Vasárnap délutáni "határparti" Ágfalvánál

Poller Piknik elnevezéssel szerveztek zenés-táncos, békés demonstrációt az ágfalvi civilek a somfalvi határon.

A Somfalva (Schattendorf) határába telepített pollerek (aszfaltba süllyedő oszlopok) ellen tartottak demonstrációt vasárnap délután az Ágfalva és Somfalva közötti mezőn. A zenével, tánccal, zsíros kennyérrel, süteményekkel igazi piknikhangulatot alakítottak ki a szervezők, ugyanakkor a felszólalásokból az is egyértelművé vált: a résztvevők a kishatárátkelő lezárása ellen tiltakoznak.

Sokkal több ingázó használta az ágfalvi határt, mint ahányan részt vettek a demonstráción.
Töreki Tibor

Horváth Gyula és Tauber Ferenc állt az élére annak a civil csoportnak, akik transzparensekkel is kifejezésre juttatták véleményüket: ne akadályozzák az unión belüli szabad mozgást!

Táblákon is elmondták...
Töreki Tibor

Gaál Andrea magyarul, Ferstl Melinda németül mondta el a körülbelül száz résztvevőnek: "A határhoz vezető út uniós pénzből készült nekünk és értünk, hogy összekössön minket egymással. A barátok, családok, rokonok és települések közötti kapcsolatok helyreállítása, a mobilitás növelése, a gazdasági kapcsolatok kialakítása, a térség és a turizmus fejlesztése volt az eredeti cél és ez maradt mind a mai napig. Ennek mi valamennyien részesei vagyunk, a határzárral ezt akarják tőlünk elvenni.."

Piknik és demonstráció egyben.
Töreki Tibor
Gaál Andrea és Horváth Gyula. Csapatot szerveztek.
Töreki Tibor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet