Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Polt Péter nem tesz eleget az Európa Parlament meghívásának

Szerinte politikai dimenzióba helyezték a meghívást.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy korábban megírtuk raportra hívták Polt Pétert az Európa Parlamentbe.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A meghívás oka, hogy kiderült, a magyar kormány kivette azokat a számlákat az Európai Bizottságnak leadandó dokumentumokból, amelyeket Orbán Viktor kormányfő vejének volt cége, az Elios állított ki az elvileg az unió által is finanszírozott közvilágítási projektekről.

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága elnökének Polt Péter megírta: a „szoros határidővel és előzetes egyeztetés nélkül történt meghívásnak” nem tesz eleget -írja az Index .

Állítólag, azért döntött így, mert a magyar médiában megjelent a meghívásról szóló hír azzal az értelmezéssel, hogy a meghívás oka, az OLAF Magyarországot érintő ajánlásai nyomán elrendelt nyomozások.

Úgy gondolja, hogy az európai parlamenti bizottsági tag facebookos bejegyzése azt a "hamis látszatot kelti", hogy a magyar ügyésznek megjelenési, sőt beszámolási kötelezettsége lenne" a Bizottság felé.

Ez politikai dimenzióba helyezi a meghívást, ami így az EP választási kampányhoz köthető, írta a legfőbb ügyész. A politizálást pedig az ügyészségnek, mint írja Polt Péter, tiltja az Alaptörvény - írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés