Profi kézilabda klub épül Szombathelyen

A vezetők példaképeket szeretnének a városnak.

2011 óta működött együtt a Student Comfort, a Sportiskola és a Haladás VSE. Míg az előbbiek az utánpótlásért feleltek, addig a Haladás a felnőtteket versenyeztette.

- kezdte meg beszámolóját Pődör Zoltán, ügyvezető elnök.

Szakmai okok miatt nem volt ez az együttműködés megfelelő. 3 különálló egyesületbe voltak leigazolva a lányok és ez lehetetlen helyzeteket szült. Hiába voltak a Studentnél és a Sportiskolánál is tehetséges gyerekek, sokszor nem tudtuk őket feljebb játszatni.

Emiatt alakították át a Student Comfort KUK egyesületét és született meg Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, ahol az utánpótlás és a felnőtt csapat is egy klubban működik.

Pődör Zoltán (jobb oldalon) Mocsai Lajossal az egyesület sajtótájékoztatóján.
Vágvölgyi Bálint

Szinte minden megváltozott

A váltás miatt a felnőttek jelenleg az NB2-ben játszanak, és toronymagasan vezetik azt.

Kicsit unalmas, hogy ilyen könnyű meccseink vannak - még a nézők számára is. De ezen most át kell esni és ezt a játékosok is tudják.

A csapat jövőre az NB1/B-ben indul, de céljuk, hogy a csapat hamarosan a legmagasabb osztályban szerepeljen.

Ehhez már megvan a költségvetés is, nagy terveink vannak, amibe az utánpótlás is beletartozik.

Nagyon fontos az utánpótlás

A kézilabdázni vágyó kislányoknak itt minden adott a jó felkészüléshez. Nem csak a sportolást, a tanulást is támogatják, erre épül az Akadémia modell.

Már a legkisebbekkel is igyekeznek megismertetni a kézilabdát.
Vágvölgyi Bálint

A gyerekekkel igyekeznek a kézilabdát mihamarabb megismertetni. A Napsugár és a Margaréta óvodával kapcsolatban állnak, valamint több általános iskolával is szerződést kötöttek.

Az a célunk, hogy a kézilabdát és a sportot megszerettessük ezekkel a gyerekekkel. Tudjuk, hogy nem fognak mindannyian felnőtt korukban is versenyszerűen sportolni, de a sport szeretete megmarad.

Az Akadémia megállapodást kötött a Nagy Lajos Gimnáziummal, és ezt tervezi a Nyugat-magyarországi Egyetemmel is.

Szeretnénk, hogy a kézilabdázni vágyó Vas megyei lányok idejöjjenek tanulni, és itt tudják folytatni a sportolást.

És mi várja őket kilépve az iskolapadból? Remélhetőleg egy profi csapat.

Célunk az első osztály, de nem akarunk mi BL-t játszani… Nekünk az a célunk, hogy egy valódi szombathelyi csapatot hozzunk létre, ahol szombathelyi játékosok játszanak szombathelyi szakemberek irányítása alatt, a szombathelyi közönségnek.

Otthont akarnak adni a kézilabda-családnak

Mindehhez azonban egy csarnokra is szükség van, aminek a tervei már el is készültek.

Mobillelátós, több pályás komplexum lesz, kávézóval, ajándékbolttal. De nagyon szeretnénk egy kis tanulószobát is létrehozni, ahol a gyerekek készülhetnek az iskola és az edzés közti időben.

A tervek szerint 2017. júliusában már mérkőzést játszanak az új pályán, ami főleg TAO-s és szponzori pénzből épül.

Sokat javult a szakmai munka is . Az egyesületnél jelenleg 14 edző dolgozik, lehetőség van posztképzésre is, és egy gyógytornász is segít a rehabilitációban.

A játékosokkal egyszerre több edző is foglalkozik.
Vágvölgyi Bálint

Elit képzést akarunk, ebben is segítségünkre van a gyógytornász. A kézilabda sokszor eredményez felemás izomzatot, mi pedig szeretnénk ezen javítani. A legtehetségesebb játékosokat úgy fogjuk felépíteni, hogy sérülések ne álljanak a karrier útjában.

A gyerekek imádják az edzéseket

Mi is kilátogattunk az U7-es csapat edzésére, ahol a gyerekekkel két edző is foglalkozott. A kislányok láthatóan élvezték a játékot, volt, aki már arról lelkendezett a társainak, hogy nemsokára már az iskolában is kézilabdáznak majd.

A gyerekek nagyon lelkesen gyakoroltak.
Vágvölgyi Bálint

Az egyesülettel a szülők is elégedettek voltak, mint mondták, eddig csak pozitív tapasztalataik vannak. Külön kiemelték, hogy szerintünk nagyon jó a marketing, és a gyerekek nagyon élvezik az ünnepségeket is.

A marketing valóban kiemelkedő: az egyesületnek saját magazinja van, a könnyen átlátható weblapjuk folyamatosan frissül, a facebook oldalukon pedig játékokat is szerveznek. A webshopban jelenleg pólót és labdát lehet vásárolni.

És mind ez miért van? Az egyesület minden tagja egy célért küzd:

Szeretnénk, hogy néhány év múlva a szombathelyi gyerekeknek szombathelyi példaképeik legyenek. Ezért dolgozunk.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U8 edzés
Nézze meg az edzésen készült galériánkat!
Vágvölgyi Bálint
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport