Programajánló a hétvégére: Éjszaka a könyvtárban, életkorok játéka és Pokolgép

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál a hétvégén? Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek Vas megyében.

AZ ÉLETKOROK JÁTÉKA

Szombathely - AGORA MSH - október 13. péntek, 14.00

Az életkorok játéka 2023. október 13-án, pénteken kerül megrendezésre a szombathelyi AGORA – Művelődési és Sportházban. A rendezvény egy korosztályokat összekovácsoló vetélkedő, ahol a résztvevők különböző állomásokon szórakoztató ügyességi feladatokat próbálhatnak ki az online és az offline világban egyaránt.

A rendezvény nyilvános, de előzetes regisztráció szükséges, itt.

Turnusok:

 • 13:45-től regisztráció
 • 14:00-15:30
 • 15:30-17:00
 • 17:00-18:30
 • Látogass el hozzánk nagyszülőddel, unokáddal, vagy akár egyedül is, hiszen a program elején lehetőséged lesz párt találni magadnak. Vegyetek részt együtt a játékokon, legyen szó céllövöldéről, VR szemüveg kipróbálásáról, akadályfutásról vagy akár bekötött szemmel főzésről. Regisztrálj és találkozzunk az AGORA-ban!

  További információért keresd kollégájukat, aki segít a regisztrációban és válaszol a felmerülő kérdésekre: Döme Amanda, projektmenedzser, amanda_PONT_dome_KUKAC_pbn_PONT_hu, 06 70 552 8990

  Szombathely MJV

  Nemezüzenetek | Bukits Zoltán nemezműves előadása

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - október 13. péntek, 17:00

  Ne a formát őrizd, hanem annak tartalmát. Azzal tiszteld meg őseidet, és tudásukat, hogy hozzájuk hasonlatossá válva megérted a hagyatékukban rejlő isteni törvényt, és azt a jelenhez igazítva újat, többet alkotsz, folytatva ezzel teremtő munkájukat!

  Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt Bukits Zoltán nemezkészítő előadására, amelyen a nemezkészítés hagyományáról, technikájáról, hitvilági hátteréről mesél nekünk a Mesés nemez kiállítás tárgyai között.

  Berzsenyi Dániel Könyvtár

  KÉZMŰVES KUCKÓ

  Szombathely - AGORA MSH - október 14. szombat, 9.00

  Október hónapban is szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várjuk az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat. Az érdeklődők hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat – legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

 • Téma: Kulcstartó és praktikus apróságok készítése bőrből
 • Részvételi díj: 900 Ft/fő
 • AGORA Savaria

  FERMENTÁLÁS WORKSHOP

  Szombathely - AGORA MSH - október 14. szombat, 10.00 és 13.00

  A workshop során a fermentálás elméletével és gyakorlatával fogunk megismerkedni, illetve alkalmunk lesz kipróbálni azt. Mi is az a fermentálás? Ősi tartósítási eljárás, mely által erősítheted az immunrendszered, javíthatod az emésztésed, és még a hangulatodra is jótékony hatással lesz. Elsajátítjuk, hogy mire jó a fermentált étel és mennyi mindent lehet erjeszteni.

  A workshop vezetője: Ábrahám Anikó, őstermelő, akit az AniJó az Jó Facebook-oldalról is ismerhetünk. A fermentálás kipróbálásához minden szükséges alapanyagot és eszközt biztosítunk nektek! Résztvevők száma: max.10 fő, de a workshop minimum 5 fő jelentkezésével indul.

 • Ár: 13 000 Ft/fő
 • Jelentkezés és regisztráció: nemeth_PONT_zita_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu, 20 359 1530
 • Amit a workshopon kapsz:

 • elméleti és gyakorlati ismeretek átadása egy igazán szakavatott személytől
 • trükköket és tippeket a sikeres fermentáláshoz
 • a saját elkészített fermentumaidat pedig hazaviheted!

 • SÜSÜ, A SÁRKÁNY

  Szombathely - AGORA MSH - október 14. szombat, 11.00

  Zenés mesejáték a Fogi Színház és a Pesti Művész Színház előadásában.

 • Díszlet, jelmez: Zeke Edit
 • Rendező: Schlanger András
 • A televízióból jól ismert egyfejű sárkány, a jóságos Süsü kel életre a színpadon, hogy barátjával, a királyfival járja végig kalandos útját. „Útitársuk” a sok nagyszerű sláger és – remélhetően – a gyerekek szüntelen nevetése. Süsü a híres egyfejű, egy jóindulatú sárkány, akit eredeti hazájában, a többfejű sárkányok földjén gyakran kigúnyoltak egyetlen feje miatt. Süsü egy légynek sem tudna ártani, így az ellenséget is inkább meggyógyította, amiért apja a Sárkánykirály mérgében kitagadta. Süsütől az emberek eleinte rettegnek és azt hiszik, hogy a királykisasszonyt jött elrabolni. Szerencsére összetalálkozik a kóbor királyfival az Útilapú Birodalom legkisebb fiával, akivel életre szóló barátságot kötnek. Süsü és a királyfi látszatpárviadalt vívnak a királyi udvarban a királylány kezéért, amit előzetes megbeszélésük szerint Süsünek kellene megnyerni, ám Süsü elárulja magát, így végül a királyfi veszi feleségül a szépséges királykisasszonyt.

  Süsü is ott marad a várban és mindenki megszereti, kikiáltják a királyság fő-fő mindenes sárkányának. Süsü bájos alakja vajszívével és kétbalkezességével elbűvöli a kicsiket és nagyokat egyaránt.

  Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00) válthatók, valamint online a https://fogiszinhaza.jegy.hu/program/susu-a-sarkany-149083 oldalon és a koncert előtt a helyszínen.

 • Jegyárak: 2 900 Ft; 3 200 Ft; 3 500 Ft
 • Pesti Művész Színház

  A gyerekjátékok története a Smidt Múzeum műtárgyain keresztül

  Szombathely - SMIDT MÚZEUM - október 14. szombat, 14.00

  Ingyenes előadás. A játékok szeretete az ember természetének része, nemcsak a gyermekkorban, felnőttként is velünk marad. A gyermekjátékok története az őskortól kezdve egészen napjainkig végigkísérték az emberiség történetét. Míg őseink évezredekkel ezelőtt egyszerű, kövekből, csontokból készült figurákkal játszottak, napjainkban már telefonos, számítógépes játékokkal kötik le magukat a gyermekek. Ismerkedjenek meg Smidt Lajos egykori játékaival, kukkantsanak be egy csodás babaházba, és merüljenek el a számtalan rejtélyes gyermekjáték világában!

 • Előadó: dr. Hollerné Mecséri Annamária történész, intézményvezető

 • IV. Történelmiregény-írók és olvasók találkozója Kőszegen

  Kőszeg - Chernel Kálmán Könyvtár - október 14. szombat, 15.00

  Kőszegi Polgári Kaszinó, valamint a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár szervezésében idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre Kőszegen a hazai történelmiregény-írók és olvasók találkozója 2023. október 14-én, szombaton, 15 órától a Chernel Kálmán Könyvtár második emeleti előadótermében. A hagyományossá vált találkozó célja a műfaj népszerűsítése és hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk a hazai képviselőinek.

  Idén "a négy B" jegyében zajlik az esemény - összeköti őket a vezetéknevük kezdőbetűje: Bauer Barbara, Benkő László, Bíró Szabolcs és Bónizs Róbert. A rendezvény első felében (15:00-tól) pódiumbeszélgetés lesz az írókkal külön-külön, majd ezt követően (17:30-tól) kerekasztal-beszélgetésre és egy interaktív, játékos vetélkedőre hívjuk a közönséget.

  A találkozó egész ideje alatt lehetőség lesz könyveket vásárolni és azokat dedikáltatni a szerzőkkel.


  Különös háború a Romkertben. Szokatlan betolakodók a Püspökkertben

  Szombathely - Járdányi Paulovics István Romkert - október 14. szombat, 16.00

  Ingyenes vezetés. A dunántúli Mártonvásár püspöki kertjének fő ékessége az a hatalmas üvegház, melyben Szenczi Miklós püspök egzotikus növényeit tartotta. Itt jelentek meg váratlanul azok az idegen betolakodók, amelyek aztán megtámadták a város mit sem sejtő lakóit, kétségbeejtő helyzetbe sodorva az egész települést. Ebben a kertben vívták meg annak a különös háborúnak az első csatáit, amelynek nincsen párja a világtörténelemben. Ezek nyomába eredünk ezen alkalommal.

 • Tárlatvezető: dr. Kiss Gábor

 • A kisgömböc

  Karakó - Faluház - október 14. szombat, 16:00

 • Ajánlott korosztály: 4 éves kortól
 • Tervező: Grosschmid Erik
 • Zene: Kiss Dávid
 • Író-rendező: Veres András
 • Szereplők: Kolozsi Angéla, Lukács Gábor, Kovács Bálint
 • A kisgömböc meséje talán a legismertebb magyar népmese. Ismerik kicsik, nagyok, még kisebbek, még nagyobbak. Az életre kelt disznósajt, ami fel akar falni mindent és mindenkit, a bábszínpadok gyakori vendége. Mi a célja az örökké éhes, titokzatos gömböcnek? Mi marad a világból, ha valaki nem állja időben útját? Egyszóval, nagy a tét: megmarad-e a világ? Szerencsére ahol veszély van, ott általában akad egy hős is, aki bátran szembeszáll a gonosszal. Mert hősökre mindig, és mindenhol szükség van…

  Mesebolt Bábszínház

  Dolhai Attila zenekarának zenés imaestje Szombathely lelki megújulásáért

  Szombathely - Székesegyház - október 14. szombat, 18:00

  Szombathely lelki megújulásáért tartanak hálaadó szentmisét és zenés imaestet október 14-én a Székesegyházban. Fellép a MAGnificat zenekar, valamint Föld-Kovács Andrea.

  A MAGnificat együttes - Varga Mónika dicsőítésvezető, Lambert Attila, főállásban a Magyar Kurír fotósa és Dolhai Attila színész, musicalénekes és zenészbarátaik - szeretettel hív mindenkit zenés imaestjére, amin Földi-Kovács Andrea tanúságot tesz személyes istenélményéről, mely megváltoztatta életét.

  Az est folyamán lehetőség nyílik az elmélyülésre, Szentgyónáson való részvételre, Szentségimádásra, dicsőítésre, és a közös éneklés örömének megtapasztalására. Az imaest előtt várnak mindenkit a 18 órakor kezdődő szentmisére is, amelyen szintén a MAG együttes látja el a zenei szolgálatot.

  A Szentmisét bemutatja: Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek.


  Éjszaka a könyvtárban

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - október 14. szombat, 18:00

  Három év szünet után, a vírusveszély és az energiaválság éveit magunk mögött tudva, ez a hatodik alkalom, amikor a BDK egy őszi éj erejéig nyitvatartási időn túl is megnyitja kapuit. A záróra után kezdődő program minden korosztály számára kínál érdekes és izgalmas előadásokat, játékokat és kiállításokat.

  A programokon való részvétel érvényes olvasójeggyel vagy ingyenes látogatójeggyel DÍJTALAN! Olvasójegy és ingyenes látogatójegy a helyszínen váltható előzetesen vagy a rendezvény ideje alatt.

  PROGRAMOK

 • 18.00-22.00 Csillámtetkó
  Közreműködik: Virághné Vámos Kitti könyvtáros
  Helyszín: 1. emelet – hírlapolvasó
 • 18.00-24.00 Hennafestés
  Közreműködik: Nagy Marianna Zsuzsanna könyvtáros
  Helyszín: 1. emelet – hírlapolvasó
 • 18.00-24.00 Mesés nemez kiállítás
  A gyapjúból készült tárgyak, takarók, szőnyegek, ruhák nem csupán a kéz gondosságával alkotott használati tárgyak. A megmunkálás történetével, mintáival üzenetet adnak át. A nemez, akárcsak a népmesék, ősi tudást hordoznak. Motívumaik a régmúltban gyökereznek. Értelmezni, megérteni a ma emberének sokkal nehezebb, mint hajdanán. De kapaszkodót egyre többet kaphatunk könyvekből, szerencsés helyzetben maguktól a hagyományt őrző nemezkészítőktől, a mesék világát értő néprajzosoktól, mesefejtőktől. S íme itt ez a kiállítás, ami a Vas megyei nemezkészítők kézzel gyúrt motívumai mellett a népmese ismert, ismeretlen mondataival gazdagítják a gyapjúval „kimondott” szavakat.
  A kiállításon nyolc nemezkészítő alkotásai lesznek láthatók, név szerint Boda Jánosné, Bukits Eszter, Góczán Judit, Kiss Ferenc, Molnár Tünde, Novák Ágota, Sárospataki Péterné, Steierlein Mária munkái.
  Helyszín: földszint – előadóterem
 • 18.00-24.00 Hapci király, a fázóművész és társaik kvízjáték
  Lázár Ervin meséit sok kötetben olvashatjuk. Ezek könyvtárunkban is megtalálhatók. Aki belelapoz a Hapci király, A manógyár és A fázóművész című kötetekbe, könnyen válaszolhat a hozzájuk tartozó három-három kérdésre. A helyes választ adóknak jutalom jár! A „kvízmester” Bozzai Judit gyermekkönyvtáros.
  Helyszín: 1. emelet – gyermekkönyvtár
 • 18.00-22.00| Kreatív könyvtárosok
  A barkácsolni vágyókat várják Szabó Erzsébet és Szabóné Novák Violetta könyvtárosok
  Helyszín: 3. emelet – könyvraktár
 • 18.00-24.00 Keresd meg a szülinapod!
  A régi anyakönyvi hírek felkutatásában segít Waldinger Dóra könyvtáros
  Helyszín: 3. emelet – könyvraktár
 • 18.00-20.00| Mesés könyvjelzők
  Kézműveskedés Kántor Nóra könyvtárossal
  Helyszín: 1. emelet – gyermekkönyvtár
 • 18.00-22.00 Kalandok, kalandorok
  Barangolj velünk a könyvtár muzeális és Savariensia helyismereti gyűjteményéből válogatott dokumentumaiból készült tematikus kiállításon! A szakirodalom tükrében a 18. és a 19. század első fele az utazások és az útleírások aranykorának tekinthető. A kiállított dokumentumokkal, a hozzájuk kapcsolódó történetek kiemeléseivel, a változásra, fejlődésre mindig nyitott modern kor polgárát kívánjuk bemutatni, hiszen velük teljes a több ezer éven át ívelő emberi kaland. A korszak és a téma iránt érdeklődők számára a kiállítást bemutatja Spiegler-Kutasi Nikoletta helyismereti könyvtáros.
  Helyszín: 1. emelet – hírlapolvasó
 • 18.00-21.00 Olvasótermi találkozások Berzsenyi Dániel, Weöres Sándor, Petőfi Sándor és Gazdag Erzsi hasonmásokat várunk az olvasóteremben! Légy te is Gazdag Erzsi, Weöres Sándor, Petőfi Sándor vagy éppen Berzsenyi Dániel – ha jelmezben érkezel, tombolát kapsz cserébe, és az éjszaka folyamán értékes könyvajándékokat nyerhetsz!
  Tombolasorsolás: 21 órakor
  Helyszín: 2. emelet – olvasóterem
 • 18.00-24.00 „Weöres-kézműves”
  Weöres Sándor költő születésének 110. évfordulójához kapcsolódva nagycsoportos és kisiskolás korúak számára, versillusztrációs kiadvány és könyvjelző készítéséhez biztosítunk eszközöket. Színezz, vágj, ragassz és vigyél haza magaddal egy Weöres-szuvenírt!
  Helyszín: 2. emelet – olvasóterem
 • 18.00 Petőfi 200 kiállításvezetés
  2023-ban az egyik legjelentősebb magyar költő, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepeljük. A bicentenáriumhoz kapcsolódóan „Hol Rábát sűrűen zöldellő füzek övedzik…” Petőfi Sándor emlékezete a történelmi Vas megyében címmel kamarakiállítás nyílt a könyvtár olvasótermében. A fényképek és újságcikkek bemutatják a költő helyi kultuszát, emlékünnepségeit, a tiszteletére emelt köztéri alkotásokat. A tárlat most megtekinthető lesz Kisfalvi-Molnár Andrea könyvtáros vezetésével, médiatárunkban pedig a költő megzenésített verseivel ismerkedhetnek az érdeklődők Zoványi Ibolya könyvtáros közreműködésével.
  Helyszín: 2. emelet – olvasóterem
 • 18.00-20.30 Petőfi-kvíz
  Petőfi rajongók számára állítottunk össze játékos feladatlapot. A kitöltők között értékes nyereményeket sorsolunk ki. A „kvízmester” Kisfalvi-Molnár Andrea.
  Eredményhirdetés: 21 órakor.
  Helyszín: 2. emelet – olvasóterem
 • 18.30 Violetta és Rigoletto zenés mesék
  Papírszínházzal mesél Zsigri Mária gyermekkönyvtáros
  Helyszín: 1. emelet – gyermekkönyvtár
 • 19.00, 21.00, 23.00 Így készül a könyv
  A kötészeti munka fortélyait megmutatják Németh Gabriella és Márkus Gyuláné könyvkötők.
  Találkozópont: földszint – információs pult
  Helyszín: földszint – könyvkötészet
 • 19.00-20.00 Táncház kicsiknek és nagyoknak
  A talpalávalót a Boglya népzenei együttes húzza, a lépéseket Horváth Győző és felesége, Pintér Andrea tánctanárok mutatják. A házigazda Tóthné Gyuricza Ágnes könyvtáros.
  Helyszín: 1. emelet – felnőtt kölcsönzőtér
 • 19.00-24.00 Gyertek játszani!
  Egy éjszaka erejéig kitelepül hozzánk a szombathelyi Ratmayer Társasjáték Kávézó & Társasjáték szaküzlet. 19 órától Spiegler-Kutasi Nikoletta könyvtáros és Takács Gergő ötletgazda a Ratmayer Társasjáték Klub alapításáról, a kávézó ötletének apropójáról beszélget. Kiderül, miért is jó közösségükhöz csatlakozni. Ezt követően egészen éjfélig tart a játék a könyvtár olvasótermében elhelyezett asztaloknál. A helytörténethez kapcsolódóan elsősorban történelmi témájú társasjátékokat lehet majd kipróbálni.
  A legújabb, legnépszerűbb termékek – a készlet erejéig – a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatók lesznek.
  Helyszín: 2. emelet – olvasóterem
 • 19.15-23.00 Karmazsin és szeklice - festés növényi tintával
  Játék a természet színeivel akvarell papírra Gajdos Zsuzsanna könyvtárossal.
  Helyszín: 1. emelet – gyermekkönyvtár
 • 20.00, 21.15 CineMánia filmes játék a médiatárban
  Ismerd fel a szuperprodukciókat, klasszikus és kultikus filmalkotásokat, részletek, képek és zenék alapján! Játék értékes nyereményekért Boros Ferenc és Waldinger Dóra könyvtárosokkal.
  Helyszín: 2. emelet – médiatár
 • 20.00, 22.00 A „Szombathely márka” 19-20. századi dokumentumokban
  A könyvtár helyismereti gyűjteményének unikális dokumentumaiból válogatunk erre a különleges éjszakára. A helyismereti gyűjtemény vezetője, Szalainé Bodor Edit olyan kiadványokat mutat be, amelyek a megyeszékhelyről szólnak, a címükben szerepel a Szombathely, Savaria vagy Sabaria elnevezés és a várossal, mint branddel, márkával foglalkoznak.
  Helyszín: 2. emelet – helyismereti gyűjtemény
 • 20.00 Farkaséhség farkasmesék a dobozból
  Papírszínházzal mesél Zsigri Mária gyermekkönyvtáros
  Helyszín: 1. emelet – gyermekkönyvtár
 • 21.00 Alvó nő rókával megelevenedő képzőművészet
  Papírszínházzal mesél Zsigri Mária gyermekkönyvtáros
  Helyszín: 1. emelet – gyermekkönyvtár
 • 22.00 A Tündérkirály - mesék felnőtteknek
  Súlyos témák papírszínházi köntösben. Mesél Zsigri Mária gyermekkönyvtáros
  Helyszín: 1. emelet – gyermekkönyvtár
 • 22.15-23.00 Ki nyer ma?
  Áthallások, átdolgozások – ismert dallamok más hangszereléssel. Aki kérdez: Zoványi Ibolya könyvtáros. A helyesen válaszolók értékes könyvajándékot nyerhetnek.
  Helyszín: 2. emelet – médiatár
 • Berzsenyi Dániel Könyvtár

  Pokolgép / Radar

  Szombathely - Végállomás - október 14. szombat, 19.00

  Október 14-én, szombaton a magyar metál legendás zenekara, a Pokolgép látogat a Végállomásba. Vendégük a Radar zenekar.

 • Kapunyitás 7-kor
 • Belépő: 5.000 Ft
 • Jegyelővétel itt
 • Végállomás

  AZ ÖRDÖG NEM ALSZIK

  Szombathely - AGORA MSH - október 14. szombat, 19.00

  Bohózat két részben a Pesti Művész Színház előadásában. Lord Archibald Cavendish szívesen látná két utolsó rokona, Ronald és Jane egybekelését, hogy a családi vagyon szétforgácsolódás nélkül szálljon jogos örököseire. A lord szeretné összeboronálni őket, ezért saját halálhírét kelti, s végrendeletében kiköti, hogy az örökösök kötelesek egy hónapig a kastélyban tartózkodni, közösen étkezni, egymástól csókkal elbúcsúzni. A fiatalok, akik már utazásuk során összekülönböztek, a legkülönbözőbb terveket eszelik ki, hogy a végrendelet megszegésére, s ezáltal az örökség elvesztésére kényszerítsék a másikat. Mikor kiderül, hogy lord Cavendish él, s a végrendelet már nem áll közéjük, kibékülnek, és örökség nélkül is hajlandók teljesíteni az öreg lord kívánságát.

  Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00) válthatók, valamint online a https://fogiszinhaza.jegy.hu/program/az-ordog-nem-alszik-149205 oldalon és a koncert előtt a helyszínen.

 • Jegyárak: 3 200 Ft; 4 500 Ft; 5 900 Ft
 • Pesti Művész Színház

  Buliszombat a Víztoronyban

  Szombathely - Víztorony Bár és Bisztró - október 14. szombat, 19.00

  A dj pultban Mr. Shaba! Gyere és bulizz egy nagyot! Kiváló borokkal, koktélokkal várnak! Hölgyeknek éjfélig meglepetés Cosmopolitan shottal készülnek.

  Víztorony Bár és Bisztró

  VILÁGSZTÁR és egész éjszakás retró show Sárváron

  Sárvár - Sárvár Aréna - október 14. szombat, 20:30

  Érkezik a színpadra a BONEY M. (aka Sheyla Bonnick)! A nemzetközi popzene egyik legnépszerűbb formációjából ismert előadóművész és barátai, - akik dalait a világ szinte minden részén ismerik és éneklik mind a mai napig - fergeteges showal készülnek! Ízelítő a Boney M. számokból: Daddy Cool, Ma Baker, Rasputin, Rivers of Babylon, vagy épp a Bahama Mama.

  A (Sheyla Bonnick songs of) Boney M. mellett az éjszaka további, a 90-es és 2000-es évek diszkókorszakát és mindennapjait meghatározó hazai fellépők: Peat JR., Unique, V-TECH, DJ Szatmári feat Szakos Andi, Cory aka Happy Gang, rezidens, házigazda: DJ Bóli.

  Normál jegyek:

 • Szuper kedvezményes normál elővétel (kizárólag online, limitált számban): 4990,-
 • Normál elővétel: 6500,-
 • UTOLSÓ körös normál elővétel: 6990,-
 • Ülőjegy elővétel (belépés a tánctérre és az ülőszektorba is - helyfoglalás érkezési sorrendben): 7000,-
 • elyszíni jegyár (normál): 7500,-
 • Helyszíni jegyár (ülőjegy - belépés a tánctérre és az ülőszektorba is, helyfoglalás érkezési sorrendben): 8000,-
 • VIP jegyek:

 • Elővételes VIP (nem lefogyasztható): 9.990,-
 • Elővételes és helyszíni VIP EXTRA (teljesen LEFOGYASZTHATÓ) : 20.000,-
 • Helyszíni VIP: 15.000,-
 • MENETREND:

 • 21.00 - 23.00 DJ.Bóli
 • 23.00 - 23.40 Boney M
 • 23.40 - 23.50 DJ.Bóli
 • 23.50 - 00.15 DJ Szatmári feat Szakos Andi
 • 00.15 - 00.30 DJ.Bóli
 • 00.30 - 01.00 V-TECH
 • 01.00 - 01.30 Unique
 • 01.30 - 02.00 DJ.Bóli
 • 02.00 - 02.30 Cory aka Happy Gang
 • 02.30 - 03.30 Peat JR.
 • 03.30 - 04.00 DJ.Bóli
 • Korhatár: 16+

 • Papírvarázs / pöttöm színház

  Szombathely - Mesebolt Bábszínház - október 15. vasárnap, 10:00

 • Ajánlott korosztály: 1-4 éves korig
 • Bedobozolta: Trifusz Péter
 • Hangicsálta: Kiss Dávid
 • Összehajtogatta: H. Nagy Katalin
 • Varázsolják: Gyurkovics Zsófia, Kovács Bálint
 • papírcsipke,papírszalag,
  papírdoboz, papírtekercs
  hiszed-e, hogy nem is papír
  hanem fura csuda játék?

  lesz belőle kis halacska
  meg porszívó, ha akarja
  magas lépcsőkön szaladgál
  hajócskaként a vízre száll
  tűnő árnyékká változik
  keresd - csak rád várakozik

  Mesebolt Bábszínház

  Jövő heti előzetes:

  Lázár Ervin: Manógyár - avagy mindenkinek vannak manói

  Kőszeg - Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház - október 16-17. hétfő-kedd 10:00, 14:00

 • Ajánlott korosztály: 4 éves kortól
 • Mesebolt Bábszínház

  A művészet templomai - képzőművészeti vetítéssorozat

  Szombathely - AGORA-Savaria Filmszínház - október 16. hétfő, 18:00

  A VETÍTÉSEK ELŐTT BEVEZETŐT MOND TÓTH CSABA MUNKÁCSY DÍJAS FESTŐMŰVÉSZ.

  AGORA-Savaria Filmszínház

  Sétáim - Németh Dániel természetfotós kiállítása

  Szombathely - AGORA MSH - október 17. kedd, 17:00

  „Öröm tölt el, ha terepen vagyok, eggyé válok, megbeszélem magammal a hét, az elmúlt évek történéseit, ösztöneim felélénkülnek, és nem tudom nem túl szentimentálisan leírni, egyre inkább a természethez kötődőm, mert ott valahogy még tetten érem azt az emberi mivoltot, amit annyira buzgón igyekszünk megvonni magunktól, és a feledésbe taszítani. Az i-re a pontot az állatok teszik, hisz ők a fő céljai a kint eltöltött időnek. A kutatás, keresés izgalma, az esetleges akadályok (melyekből van bőven), viszontagságok, valamint a szerencse és tudás metszetében elkészült pillanat, annak megélése, és a kattintás. Várni, várni és csak várni, majd órákra, vagy csak pár másodpercre megpillantani…leírhatatlan. Végig kísérni a kedvenc állataim felcseperedését, egészen attól a naptól fogva, hogy kinyitották a szemüket, addig a napig míg önellátóan egyedül vadásznak. Részese lenni, olyasvalamit megfigyelni, melyet egy kisgyerek álmodott bennem 30 éve. Ezt hivatott a munkám, szenvedélyem, fényképeken keresztül az emberek elé tárni… Van még mit megóvni odakint!”

 • Kiállítás megnyitó: 2023. október 17. 17.00
 • A kiállítást megnyitja: Rózsa Olivér
 • Köszöntőt mond: Taba Krisztián, gyárigazgató
 • A kiállítás az APTIV Services Hungary Kft. támogatásával jött létre.
 • A kiállítás ingyenesen megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében.

 • Finnország építész szemmel

  Szombathely - ELTE SEK C-épület - október 17. kedd, 18:00

  Meghívó az MMT Szombathelyi Csoportjának 2023. október 17-én, kedden, 18 órakor kezdődő előadóülésére, amelyen KOVÁCS PÉTER: FINNORSZÁG ÉPÍTÉSZ SZEMMEL címmel tart előadást.

 • Helyszín: Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ, C-épület Nagyelőadó (Szombathely Károlyi Gáspár tér 4.)
 • Az előadás ingyenes

 • Lázár Ervin: Manógyár - avagy mindenkinek vannak manói

  Szombathely - Mesebolt Bábszínház - október 18-19. szerda-csütörtök 10:30, 14:30

 • Ajánlott korosztály: 4 éves kortól
 • Mesebolt Bábszínház

  A közösségi média hatása történelmi távlatokból

  Szombathely - MCC - október 18. szerda, 17.00

  Egyre inkább polarizált társadalmakban élünk. Bármi legyen is a végeredmény ,,mindkét fél” hajlamos a másikra ,,betegségként” magukra pedig ,,gyógyírként” tekinteni. Az előadás során az MCC Nemzetközi munkatársa Dr. Calum T.M. Nicholson azt vitatja, hogy ez a polarizáció önmagában is csak tünete annak a kóros üzleti modellnek, amely alátámasztja a közösségi médiát. Ezután felveti, hogy az igazi gyógymód nem a politikában vagy önmagában a technológiában rejlik, hanem abban, hogyan edukálunk a 21. században és ez mennyiben különbözik attól, amit a történelem során tapasztalhattunk.

  Dr. Calum T. M. Nicholson a Trinity College-ban tanult szociálantropológiát a Cambridge-i Egyetemen, a St Antony's College-ban migrációs tanulmányokból szerzett MPhil fokozatot az Oxfordi Egyetemen, és humánföldrajzból doktorált. Az éghajlatváltozás társadalmi következményeinek megértését új alapokra helyező kutatásokat végez, különösen a migrációval és a nemzetközi fejlesztéssel való kapcsolatának összefüggésében.

  Dr. Nicholson korábban fejlesztési tanácsadóként és parlamenti kutatóként is dolgozott, a Cambridge-i Egyetemen a nemzetközi fejlesztésről, a nemzetközi migrációról és az éghajlatváltozás politikai vonatkozásairól tart kurzusokat. Dr. Nicholson emellett a közösségi média politikai, kulturális és történelmi jelentőségéről is tart nagy sikerű órát a Cambridge-i Egyetemen. E témáról jelenleg könyvet is ír.

  A rendezvény látogatása ingyenes, de létszámkorláttal valósul meg. Kérik, hogy a részvételi szándékot az alábbi regisztrációs felületen jelezzék. A jelentkezéseket a regisztráció sorrendjében tudják fogadni.

  A rendezvény angol nyelven zajlik. Szinkrontolmácsolást biztosítanak!

  MCC

  TeTT – Megtört progresszió az építészetben

  Szombathely - Képtár - október 18. szerda, 17.00

  Kerekasztal-beszélgetés.

  1975-ben államhatalmi szóval leállították a paksi kísérleti lakótelep építését, amely az egyik első nagyszabású lehetőség volt arra, hogy az organikus építészet megjelenhessen Magyarországon. A Csete György vezette Pécsi Ifjúsági Iroda tervezte a lakótelepet, ahol a kezdeti formai változtatásokat később a lakóterek átalakítása is követte - volna.

  Major Máté az MSZMP párthű építésze az Élet és Irodalomban támadta meg a nyilvánosság előtt a paksi kezdeményezést, amely heves közéleti vita követett, ezt követően a kísérletet leállították, az Ifjúsági Iroda munkatársait szétzavarták. A program során a magyarországi organikus építészet kezdeteiről, Major Máté személyes véleménye és kommunista fegyelme által vezérelt lépéseiről, valamint az organikus építészeti gondolkodással szembeni bizalmatlanságról beszélgetünk.

 • A beszélgetés résztvevői: Litkei Tamás építész (Szombathely); Kovács Dániel muzeológus (Magyar Építészeti Múzeum)
 • A beszélgetés moderátora: Kaján Imre ny. múzeumigazgató, a kiállítás kurátora

 • SAVARIA SLAM POETRY

  Szombathely - AGORA MSH - október 18. szerda, 19.00

  A slam poetry egy modern költészeti stílus, ami sajátosan ötvözi a szépirodalmat a popkultúrával, a színházat a rapzenével és a versfelolvasást a stand-up comedy-vel. Egy önálló előadói műfaj, ami leginkább szóban és élőben működik. A verseny adott témához kötött, a színpadon mindenkinek 3 perc áll a rendelkezésére, majd a zsűri pontozása alapján hirdetik ki az eredményt.

  Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00) válthatók, valamint online a http://jegy.agorasavaria.hu/ oldalon és a koncert előtt a helyszínen.

 • Jegyár: 850 Ft, Szent Márton kedvezménnyel: 725 Ft
 • A Szent Márton-kártya kedvezmény csak az ELŐVÉTELBEN, személyesen a jegyirodában megvásárolt jegyek esetén érvényesíthető.
 • Savaria Slam Poetry

  Miért pont ezek? Csak! | Szendiszücs István fotókiállítása

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - október 18. szerda, 17:00

  A Berzsenyi Dániel Könyvtár sok szeretettel várja Önt Szendiszücs István fotókiállítására 2023. október 18-án 17 órára. A kiállítást megnyitja Ölbei Lívia és Rasperger József. A tárlat megtekinthető 2023. november 7-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

  Berzsenyi Dániel Könyvtár

  Női alkotók a textilművészetben

  Szombathely - Képtár - október 19. csütörtök, 16.30

  Ingyenes tárlatvezetés a „Rózsaszín október” program keretében Szombathely város hírnevét a világban többek között a Képtárban megrendezett Textilművészeti Triennálék is öregbítik. Az intézményünkben lévő textilgyűjtemény 5 kontinens, több, mint 50 ország művészeinek keze nyomát őrzi. Bár számos alkotást készítenek férfiak, a textilművészek túlnyomó többsége - 90 százaléka - nő. A Szombathelyi Képtárban őrzött alkotások is ezt az arányt mutatják. A textil szeretete, a lágy, puha anyaggal való kitartó munka inkább a női nemre jellemző, amely táplál, védelmez – a textillel a hidegtől is megóv. A kiállításban szereplő nőművészek tevékenységét megismerve bepillanthatunk a szövött, hurkolt, kötött és csomózott technikával létrehozott művek világába.

 • Tárlatvezető: Cebula Anna művészettörténész, igazgató

 • Segítség, kamaszt nevelek!

  Szombathely - AGORA MSH - október 19. csütörtök, 17.00

  Segítség kamaszt nevelek! 2023.10.19-én 17:00-kor egy különleges programsorozat első előadására szeretnénk meghívni (AGORA SAVARIA 9700 Szombathely, Március 15. tér 5.), melynek témája az egészséges életmód és válfajai a kamaszkorban. Többek között beszélünk majd a táplálkozásról, evészavarról, kialakulásáról, következményeiről, alváshiányról, önképzavar és velejáróiról, napi rutin kialakításáról.

  Lesznek tippek, ötletek, konyhai trükkök és amit szülőként túl kell élnünk! Kérdezz bátran! Készen állunk megválaszolni!

  A workshop ingyenes, de REGISZTRÁCIÓhoz kötött: roladszolcoaching_KUKAC_gmail_PONT_com 2023.10.18. 12:00-ig.

 • HORVÁTH KRISZTINA-Life coach-, Gyermek és Kamasz coach
 • TAMÁS-HORVÁTH BEATRIX-Diplomás Egészségfejlesztő
 • RÓLAD SZÓL Life coach - Gyermek és Ifjúsági coach

  AZ ÉLET CSÁSZÁRA - DOMBÓVÁRI ISTVÁN ÖNÁLLÓ ESTJE, MV. BELLUS ISTVÁN

  Szombathely - AGORA MSH - október 19. csütörtök, 19.00

  Unod az átlagos, divatos és kiszámítható dolgokat? Szereted, ha mások problémái mellett a tieid eltörpülnek? Dombóvári István legújabb önálló estjében semmi sem lesz hétköznapi. Azok a témák is terítékre kerülnek, amiket mások szóba se mernek hozni. Röhögjünk együtt magunkon, ameddig még engedik. Csak vedd meg a jegyed, dőlj hátra, és az est végére te leszel Az élet császára.

  Jegyek elővételben a Líra Könyvesboltokban (Kossuth L. u. 8., Varasd u. 1.) és a https://dumaszinhaz.jegy.hu/ oldalon kaphatók.

  Dumaszínház

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló