren, Balassa Pétert (Jobbik) nem sikerült elérnünk, de úgy tudjuk, ő is jelen lesz az eseményen.


A Fidesz-KDNP frakció közleménye

KÖZÖS JÖVŐNK SZOMBATHELY

Szombathely polgárai október harmadikán megválasztották azokat a személyeket, akikre az elkövetkezendő négy évre rábízták a város sorsát. Több tízezer ember érezte fontosnak, hogy részt vegyen a voksoláson. Ennek eredményeképpen különböző szervezetek politikusai kaptak mandátumot.

Hiszünk abban, hogy az új közgyűlés tagjai együtt, közösen jó irányt tudnak mutatni Szombathelynek!

A választás a demokrácia ünnepe. Az új közgyűlés tagjaiként a szombathelyi polgárok elé állva szeretnénk megköszönni a tőlük kapott bizalmat. Tudjuk, hogy tartozhatunk bármely párthoz, gondolkodhatunk különbözőképpen a világról, de itt élünk, ezért a városért akarunk tenni.

Jelezni kívánjuk a város színe előtt letett eskünkkel, hogy hűek leszünk azokhoz, akik minket megválasztottak.

Jelezni kívánjuk a város polgárainak, hogy számíthatnak az őket képviselő közgyűlés tagjaira.

Jelezni kívánjuk, hogy olyan időszak következik, amelyet együtt kívánunk alakítani a szombathelyiekkel, a szombathelyiekért.

Várunk ezért mindenkit a Városháza elé csütörtökön 18 órától!

Emlékeztessen ez az alkalom minden képviselőt arra, hogy mindig szembe kell tudni nézni a választókkal!

Fidesz-KDNP Önkormányzati Frakciója

Szombathely, 2010. október 13.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

A Fő téren, színpadon iktatják be az új polgármestert

A szombathelyi alakuló közgyűlés első három napirendi pontját a Városháza előtti téren tartják meg. Pódium biztos, legiosok lehet, sör és virsli pedig egészen biztos nem lesz. Az MSZP-SZTKE frakció tiltakozik.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra