Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lépcsőt kell mászniuk a mozgáskorlátozottaknak a 2-es Postánál

Akadálypálya lett az akadálymentesítés jegyében az út a vasúti Posta segélykérő csengőjéhez.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Akadálymentesítés a 2-es postánál
nyugat.hu

Jó ideje próbálják Magyarországon is megvalósítani az akadálymentesítést, hogy a fogyatékkal élőknek megkönnyítsék az életét - olykor inkább kevesebb, mint több sikerrel .

De egyre több helyen látunk rámpás járdát, Braille-írásos táblát, hangosan beszélő közlekedési lámpát, kerekesszékfelvonót, ahol pedig ez nem megoldható, ott csengőt helyeznek ki, hogy így tudjanak jelezni a mozgásukban korlátozottak, ha az ügyintézésben segítség kell. Így történt ez a Vasútállomásnál található 2-es Postánál is, csak éppen a kivitelezésbe csúszott némi számítási hiba.

Mert az még csak hagyján, hogy a csengőt a földtől körülbelül másfél méterre szerelték fel – ami ugye már eleve nehézzé teszi, hogy egy kerekesszékes könnyedén használhassa - , de az akadálypálya kimaxolása érdekében még egy postaládát is felszereltek. Így lett akadálymentesítésből akadálypályaépítés. Köszönjük a fotót olvasónknak!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra