Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Programajánló a hétvégére: Halloween, Gamerek a Városházán, Simon Judás vásár, Tudósok és zenés éjszakai fürdőzés

Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek Vas megyében.

Simon-Júdás Napi Vásár

Sárvár – október 29-30. péntek-szombat

Idén is megrendezésre kerül a Simon – Júdás Napi Országos Kirakodóvásár Sárvár belvárosában. Már október 29-én 18 órától kinyitnak a vendéglátóegységek a vásár területén, ilyenkor hagyományosan a sárváriak látogatnak ki nagy számban a vásárba. Október 30-án pedig több száz árus kínálja portékáit a belvárosban.

A rendezvény helyszínei: Kossuth tér, Batthyány Lajos utca, Hunyadi János utca, Árpád utca, Ady Endre utca, Deák Ferenc utca, Várkerület utca, Rákóczi Ferenc utca, Posta tér

Forgalomelterelés útvonala: Sársziget u. – Soproni u. (88. sz. főút) – Selyemgyár u. – Hunyadi u. – Gárdonyi u. – Fekete híd u. – Rákóczi u. A forgalomelterelés 2021. október 29-én 18.00 órától 2021. október 30-án 24.00 óráig tart.

Buszközlekedés: A Batthyány utcai (Főtér), a Rákóczi utcai (Kórház) és a Hunyadi utcai megállóknál a buszközlekedés az alábbi időpontban szünetel 2021. október 29-én 18.00 órától 2021. október 30-án 24.00 óráig. Az utasok az Autóbusz állomásnál, a Gyógyfürdőnél (Rákóczi utca), a Vasútállomásnál és a Gárdonyi utcában lévő megállókat vehetik igénybe.

Idén a járványhelyzet miatt kísérőrendezvények, zenés programok nem lesznek, így a hatályos járványügyi szabályok betartásával, korlátozás nélkül látogatható a vásár.


#Szombathely: a videójátékok világa és ami mögötte van

Szombathely – Városháza – október 29. péntek, 16:00

Vigyázat! Gamerek a Városházán! Videójáték-kitelepülés és előadások a Nyitott Városháza programsorozat keretében, az eSport Szombathely jóvoltából.

Próbáld ki az új generációs Playstation 5-gépeket, versenyezz autóval szimulátorszékből, Fifázz a barátaid ellen, akár kettő a kettőben, de a lányok örömére lesz lehetőség táncolni a Just Dance segítségével. A mobilos játékok kedvelőit HearthStone- és Brawl Stars-játékosok várják egy közös játékra. Exkluzív tartalommal is készülnek, hiszen a Virtuális Valóságot is elhozzák az érdeklődők számára, akik Beat Saber zenéivel megtapasztalhatják, milyen egy más világban lézerkardozni.

A rendezvény teljes ideje alatt minden játékot és eszközt lehetőség lesz kipróbálni és kisebb versenyek is várnak rátok.

Programok/előadások:

 • 16:00 - Megnyitó: Nemény András polgármester
 • 16:30 - Kerekasztal-beszélgetés: A digitális eszközök használata minden család életére hatással van. A most felnövekvő generációnak természetes a telefon, a tablet, és a TV mindennapi használata.
  A beszélgetés témái:
  - Hogyan használjuk megfelelően ezeket az eszközöket a különböző életkorokban?
  - Milyen hatásai vannak a korlátok nélküli eszközhasználatnak?
  - Hogyan hat a közösségi média családi életünkre?
  Vendégek: Kirchknopf Gergő (az Ocho Macho zenekar frontembere), Halász Imréné óvodavezető, Schwahofer Gábor családapa és Halmos Máté, az eSport Szombathely alapító elnöke. Moderátor: Takács Dóra
 • 18:00 - A megnövekedett képernyőidő következményei - lehetőségek szemeink védelmére (Imre Annamária előadása)
  - Az egészségtudatosság fontossága, az online oktatás rövid és hosszútávú szemészeti következményei, az egészséges “gaming” szabályai
  - ingyenes látásélesség vizsgálat és kékfény-szűrős szemüveg kipróbálására is lesz lehetőség
 • 18:30 - Videójátékok és a nyelvtanulás összefüggései (Gyurácz Zoltán előadása)
  - Nyelvtanulási mechanizmusok, tévhitek eloszlatása, helyes és célravezető nyelvtanulói magatartás
 • 19:00 - Videójátékokról általában (Halmos Máté előadása)
  - Mi is az az e-sport? És mindez milyen hatással van ránk felhasználókra?
  - Az előadás ezekre a kérdésekre adja meg a választ...
 • 16:00 -18:00: Versenyek
  - Fifa (1v1): max. 16 nevező
  - Gran Turismo: max. 16 nevező
  - Beat Saber (VR): max. 16 nevező
  (A versenyekre a limitált létszám miatt előzetes jelentkezés szükséges az alábbi e-mail címen: esportszombathely_KUKAC_gmail_PONT_com)
 • 20:00 - Eredményhirdetés és a program zárása

 • Elvarázsolt Rémerdő – kincskereső játék

  Sárvár – Sárvári Kalandpark – október 29. péntek, 16:30

  Egyszer volt, hol nem volt, Sárvár szívében egy ici-pici eldugott kis erdő. A neve Elvarázsolt Rémerdő, ahol félelmetes és varázslatos feladatokon keresztül találhatsz rá a Sárvári Kobold rég elveszett kincses ládájára.

  Segítségedre lesz egy JÓ Tündér, de, hogy ne legyen egyszerű a dolgod, hátráltatni fog egy-két bűnre csábító Boszorkány. A te feladatod az, hogy eldöntsd, ki mellé állsz. Ha a jóság mellé szegődsz, egy kincses ládára találsz, de addig sok akadály és rosszra csábítás állja kalandos utadat.

  Gyere és élj át velünk egy izgalmas, szórakoztató, és rémisztő programot a Sárvári Kalandparkban 2021.10.29-én pénteken 16:30 órától kb. 19:00 óráig, amelyet varázsital-főzéssel zárunk hangulatos tábortűz mellett.

  A programot fél óránként indítjuk (max. 8 fős csoportokban), a program díjtalan, kötélpálya-jegy vagy parkbelépő megvásárlása szükséges hozzá, de a részvétel előregisztrációhoz kötött. Jelentkezni a 20/244-2127-es telefonszámon tudtok, vagy személyesen a kalandparkban 10-17 óráig.

  Továbbá a kisebb gyerekeket is (6 éves korig) szeretettel várjuk a kalandparkban az őszi szünetben október 22-31. között ingyenes Mesés Kincskeresésre 10-18 óra között (térképekkel, szimbólumokkal kincsesládákkal, cél: puzzle összerakása, amely beváltható nyereményekre)


  Tóth Fedóra kiállítása

  Szombathely – Kámoni Arborétum – október 29. péntek, 17:00

  Egy tehetséges képzőművész, Tóth Fedóra képzőművész „Éva ébredése” című grafikai kiállításának megnyitója péntek 17 órától. A grafikái mellett híres emberekről készült textilszobrai is láthatóak lesznek a kiállításon.


  Akusztik Est - RUDÁN JOE AKUSZTIK / Vendég: Greenin' & Tuzsu Junior Trio

  Szentgotthárd – Színház Aula – október 29. péntek, 17:30

  Akusztik Est a Színház Aulában a magyar rockzenei élet egyik meghatározó alakjával, Rudán Joe-val (Rudán Joe Band, Coda, Pokolgép, P.Mobil, Mobilmánia, Atilla Fiai Társulat, Dinamit)! Szentgotthárdra kéttagú formációjával, a Rudán Joe Akusztikkal érkezik, melyben Tóth László zenésztársa kíséri gitáron. Műsorukon a klasszikus rock örökzöldjei szerepelnek, igen kreatív felfogásban, így Led Zeppelin-, Deep Purple-, Rainbow-, Kansas-, Bad Company-számok, illetve Rudán más zenekarai által is játszott magyar számok.

  Menetrend:

 • 18:00 - Greenin'
 • 19:00 - Rudán Joe Akusztik
 • 20:45 - Tuzsu Junior Trio
 • Jegyár 1000 Ft, védettségi igazolvány nélkül látogatható, ülős rendezvény!

  Asztalfoglalás, jegyinformációk:

  Pannon Kapu Kulturális Egyesület
  9970 Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 7.
  Telefonszám: +36 94 554 107


  MAGYAR PASSIÓ – DÍSZBEMUTATÓ ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

  Szombathely – AGORA-Savaria Filmszínház – október 29. péntek, 18:00

  Vendég Eperjes Károly, a film rendezője és főszereplője, illetve Hábermann Jenő producer. Bevezetőt mond és a film utáni beszélgetést vezeti Tokár János ferences rendházfőnök, a szombathelyi Árpádházi Szent Erzsébet Ferences Plébánia plébánosa.


  Ravenmask, Albino Mosquito és jamelés

  Sárvár – Nádasdy-vár – október 29. péntek, 19:00

  A Simon Júdás előestéje egyben a Nádasdy-vár könnyűzenei estje is, ahol Sárvár és városkörnyéki zenészek gyűlnek össze, most már hagyományosan, hogy a legkedvesebb dalaikat együtt játszák el. Bemelegítésként a fiatal Ravenmask zenekar és a Nirvana dalokat játszó Albino Mosquito nyomja a ritmust.

  A program a hatályos járványügyi szabályok betartása mellett látogatható.


  Borokról, de nem szárazon

  Szombathely – Cuvée Borszaküzlet és Borbár – október 29. péntek, 19:00

  Egy kellemes baráti kóstolóra invitálnak benneteket. Kötetlen, mókás, tele beszélgetéssel és jó hangulattal! És miket lehet kóstolni?

 • Balaton Bor Olaszrizling (Istvándy-Feind-Zelna pincészetek tételei), sajt, dió, szőlő
 • Istvándy Kéknyelű, kolbászkrém, bagett
 • Feind Prestige Rozé, sonka-szalámi válogatás, olíva-kapribogyó
 • Zelna Bárka vörös
 • A kóstoló ára 4990 forint, helyek limitált számban, max. 15 fő. Érdemes időben foglalni a +36 94 367 842-es telefonszámon vagy a Messengeren.


  Családállítás Szombathelyen

  Szombathely – AGORA MSH – október 30. szombat, 10:00

  Milyen elakadások feltárásában segíthet a családállítás?

 • ismétlődő élethelyzetek, aminek nem találjuk az okát
 • párkapcsolati problémák
 • kapcsolatokhoz, kapcsolatrendszerekhez köthető gondok
 • döntéshelyzetek
 • munkahelyi problémák
 • pénzhez való viszony
 • életviteli megpróbáltatások
 • nehéz élethelyzetek
 • FONTOS! A családállítás nem helyettesíti a pszichoterápiát, vagy a pszichiátriai gyógykezelést!

  Bejelentkezés, kérés, és kérdés:

 • noemipestovics_KUKAC_gmail_PONT_com
 • belsozarandoklat_KUKAC_gmail_PONT_com

 • INTERAKTÍV TUDOMÁNY – Ismeretterjesztő interaktív program: Az érzékszervek világa

  Szombathely – AGORA MSH – október 30. szombat, 10:00

  A program az öt érzékszerv érdekességeit mutatja be különleges színes képes információs anyagokkal, interaktív játékokkal, aktivitásokkal, feladatokkal.

  11 óra – FIZIKA SHOW

  Kísérletek otthon található eszközökből! Miként kapcsolódik a tudomány mindennapjainkhoz? Hogyan működik a gázrózsa? Mitől keletkeznek felhők az égen? Mennyire nyom bennünket a ránk nehezedő levegő? Miért fázunk, ha kilépünk a kádból? Miért nem szabad a tepsiben meggyúlt, égő olajat vízzel eloltani? Ezek mellett még sok-sok érdekességet megtudhatunk mindennapi megszokottnak tűnő dolgainkról.

  A program látogatása ingyenes, a 11 órás Fizika show megtekintése regisztrációhoz kötött. (regisztracio_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu)


  Vodkát vagy csalunk + Halloween Kids party

  Szombathely – Cuvee Borszaküzlet és Bár – október 30. szombat, 14:00

  Közhírré tétetik! Gyűljék össze szellemváros apraja nagyja eme szép ünnepen legszebb gúnyájába öltözve. Mielőtt a nap lenyugszik, minden kis csínytevőt egy szellemes forgatagra invitálunk. Ördögi gyermek foglalkozások*, bendőbe valók. Érdemes ünneplőben érkezni, hiszen a három legkreatívabb kis szellemfalvit 3000 forint értékű utalvánnyal ajándékoznak meg a Piramis játéküzletben.

  Napnyugta után a nagyfarkasoké a főszerep pirkadatig. Véres aggyal- és vodkaakcióval várják a közérdeműt. Csak hogy a nagyok se maradjanak ki a játékból, szintén legszebb ruháját viselő szellemfalvi lakost egy 2 személyes Cuvée tállal és 1 borlapról választott borral ajándékozzák meg szabadon választott időpontra. Mikor éjfélt üt az óra, kihirdetik a legszebb lakost.

  Játékra fel, ne túl óvatosan különben csalunk!

  *A foglalkozás 14 órától 18 óráig tart, ára 3000 Ft.
  Asztalfoglalás: +36 94 367 842 vagy a Messengeren.


  KERÁMIA WORKSHOP

  Szombathely – AGORA MSH – október 30. szombat, 15:00

  A foglalkozáson hagyma-, zöldségtároló edény készül szakember vezetésével, alkalmazkodva a résztvevők tudásszintjéhez. Az elkészült használati tárgyak, száradást és égetést követően vihetők el. Műhelyvezető: Udvardi Balázs fazekas.

  A programon való részvétel korlátozott létszámban lehetséges és regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a geosits_PONT_judit_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu e-mail címen lehet október 24-ig, a befoglalt hely a befizetést követően válik véglegessé.

  A foglalkozáson való részvétel 12 éven felülieknek ajánlott. A részvételi díj 7 000 Ft.


  Halloweeni kézműves klub

  Szombathely – Szuperanyu – október 30. szombat, 16:00

  Halloweeni kézműves klub a Szuperanyuban! Minden korosztályt szeretettel várnak a kötetlen halloweeni kézműves foglalkozásra, ahol 3 féle halloweeni dekorációt készíthettek el (lámpás, denevér, szellem).

  Adják a helyet, az ötletet és az alapanyagokat. Nektek csak a kezetekre és a jó kedvetekre lesz szükség. Lámpásotokat be is nevezhetitek a következő napon megrendezett Szuperanyu Halloween lámpás szépségversenyre.

  Részvételi díj 1000 ft/gyermek, bejelentkezés szükséges!


  Szombat esti FRÁSZ! (Halloweeni esti túra)

  Szombathely – Parkerdő – október 30. szombat, 16:10

  Útvonal: Szombathely, Parkerdő parkolóból kiindulva, egy előre meghatározott parkerdei úton haladunk, s nem térünk le az ösvényről, mivel az mindig tilos, főleg Halloween estéjén! Piros futó jelzésű ösvényen fogunk haladni, érintve a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli kéktúra egy kisebb szakaszát. S reménykedjünk benne, hogy másfelé nem fogunk eltévedni! Majd a végén visszatérünk a kiinduló pontra és összesítjük, hogy hány túlélő maradt a túrázókból!

  Túra adatai:

 • nehézsége: könnyű
 • táv: 6,7 km
 • szintkülönbség: 40 m
 • Utazás: Mindenkinek egyénileg, a lehetőségei szerint kell megoldania
 • gyülekezés: 16:10-kor a szombathelyi Parkerdő parkolójában, a Parkerdő bejáratánál
 • indulás: 16:30-kor a szombathelyi Parkerdő bejáratától
 • Amire szükség lehet: Az időjárásnak megfelelő, valamint kényelmes ruházat, kényelmes, zárt lábbeli. Esővédő. Megfelelő mennyiségű étel, ital. Zseblámpa, fejlámpa, fényvisszaverő mellény, fényvisszaverő szalagok. GPS vételre alkalmas eszköz. Hangjelzés leadására alkalmas eszköz (pl. síp).

  Jelentkezni Jusits Gergelynél személyesen, e-mailben, a Facebookon, vagy telefonon. (06 30 343 8349, jusits88_KUKAC_freemail_PONT_hu, jusitsgergely_KUKAC_gmail_PONT_com, Zöld Kalandok - Borostyánkő Természetbarát SE oldala)

  A túrán való részvétel feltétele az előzetes jelentkezés, jelentkezési határidő 2021.10.28. 20:00-ig.

  Egyéb tudnivalók: A túrán való részvétel ingyenes. A túrán mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. Az utunk során boltot, étel és italvételezési lehetőséget nem fogunk érinteni, mindenki úgy készüljön. A Parkerdőhöz tartozik egy fabódés büfé, mely közel van a bejárathoz, de ennek a nyitvatartása bizonytalan a mi túránkhoz képest. Kérek mindenkit, hogy a személyes okmányait hozza magával. Előre láthatólag a túra rossz idő esetén is meg lesz tartva, de ebben még történhet változás. Ha mégis le kellene mondani a túrát, akkor mindenki időben értesítve lesz.


  HALLOWEENI BÜTYKÖLDE Bogival

  Kőszeg – Baby Café – október 30. szombat, 17:00

  Készítsetek együtt a halloweeni dekorációt szombaton délután. A programon való részvétel ingyenes, viszont előzetes bejelentkezéshez kötött. (Sajnos itt a rossz idő, és a kávézó befogadóképessége korlátozott.) Ezért kérik, ha részt szeretnél venni a programon jelezd feléjük, akár kommentben is.


  Halloween Party a Hotel Piroskában!

  Bük – Hotel Piroska – október 30. szombat, 17:00

  Mire készüljetek? Lesz családi tökfaragó verseny, zombitánc, jelmezes élőzenés halloween buli és SZÖRNYűséges táncshow! A szombat esti jelmezeseket Halloween-koktéllal jutalmazzák!

  Halloween Party – Zenés éjszakai fürdőzés

  Sárvár – Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő – október 30. szombat, 18:00

  Csobbanj Sárváron október 30-án, szombaton a Simon-Júdás Vásár után! Egész este a legjobb zenék! A fürdő éjjel 1-ig, a szauna éjjel fél 1-ig tart nyitva. Különleges szaunafelöntésekkel is várnak Benneteket!

  Fürdőbelépő 18 óra után 2100 Ft/fő, kiegészítő jegy a napi belépő mellé 1000 Ft/fő, szaunabelépő 18 órától 1000 Ft/fő.


  Halloween - Zenés Éjszaka

  Szombathely – AFRI Cafe & Bar – október 30. szombat, 18:00

  Vedd fel a rémisztő jelmezed és vendégünk vagy egy Melon ball itókára! Muzsika: Dj.Szunyog

  Asztalfoglalás ajánlott:

 • +3630/959-4441
 • Facebook-oldalukon üzenetben

 • Halloween Party 2021

  Szombathely – LvL Up Esport Bár – október 30. szombat, 18:00

  Idén is Halloween és Cosplay buli a LvL Up-ban!

 • A jelmezben érkezők ajándék welcome drinket kapnak!
 • Jelmez verseny
 • Különleges koktélok
 • Tombola
 • Extra Spook
 • Jelmezverseny:

 • Legjobb jelmez
 • Legjobb horror jelmez
 • Speciális külön díj
 • Legalább 3 nevező esetén indulnak a kategóriák, a győztesek díja 3000 Ft lefogyasztható kupon a LvL Upban és Örök dicsőség.

  Program:

 • 17:00 - Gyülekező, érkezés
 • 19:30 - Halloween Quiz
 • 21:00 - COSPLAY SHOW, a jelmezek bemutatása
 • 21:30 - A jelmezek bemutatása után közös csoport kép
 • 22:00 - Eredményhirdetés
 • Tombola: Egész este vehettek tombola szelvényeket az értékes ajándékokért, sorsolás 00:00-kor!


  Kóbor Zsóka és Polgár Patrik Akusztikus koncert

  Szentgotthárd – Terasz Kitchen & Cafe – október 30. szombat, 19:00

  Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duó nem ismeretlen a Szentgotthárdiak számára! A DAL 2020 döntősei egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek országszerte is! Saját dalokkal és mindenki számára ismerős feldolgozásokkal készülnek az estére.

  A belépés ingyenes és védettségi kártya nélkül látogatható, de asztalfoglalás erősen ajánlott a korlátozott asztalszám miatt (0694-393-353)


  Jelmezes Halloween Cocktail Party

  Szombathely – Bel Mondo Club – október 30. szombat, 19:00

  Idén is várnak a Bel Mondo Club jelmezes Halloween cocktail partiba. Különleges halloween koktélok, Halloween dekoráció, jelmezverseny. A hangulatfelelős Dj Millero. A belépés ingyenes, védettségi nem kell!

  Facebook/Bel Mondo Club

  Tökparty disco

  Szentgotthárd – Színház – október 30. szombat, 20:00

  Várnak mindenkit szeretettel október 30-án a Színházba a Tökparty discóba! A jó hangulatról 20:00-tól Dj Koxi gondoskodik! Retro és mai slágerek is felcsendülnek majd! Ha egy szuper csapattal akarod tölteni az estét, köztük a helyed! Ne feledkezzetek meg a jelmezekről sem! A legötletesebb maskarákat díjazzák!

  A belépés díjtalan! Részvétel az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően!


  Halloween party

  Szombathely – Retro Club 30+ – október 30. szombat, 20:30

  Az idén, akárcsak tavaly, újra a Retro Club 30+ ad otthont a szokásos, évenként megrendezésre kerülő, Timi & Hot Stuff Halloween partinak! Ahogy mindig, idén is várják az ötletes, szörnyűségesebbnél szörnyűségesebb, vagy éppen humoros jelmezekben megjelenő egyének, vagy társaságok részvételét! De ha nincs ötleted, vagy kedved beöltözni, akkor is várnak szeretettel!


  Halloween éjszakai fürdőparty | Tűzzsonglőr show

  Szentgotthárd – Szentgotthárd Spa & Wellness – október 30. szombat, 21:00

  Halloweeni éjszakai fürdőparty a Szentgotthárd Spa & Wellness élményfürdőben! ÉS Tűzzsonglőr show. Kapunyitás: 21 óra, tűzzsonglőr produkció kezdés: 22 óra.

  A fürdő éjjel 2 óráig, a szaunapark és az önkiszolgáló étterem pedig 01:00 óráig tart nyitva.

  Fürdőbelépő 3.190 Ft (21:00-02:00)
  Szaunával: 4.590 Ft (21:00-01:00)

  Hangulatért felel: Dj Ewing

  Halloweeni szaunaszeánszok:

 • 21:40 – Tökmagos-sós radírozás
 • 22:30 – Tök jó percek gőzölve (sütőtök krémes hidratálás)
 • 23:20 – Tök édes élet (tökös-mézes bőrtáplálás)
 • 00:10 – Jeges borzongás
 • A felöntésekre a kezdés előtt kérik, hogy legalább 15 perccel korábban vásárolják meg a jegyüket! Ára: 500 Ft/alkalom


  Sempre halloween night party

  Szombathely – Sempre Pasta & Pizza – október 30. szombat, 21:00

  A Halloween nem csak a gyerekeké! Egy félelmetes éjszakába hív benneteket a Sempre, ahol véresaggyal (welcome drink) nyitják a bulit, majd DJ KÖRY kotyvasztja egész éjszaka az üstjében a zenét, közben végigkóstolhatjátok az étlapot, hogy utána végigkóstolhassátok a koktélokat és miegymást.

  Az alkalomnak megfelelő öltözék és smink nem kötelező, de elvárt, hogy a legfélelmetesebb félholt és már zombivá változott vendégeket díjazhassák.


  NKS Mélyen a város felett/Tha Patkányz/

  Szombathely – Végállomás Klub – október 30. szombat, 21:30

  Október 30-án, szombaton a hip-hop zenéké lesz a főszerep, az NKS mutatja be Mélyen a város felett című lemezét, színpadra lép még a The Patkányz (3,14 és Chicheck), a lemezjátszók mögött pedig Dj Scoob keveri majd a legjobb hip-hop slágereket.

  Belépő 1.500 Ft, kapunyitás 9-kor.

  A hatályos jogszabályban foglaltak szerint a koncertek kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal vagy a védettséget igazoló applikációval látogathatók. A védettségi igazolványt (vagy a telefonos applikációt) a beléptetéskor személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) együtt be kell mutatnod a biztonsági szolgálat munkatársainak. Ha nem rendelkezel érvényes védettségi igazolvánnyal, sajnos érvényes jeggyel sem tudsz bejutni a koncertre. Tizennyolc év alatti vendégeink védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében, érvényes jeggyel, de védettségi igazolvány nélkül is látogathatják a koncerteket!


  HARDCORE HALLOWEEN by WORLD IS MINE

  Szombathely – Romkert – október 30. szombat, 22:00

  Zihálva menekülsz, tudod, hogy mögötted fordul be a sarkon a GONOSZ... Sokadszorra éled át a pillanatot, de ez az alkalom mégis más... Most minden erődet összeszeded és eldöntöd: ezúttal szembenézel vele - ezúttal Te irányítod a rémálmaidat!

  De vajon mi vár Rád a pokol tornácán? Soha nem látott, minden eddiginél vérfagyasztóbb dekoráció… Halott mennyasszonyok és járókelő csontvázak mindenhol… Az ország legkedveltebb fellépői - élőhalott kiadásban…

  FELLÉPŐK:

 • JAURI
 • YAMINA
 • WHITENEGRO
 • BELÉPŐK:

 • Elővétel:
  NORMÁL: 2.000 Ft
  VIP: 3.000 Ft
 • Helyszínen:
  NORMÁL: 2.500 Ft
  VIP: 4.000 Ft
 • ONLINE: itt
 • SZEMÉLYESEN: keresd a Never Say Never - Szombathely promótereinél!
 • Korhatár: 16+

  Ha elmúltál 18 éves: kizárólag védettségi kártyával, vagy az ezt kiváltó applikációs QR kóddal. Ha nincs védettségi kártyád és 18 évnél fiatalabb vagy: 18 éven felüli, védett személy kíséretében. Tehát, ha egy 18 éven felüli, védett személlyel érkezel, amit a bejáratnál fogunk ellenőrizni, akkor 18 éven aluliként NEM KÖTELEZŐ védettségi igazolvánnyal rendelkezned! 16-18 év között védettségi kártyával/applikációs QR kóddal “kísérő” nélkül.

  Beöltözni természetesen nem kötelező - de a hangulat kimaxolása érdekében erősen ajánlott!


  VARGA IRÉN

  Szombathely – Maxxx Club – október 30. szombat, 22:00

  Készülj FEL! Október 30-án szombaton érkezik Szombathelyre a Maxxx Clubba Varga Irén, azaz Mahiana Roszallo, aki egy exkluzív show keretein belül előadja kedvenc dalait és bemutatja néhány napja debütált top slágerét, a Malumát, ami rekordokat döntve meghódította az országot!

 • Belépő: 2500 Ft
 • Korhatár: 16+

 • Palace Iron – Halloween

  Szombathely – Palace Iron – október 30. szombat, 23:00

  Egy este, ahol a beöltözés erősen ajánlott... Egy este, amikor nem félsz elindulni a sötétben... Egy este, ami nem csak félelmetes, hanem egyben szuper szexy is lesz, ugyanis érkezik a Rádió 1 lemezlovasa: LOVING ARMS.


  Papírvarázs / pöttöm színházi matiné

  Szombathely – Mesebolt Bábszínház – október 31. vasárnap, 10:00

  Papírvarázs
  matiné előadás

  papírcsipke, papírszalag,
  papírdoboz, papírtekercs
  hiszed-e, hogy nem is papír
  hanem fura csuda játék?

  lesz belőle kis halacska
  meg porszívó, ha akarja
  magas lépcsőkön szaladgál
  hajócskaként a vízre száll
  tűnő árnyékká változik
  keresd - csak rád várakozik

 • Bedobozolta: Trifusz Péter
 • Hangicsálta: Kiss Dávid
 • Összehajtogatta: H. Nagy Katalin
 • Varázsolják: Gyurkovics Zsófia, Kovács Bálint
 • Ajánlott életkor: 1-4 éves korig

 • Tini Tonik – önbizalomfröccs tinédzsereknek

  Szombathely – Kámoni arborétum – október 31. vasárnap, 10:00

  Nincs önbizalmad? Nem érzed elég értékesnek magad? Nincs bátorságod megszólalni? Elégedetlen vagy a külsőddel? Nincs kedved, erőd, hangulatod? J ó l j ö n n e, sőt, feldobna egy csak tinikkel töltött délután, amikor felbátorodsz, megismered rejtett kincseidet, rájössz, milyen fontos vagy a világban... s z e r e l e m, b a r á t o k, i s k o l a, c s a l á d, s z ü l ő k... még kivel van gondod? Ha T E jól érzed magad a bőrödben, meglátod, sokkal könnyebb

  A tinédzserek lelki problémáira épülő foglalkozások két-/ háromhetente valósulnak meg. A foglalkozásokat Molnár Péterné Bori mentálhigiénés szakember, pedagógus vezeti. A programsorozat célja, hogy mindenki felfedezze az erősségeit, megélje, hogy értékes, szerethető, érdekes emberke.

  Az önbizalom első lépése, hogy legyen önelfogadás, amely ebben az elfogadó, biztonságos közegben tud kialakulni. Ha javul az önértékelés, magabiztosabban éli meg a gyermek az új helyzeteket - ebben tud a csoport segíteni.

  Kiket várnak? A „TiniTonik – önbizalomfröccs tinédzsereknek” programsorozatra további 11-17 éves fiúk és lányok jelentkezését várjuk. Mennyibe kerül? 3.000 Ft, amely a helyszínen fizetendő. Jelentkezz Pataki Brigittánál.


  HALLOWEENI JELMEZES BULI és ARCFESTÉS + NYERMÉNYJÁTÉK

  Kőszeg – Baby Café – október 31. vasárnap, 16:00

  2 órás gyerekprogrammal és egy nyereményjátékkal készülnek Nektek. Halloweeni jelmezes discót tartanak 17:00-tól, előtte 16:00-tól pedig elkészítik gyermekednek a jelmezéhez passzoló szellemes arcfestését.

  A programon való részvétel ingyenes, viszont előzetes REGISZTRÁCIÓhoz kötött. A helyfoglalást a jelentkezések sorrendjében tudáuk fogadni.

  NYEREMÉNYJÁTÉK:

  Azok a szülők, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy gyermekükről fénykép készüljön, és kirakhatják azt a Baby Café oldalára, egy nyereményjátékon vehetnek részt, ahol 5000 Ft értékű személyre szóló ajándékcsomagot nyerhetnek.

  A gyerekekről jelmezben, és arcfestéssel készítenek egy fényképet, ezt 2021.11.01-én (hétfő) feltöltik a Baby Café oldalára, a képekre rákattintva egy like jellel tudtok szavazni. Amelyik kép a legtöbb szavazatot kapja, ő lesz a nyertes. Szavazás lezárása 2021.11.05. péntek, 20:00. Nyeremény átadása 2021.11.06. szombat, 11:00.


  Szuperanyu Halloween

  Szombathely – Szuperanyu – október 31. vasárnap, 18:00

  Vegyél részt az év legizgalmasabb buliján, öltözz jelmezbe, találd meg a kincseket, teljesítsd az összes ügyességi feladatot - és a jó szórakozáson kívül sok édességgel is gazdagabban térhetsz haza.

  Mi várható? Múmiakészítés, Frankenstein bowling, pókhálódobó verseny, seprűlovaglás, szellemes célbadobás, kincskeresés, további ügyességi feladatok. 1-től 10 éves korig minden gyermek talál magának izgalmas elfoglaltságot. Az este fergeteges discóval zárul!

  A helyszínen megszavazott legötletesebb jelmezt és legszebb lámpást külön jutalmazzák! A lámpásodat előző nap velük is elkészítheted a Halloweeni kézműves klub eseményükön.

  Részvételi díj 1000ft/gyermek, bejelentkezés szükséges!


  Halloween Run...egy rém jó futás

  Szombathely – Csónakázótó – október 31. vasárnap, 19:00

  Elő a rém jó jelmezekkel, maszkokkal, fesd ki magad a legijesztőbbre, öltözz minél rémisztőbbnek. Fuss egy jót a Csónakázótó parkolójából indulva, érintve a belvárost, majd vissza a Csónakázótóhoz.

  Találkozó a Csónakázó tó parkolójában.


  Tudósok / Humor Underground / Laura Palmerz

  Szombathely – Végállomás – október 31. vasárnap, 19:00

  Október 31-én, vasárnap a zenei és humor underground kerül célkeresztbe a Végállomásban. Az év legtitokzatosabb napjaiban feltárulnak a sötét sírok és előjönnek belőlük a legrettenetesebb figurák, hogy egyszerre halálra rémítsenek és vágyaid lándzsáját az élvezet céljába döfjék.

  A vasárnap csúcspontját elérő sötétséggyilkoló fesztivál élén a legkiválóbb humor heroldok űznek majd először gúnyt a szörnyekből, amit valamennyi résztvevő hahotázással erősít meg hatásában, majd a Laura Palmerz zenekar kibiztosítja valamennyi agyalapi kötelékünket, hogy lendületes és szellemes zenéjük szárnyán elhagyjuk a tudatosság szomorú világát.

  Végül a Tudósok rögtönítélő nyereményosztó büntetőbrigád kollektív örömgyógykezelése zárja majd az estét, ahol új magyar népszokásként disznó helyett kollektív zombi-vágási bulit csapnak majd a kedves zenészek. A kollektív örömőrület garantált, a zombi-jurta a magasba emelkedik majd, s messzire és sokáig bevilágítja a sötétség tengerét.

  Belépő: 2.500 Ft, kapunyitás 7-kor.

  A hatályos jogszabályban foglaltak szerint a koncertek kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal vagy a védettséget igazoló applikációval látogathatók. A védettségi igazolványt (vagy a telefonos applikációt) a beléptetéskor személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) együtt be kell mutatnod a biztonsági szolgálat munkatársainak. Ha nem rendelkezel érvényes védettségi igazolvánnyal, sajnos érvényes jeggyel sem tudsz bejutni a koncertre. Tizennyolc év alatti vendégeink védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében, érvényes jeggyel, de védettségi igazolvány nélkül is látogathatják a koncerteket!


  Jövő heti előzetes:

  SZENT MÁRTON MŰHELYE-kézműves foglalkozás óvodás és iskolás csoportoknak

  Szombathely – AGORA MSH – november 2. kedd, 9:00

  Márton naphoz kapcsolódó kézműves foglalkozás óvodás és iskolás csoportoknak. A foglalkozások időpontja hétköznap délelőtt és délután – előzetes bejelentkezés alapján.

  Választható foglalkozások:

 • üveglámpás készítése sötétben világító festékkel
 • mézes liba sütése
 • Szent Márton köpeny festése
 • zokniliba készítése
 • Részvételi díj: 400 Ft/fő

  A programmal kapcsolatban érdeklődni a következő telefonszámon lehet: Geosits Judit +36 20 394 4730

  Jelentkezéseket a geosits_PONT_judit_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu e-mail címre várják.


  AGORA-DALóra - Dalszövegíró workshop

  Szombathely – AGORA MSH – november 2. kedd, 17:00 és 19:30 / november 4. csütörtök 17:30

  Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ 2021. november 2-5. között egy háromnapos dalszövegíró workshop alkalmával kívánja megszólítani a helyi zenei és slam poetry közösséget.

  A koraesti találkozások helyszíne a Művelődési és Sportház, ahol az oldott, közvetlen, interaktív előadásokhoz és beszélgetésekhez, valamint a szellemi alkotómunkához is megfelelő és kellemes környezetet tudunk kialakítani.

  A program célja a magyar dalkultúra támogatása és értéknövelése néhány hazai, népszerű, szakmai előadó közreműködésével.

  November 2. kedd:

  „Előidézhető-e az ihletett állapot és egyáltalán létezik-e olyan? Milyen érzelmi szélsőértékeket kell megélni ahhoz, hogy a tollhegyről valami formabontó ugorjon a papírra?”

  A szövegírás körülményeibe, az inspiráció témájába vezeti be a résztvevőket Bárány Bence és Mészáros Péter. Péter országos slam poetry bajnok és a Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjasa. Szabadidejében szomorú zenéket hallgat és animéket néz.

  Bence pedig 2013 óta foglalkozik slammel, többszörös országos 2. helyezett, Slam Poetry EB közönségdíjas. Slam Poetry Győr-alapító, állandó host és szervező. 2017-ben gazdaságinformatika szakon végzett, grafikus és vállalkozó, a Vates (@vatesproject) társalapítója.

  Közös workshopjuk egy közös barangolás, amin semmit sem muszáj megcsinálni, de mindent érdemes. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött foglalkozás során a gyakorlatok aktivizáló hatása miatt a befogadóképesség meghatározott és korlátozott, ezért igazodva az igényekhez dupla foglalkozást kívánunk megvalósítani a program során, az első 17:00 órai, a másodikat pedig 19:30 órai kezdettel.

  A workshop várt eredménye, a résztvevők nyitottságának, alkotásvágyának fokozása, érzelmek kifejezésének fejlesztése. A magyar nyelv modern alkalmazásának megismerése és fejlesztése történik a gyakorlatok alatt, kortárs közegben.

  November 4. csütörtök:

  Csorba Lóránt "Lóci", Fonogram-díjas zeneszerző-előadó. A Nagy-Szín-Padot 2017-ben megnyerő Lóci játszik frontembere, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, a Rossz versek és a Seveled c. filmek zeneszerzője. Portugál- és filmelmélet szakon végzett bölcsész, egy szál gitáros előadóként kezdte zenei pályafutását, majd 2014-ben alapította meg saját együttesét Lóci játszik néven.

  „Azt senki nem tudja megmondani, hogyan kell JÓ Dalt írni, sőt, a nagybetűs IHLET nélkül nem is lehet. De azt, hogy hogyan kell EGY Dalt írni, azt nagyjából meg lehet tanulni. És ha gyakran írunk dalokat, szerintem ki fog gurulni a JÓ Dal is.

  Ennek megfelelően négy részre bontjuk a foglalkozást, és olyan workshopot fogok tartani, amiben elmondom, szerintem hogy érdemes dalokat írni:

 • Elsőként bemutatom néhány saját dal keletkezéstörténetét („Dalt írni valójában egy létező számot rosszul leszedni?”), és példákon keresztül megmutatom a saját stratégiáimat
 • Utána elmondom, mit szoktam csinálni ha „bajba jutok”, azaz kell egy dal, de nem jön. Vagy nem nincs hozzá szöveg. Vagy még ötlet se nagyon.
 • Ezután a szövegírásról beszélünk egy kicsit, majd egy kis játékkal közösen fogunk alkotni egy dalszöveget…
 • … amit végül meg is zenésítünk, hogy bebizonyítsuk: tényleg mindenki tud dalt írni.”
 • A workshopokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a varga_PONT_anna_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu címen. Az alkalmak nem épülnek egymásra, nem kötelező a mindegyiken való részvétel, ezért a regisztráció során kérik a pontos időpont megjelölését.


  Zorán Koncert

  Szombathely – AGORA MSH – november 4. csütörtök, 19:00

  Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon látni Zoránt? Miért nem hagynának ki egyetlen nagykoncertet sem? A nagyszerű dalok miatt. A remek muzsikusok miatt. A zenei különlegességek miatt. De elsősorban Zorán miatt. Azért, mert minden Zorán-koncert ünnep. Kihagyhatatlan…

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló

  Tovább az oldalra