Polt Péter nem tesz eleget az Európa Parlament meghívásának

Szerinte politikai dimenzióba helyezték a meghívást.

Ahogy korábban megírtuk raportra hívták Polt Pétert az Európa Parlamentbe.

A meghívás oka, hogy kiderült, a magyar kormány kivette azokat a számlákat az Európai Bizottságnak leadandó dokumentumokból, amelyeket Orbán Viktor kormányfő vejének volt cége, az Elios állított ki az elvileg az unió által is finanszírozott közvilágítási projektekről.

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága elnökének Polt Péter megírta: a „szoros határidővel és előzetes egyeztetés nélkül történt meghívásnak” nem tesz eleget -írja az Index .

Állítólag, azért döntött így, mert a magyar médiában megjelent a meghívásról szóló hír azzal az értelmezéssel, hogy a meghívás oka, az OLAF Magyarországot érintő ajánlásai nyomán elrendelt nyomozások.

Úgy gondolja, hogy az európai parlamenti bizottsági tag facebookos bejegyzése azt a "hamis látszatot kelti", hogy a magyar ügyésznek megjelenési, sőt beszámolási kötelezettsége lenne" a Bizottság felé.

Ez politikai dimenzióba helyezi a meghívást, ami így az EP választási kampányhoz köthető, írta a legfőbb ügyész. A politizálást pedig az ügyészségnek, mint írja Polt Péter, tiltja az Alaptörvény - írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek