Heti programajánlónk: csendes karácsonyvárás

Mérsékelt izgalmakat ígérhetünk csupán kulturális téren advent utolsó hetére. A programok általában a gyerekeket célozzák. Nincs ezzel baj: míg a kicsik karácsonyváró előadásokon vannak, a szülők vásárolgathatnak...

Hétfőn délelőtt fél tíztől gyerekeknek játszik a (Kis) Hétrét Zenekar az Agora – Gyermekek Házában. A (Nagy) Hétrét három tagja

Álmomban arra jártam

című koncertjén akusztikus hangszereken (furulyán, fuvolán, harmonikán és gitáron) gyermekvereseket ad elő, és találós kérdésekkel szórakoztatja az aprónépet. A Fő téri színpadon 10-től a Zrínyi Ilona Általános Iskola alsósai karácsonyoznak, 11.30-tól pedig a Szivárvány Óvoda Piros csoportja.

Karácsonyvárástól lesz hangos a Fő tér
Rába Adrienn

Karácsonyvárás és Fázzunk együtt!

Kedden (december 16-án) is forgalmas lesz a Fő tér karácsonyi színpada. Délelőtt 10-kor a Kőrösi Óvoda 6. csoportja kezd, őket fél óra múlva a Zrínyi 1/B-s diákjai követik, majd délben a Brenner János Általános Iskola másodikosai jönnek. Kis szünet után 14.30-kor a Pipitér Óvoda betlehemez, 15 órától ismét a Brenneresek, csak most a felsősök, aztán öttől a Dési Huber Általános Iskola jön. Délelőtt tíztől és délután kettőtől Écsi Gyöngyi és Kovács Marcell karácsonyváró előadása várja a kicsiket

Angyalbárányok

címmel az MMIK-ban.

Szerdán ismét Fázzunk együtt ! 15 órakor kezdődik a móka az MMIK díszterén. Lesz karácsonyfadíszítő-verseny és adománygyűjtő akció. Az összegyűlt ételekkel, játékokkal, egyéb hasznos holmikkal idén a szombathelyi Aranyhíd Nevelési – Oktatási Integrációs Központban tanulók ünnepét teszik szebbé. Aki meg már unja ezt az egész karácsonyi hacacárét és szívesebben kalandozna el messzi tájakra, annak Kúti Zsuzsanna Ghanáról szóló előadását ajánljuk, ami délután kettőkor kezdődik az Agora – Gyermekek Házában.

Forraltborfőző-verseny, 30Y

December 18-án, csütörtökön a nap különlegessége a

tízforintos koncert

, a Savaria Szimfonikus Zenekar délelőtt fél tízkor kezdődő nyilvános főpróbája a Bartók Teremben. Az MMIK karácsonyi

ajándékműsort

szervez ezen a napon az időseknek, ez 15 órakor kezdődik. Össznépi gála is lesz aznap a szombathelyieknek: a Szivárvány AMI gyerektáncosai, a Boglya Együttes, az Agora Kulturális és Turisztika Központ és a Mesebolt Bábszínház kicsiket és nagyokat egyformán szeretettel vár a délután ötkor kezdődő műsorra. (Belépő nincs.)

A 30Y megszakítja a közelgő karácsony egyhangúságát
Forrás: Internet

Pénteken a Fő téren a Benczúr óvoda kezd délelőtt tízkor, aztán 11.30-tól a Bercsényisek regölnek, délben pedig dr. Hajba Ferenc vezényli az általános és középiskolások egyesített kórusát. Fél hattól hét óráig betlehemezés elő élő állatokkal, karácsonyi dalokkal. Ezen a napon (végre) valami olyasmi is lesz Szombathelyen, ami nem a közelgő ünnepről szól! Egyrészt forraltborfőző-verseny a történelmi témaparkban délután kettőtől, másrészt 30Y-koncert este kilenctől a moziban.

Apropó, mozi! Ezen a napon az óvodások és a kisiskolások is meg lesznek híva a Mesélő Szombathely előadásaira. Délelőtt tíztől a kicsiket várják. A politikából és a közéletből ismert emberek mesélnek a kicsiknek: Molnár Miklós, Merklin Tímea, horváth Nóra, Gregersen-labossa György és Pars Krisztián . Délután kettőtől a nagyobbaké a terep. Őket dr. Czeglédy Csaba, Trokán Péter, Kiss Mari, dr. Iker János, dr. Halmosi Zsolt és Ferenczy Gyöngyi szórakoztatja majd.

Gyertyagyújtás, táncgála és élő-folk-tér

Szombaton délután ötkor gyújtják meg ökumenikus szertartás keretében a nagy főtéri adventi koszorú negyedik gyertyáját. A szertartást ezen a héten is a Weöres Sándor Színház betlehemezése követi. Előtte, délután háromtól lesz az Agora – Művelődési és Sportházban a West Side Táncsport Egyesület karácsonyi gálaműsora. Aki még nem látta a Hazugot (rendezte Dömötör Tamás ), az este héttől megnézheti. Ha pedig inkább zenei élményre vágynak, érdemes kizarándokolni Oladra, a SIC-be, mert ott nyolctól a Hétrét Együttes zenél.

December 21-én, vasárnap ismét élőtérré válik az előtér – délelőtt 10-kor megérkezik az MMIK-ba a Kisangyal ! Magyarországi és határon túli betlehemes játékokkal, lucázással, regöléssel, pásztorjátékokkal és táncokkal, népi kézműves bemutatókkal, méhviaszgyertya-öntéssel, mézvásárral várják az érdeklődőket – a nagykorúakat is! A Gencsapáti Nemzetközi Betlehemes Találkozó felvidéki, kárpátaljai, rábaközi, Veszprém- és Vas megyei magyar és német ajkú hagyományőrző csoportjai lépnek fel. Közreműködik a Szombathelyi Néptáncműhely és a Boglya Népzenei Együttes.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló