Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Programajánló a hétvégére: Tvrtko, Kóbor Zsóka & Polgár Patrik, gyermeksziget, gasztromozi és Kellene Kis kert

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál? Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek most hétvégén Vas megyében!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gasztromozi

Szombathely – Broadway Club Café terasza – szeptember 3. csütörtök, 20:00

Filmvetítés és borkóstoló a HOLDVÖLGY BIRTOK (Tokaj-Mád) boraiból.

60 perces „vezetett” 5 tételes borkóstoló:

A HOLDVÖLGY BIRTOK a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik birtokunk Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terül el. Az érlelő pince összesen 1,8 km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

A vetítéshez kapcsoló 5 tételes kóstolón megmutathatjuk borainkon keresztül azt az egyediséget, amit Tokaj, azon belül Mád tud nyújtani a világ számára.

Folyékony arany, magyar dokumentumfilm, 78 perc, 2019

A tokaji aszú, amelyre a magyarok a mai napig nemzeti szimbólumként tekintenek, közel háromszáz évig a világ egyik legdrágább és legkeresettebb bora volt. XIV. Lajos, Viktória királynő, Nagy Péter cár, Goethe és Beethoven is rajongott a tokajiért. A két világháború, a gyilkos filoxéra járvány és a kommunista rendszer kollektivizálása hatalmas pusztítást végzett a szőlőültetvényeken, és az aszú íze csak emlék maradt, eltűnt a régi világgal együtt. Bár talán a világ meg is feledkezett erről a csodálatos borról, és a modern kor újfajta bortrendeket diktál, - a magyarok kollektív emlékezetében máig él a hajdani „folyékony arany”. Vajon a természet szeszélyeivel és a globális piac kihívásaival egyszerre hadakozva sikerülhet-e visszaszerezni a tokaji aszú régi dicsőségét? Újjászületik-e a nagy bor, vagy a történelem homályába vész? Történet álmokról, világmegváltó tervekről és a tokaji bortermelők megszállott küzdelméről.

A filmvetítés ingyenes, de a borkóstoló ára elővételben, vagy a helyszínen fizetendő. A korlátozott befogadóképesség miatt előzetes helyfoglalás szükséges: Tel.: 30-826-0926, e-mail: info@kopula.hu

A foglalt helyeket a kezdés előtt, 19.40-ig tudják tartani.

Gasztromozi - Folyékony arany - filmvetítés és borkóstoló

Other event by Agora Savaria and 3 others on Thursday, September 3 2020


Ringató – Zenei nevelés a családban

Szombathely – Herényiek Háza – szeptember 4. péntek, 17:00

A közös játék és éneklés élménye, Ringató-Zeneovis bemutató foglalkozás. A foglalkozásvezető Lezsákné Szekszárdi Zsuzsanna.

A foglalkozáson való részvétel díjtalan!

Ringató - Zenei nevelés a családban

Literature event in Szombathely, Hungary by Aranypatak Vers Fesztivál and 2 others on Friday, September 4 2020


Nemes Anna: Előled című könyvének Vas megyei bemutatója

Szombathely – Herényiek Háza – szeptember 4. péntek, 17:30

Nemes Anna író, újságíró, az ATV híradósa, a Spirit FM Könyvmustra c. sorozatának műsorvezetője. Első regényének főhőse, Eszter útja a faluból a kisvárosba, a kisvárosból a nagyvárosba vezet, ahonnan furcsa külföldi utakra indul. Az apja elől menekül, aki sokáig kínozta a családot. Menekülés közben egymásba fonódnak a történetek a faluról és a nagyanyjáról, a kisvárosról és a szüleiről, a nagyvárosról és a családi mintákat követő, kizsákmányoló kapcsolatokról. A három úti cél Brno, Szarajevó és Vasto, de hiába menekül, a cseh sörözőben, a bosnyák kávéházban és az olasz tengerparton is üldözik az emlékei. Mindezt egy titokzatos férfinak meséli el, aki akár az apja is lehetne...

A szerzővel Simon Ádám, a H+ Média főszerkesztője, a Herényiek Háza munkatársa beszélget.

A bemutató végén lehetőség van a könyv kedvezményes megvásárlására, valamint dedikálásra.

A belépés díjtalan!

Nemes Anna: Előled című könyvének Vas megyei bemutatója

Literature event in Szombathely, Hungary by Aranypatak Vers Fesztivál and 3 others on Friday, September 4 2020


KORTÁRS IRODALMI ÉTLAP – beszélgetés a kortárs vers létjogosultságáról

Szombathely – Herényiek Háza – szeptember 4. péntek, 18:30

A beszélgetés résztvevői: Bognár Alexandra, Devecsery László, Nagy Róbert, Németh Zsolt László, Tóthárpád Ferenc, Pődör György

Moderátor: Nemes Anna író, újságíró; az ATV híradósa, a Spirit FM Könyvmustra c. sorozatának műsorvezetője.

Közreműködik: Rózsabors Műhely, Kalliopé Színházi Társulás

KORTÁRS IRODALMI ÉTLAP - beszélgetés a kortárs vers létjogosultságáról

Literature event in Szombathely, Hungary by Aranypatak Vers Fesztivál and 3 others on Friday, September 4 2020


Kóbor Zsóka & Polgár Patrik

Szombathely – Broadway Club Cafe – szeptember 4. péntek, 19:30

Kóbor Zsóka & Polgár Patrik koncert Szombathelyen a Broadway Club Cafe teraszán. Mivel a terasz fedett, így a koncert rossz időjárás esetén is megrendezésre kerül.

A belépés ingyenes!

Kóbor Zsóka & Polgár Patrik / Szombathely / Broadway Club Cafe

Music event in Szombathely, Hungary by Broadway Club Cafe and Kóbor Zsóka és Polgár Patrik on Friday, September 4 2020


Tom Kondor Band akusztik

Szombathely – Café Móló – szeptember 4. péntek, 20:00

Egy különleges szombat este a Tom Kondor Banddel a Café Móló teraszán. The very best of classic rock history, and more... – ismert és megismerni érdemes dalok akusztikus megszólalásban.

TKB Őszi Akusztik

Music event in Szombathely, Hungary by Tom Kondor Band on Friday, September 4 2020


Ajándék tárlatvezetés – Dísztermi jelenetek

Sárvár – Nádasdy Ferenc Múzeum – szeptember 5. szombat, 15:00

A múzeum dísztermének ótestamentumi jeleneteit ábrázoló oldalfreskóit ismerhetjük meg a vezetés során. Csupán a belépőjegyet kell megvásárolni, a többit a múzeum ajándékba adja. További információ itt.

Ajándék tárlatvezetés #9 Dísztermi jelenetek

Art event in Sárvár, Hungary by Nádasdy-vár Sárvár and Nádasdy Ferenc Múzeum on Saturday, September 5 2020


Smalls és Capito Gitárklub koncertek

Szombathely – Csónakázótó sziget – szeptember 5. szombat, 16:00

A Capito Gitárklub 1997. óta fontos szerepet tölt be Vas megye kultúrális és szociális életében, hiszen a gitárklub tagjai azok a harmad évesnél idősebb gitáros – iskolások, család anyák, idősek vagy akár nyugdíjasok, akik hangszertanulmányaikat a Várhelyi Zoltán vezette HANGÁR gitár kurzusain kezdték eleget téve annak a kodályi gondolatnak, hogy “a zene mindenkié”. Amíg nem létezett Magyarország leghallgatottabb rádiója, addig minden koncertjük a Magyar Dal ünnepe volt, mióta létezik ilyen – olyan mintha a rádió szólna csak reklámok nélkül! Arról nem is beszélve, hogy egy tapasztalt fül számára hihetetlen kielégülés – ezért kár lenne kihagyni!

A SMALLS rock együttes a szombathelyi régió legfiatalabbjaiból álló s legfrissebben alakult zenei hullócsillaga, akik az idei nyáron a Csoportos Zeneoktatásért Egyesület erőforrásait használva szeretnék szösszenetnyi koncertjeikkel szórakoztatni az augusztusi éjszakába kilátogató közönségüket. Az együttes tagjai hangszertudásukat a Várhelyi Zoltán vezette HANGÁR kibővített hangszerkurzusain szerezték, ahol az együttesben már nem csak gitárosok, basszus gitárosok és szájharmonikások, hanem dobosok, elektromos gitárosok és helyenként ukulelések is találhatók, hamisítatlan, fullos élő megszólalásban, a mai általános iskolások számára teljesen ismeretlen repertoárral!

A programra a belépés ingyenes.

A Smalls (a régió legfiatalabb zenekara) és a Capito Gitárklub

Music event by Savaria Turizmus Kft- Tourinform Iroda Szombathely on Saturday, September 5 2020


Kellene Kis kert zenekar koncertje

Szombathely – Csónakázótó sziget – szeptember 5. szombat, 19:00

A zenekar 2014-ben duóként indult, a hegedű és a cajon (akusztikus ütőhangszer) találkozásával. 2017-re a csapat négytagúvá bővült, s ekkor alakult ki az a sajátos hangzásvilág, amelyben a különböző zenei ötletek, gondolatok megszólalnak. Egyedi stílusuk az ún. fok-funk, ami a balkáni népzene és a funky találkozása.

A zenekar múlt hétvégén Veszprémben, az utcazene fesztiválon megosztott első díjat szerzett.

Tagok: Horváth Dániel – hegedű, brácsa, mandolin, Kulhay András – gitár, Mészáros Szabolcs – ütőhangszerek, Nagy Olivér – basszusgitár

A programra a belépés ingyenes.

Kellene Kis kert zenekar koncertje

Music event by Kellene Kis Kert and Savaria Turizmus Kft- Tourinform Iroda Szombathely on Saturday, September 5 2020 with 138 people interested.


Rendhagyó randevú Tvrtkóval

Szombathely – Bellagio Étterem és Pizzeria – szeptember 5. szombat, 19:00

„Rendhagyó randevú Tvrtkóval SZOMBATHELYEN, a Bellagio Étteremben, amely egyben a végső búcsú is Vas megyétől. A más városokban hatalmas sikerrel megtartott előadások után egy olyan varázslatos és erőt adó vacsoraestet ígérek SZOMBATHELYEN, amit SOHA NEM FOGTOK ELFELEJTENI!”

Barátsággal: Tvrtko

Belépők limitált számban, 2.000 forintos áron a helyszínen kaphatók, illetve telefonon (06703630614 vagy 0694346946) és e-mailben (grillgastro2020@gmail.com) foglalhatók.

Rendhagyó randevú Tvrtkoval SZOMBATHELYEN, a Bellagio Étteremben

Event in Szombathely, Hungary by Bellagio Étterem és Pizzeria and Vujity Tvrtko on Saturday, September 5 2020 with 141 people interested.


Cserga SAW – Summer's Almost Gone

Szombathely – Helikon Söröző – szeptember 5. szombat, 19:30

A nyár csaknem eltelt. Zenés esemény a Helikon Söröző kerthelyiségében. Az augusztusihoz képest, új dalokkal is bővült a műsor: Doors, Pink Floyd, Toto, Joe Cocker, Neil Young, Chris Rea, Joan Osborne.

ZHF (Zenekar Fejlesztési Hozzájárulás): akinek ez módjában áll, 2 sör árának (1000 kemény, magyar fabatka = HUF) megfelelő összegben.

Cserga SAW - Summer's Almost Gone (zenélés a kertben)

Music event in Szombathely, Hungary by Cserga SAW on Saturday, September 5 2020


Radiogram-koncert

Szombathely – Bohém – szeptember 5. szombat, 20:30

Szeptember 4-én, pénteken a Radiogram ad koncertet a Bohém Lugasban. A koncerten elhangzanak napjaink ismert slágerei jazzy köntösben és természetesen néhány klasszikus. Nagybőgővel, zongorával, csörgővel, tikfával és Barbi kedves hangjával. Milky Chance, Billie Eilish, Lady Gaga, The Weeknd, Alicia Keys, KisCsillag, RHCP, Jamie Cullum és sok más ismert előadó dalai kicsit másképp.

Ajánlott zenekari támogatás: 1.000 Ft, koncertkezdés fél 9 magasságában.

Radiogram a Bohémban!

Music event in Szombathely, Hungary by Ott leszek - Élőzenei koncertek Vas megyében and 2 others on Friday, September 4 2020


I Love 2010’s - Burai & UnicornsDj

Szombathely – Cabana Garden – szeptember 5. szombat, 22:00

Készen állsz Szombathely? Most olyan jön ami még nem volt! Az este, amikor hajnalban ölelkezve énekelsz a cimboráiddal. Ahol garantáltan a vodka a fejünkbe száll. Szeptemberben nincsen tabu és a 2010-és évek legnagyobb slágerei bulizhattok. Természetesen új köntösben, picit pörgősebb formában pörögnek a kedvenc zenéitek!

A színpadon:

 • Burai & Lévai
 • The Unicorns
 • Mc Vityaa
 • I Love 2010's Burai & UnicornsDj Szombathely

  null


  Hello September!

  Szombathely – Palace Iron – szeptember 5. szombat, 23:00

  Szülinaposok éjszakája! Minden szeptemberben született vendég belépőjét állják 00:00-ig!

  A hangulatfelelős egész éjszaka: BORI DJ

  Palace Iron - Hello September! 09.05

  Party event in Szombathely, Hungary by Palace Iron on Saturday, September 5 2020


  Gyermeksziget

  Szombathely – AGORA MSH teraszudvara – szeptember 6. vasárnap, 10:00

  Hetedhét ország vándorai – Világjáró játék kalandvágyó gyermekek számára

  Hét ország, hét helyszín, hét próba vár a tarisznyás vándorokra. Hajózhatnak a La Manche-csatornán, tovább építhetik a kínai Nagy Falat, labirintusban lelhetnek a fáraók kincsére. Útba eshet még a kenguruk földje, a hagymakupolák birodalma és az olaszok csizmaszára is. Végigjátszva a földrészeket, hazatérve a sorompót átlépve megkapják a világjárók jutalmát.

  Közben:

 • 10:00 órától Smalls koncert – a régió legfiatalabb rockbandája
 • 11:00 órától Batu-tá Kalandjai – Vitéz László és barátai sorozat, a Mesebolt Bábszínház előadása
  Ismeritek-e Vitéz Lászlót? Hát persze, hogy igen! Ki ne ismerné őt? Azt tudjátok-e, hogy van a Távoli Afrikában egy unokatestvére, akit úgy hívnak, Batu-tá. Sok mindenben hasonlítanak egymásra. A legfontosabban is, hogy jöhetnek paradicsompofájú ördögök, lisztesképű szellemek, ők nem ijednek meg egyiktől sem. Abban is hasonlítanak, hogy Batu-tát is a nagymamucikája indította útra, hogy keressen munkát, álljon végre saját lábára. Így hát elindul ez a piros sipkás fickó szerencsét próbálni messze vidékekre, ahol izgalmas kalandok várják.
  Tervező: Majoros Gyula
  Zene: Kiss Dávid
  Író-rendező: Kovács Géza
  Játssza: Kőmíves Csongor
 • A programra a belépés ingyenes.

  Savaria Turizmus Kft- Tourinform Iroda Szombathely

  Egy perc Szombathely Mikor járt Szent IX. Leó pápa Szombathelyen ? ... Szent IX. Leó pápa eredeti nevén Bruno, Eguisheim-Dagsburg grófja volt. Ötéves korában anyja Bertoulra, Toul püspökére bízta, hogy jó mesterek vezetése alatt elsajátítsa a teológiai tudományok minden stúdiumát. Értékes író, zenész és tudós teológus vált belőle.


  Az én kertem - Kopacz Mária kiállításmegnyitója

  Sárvár – Nádasdy-vár – szeptember 6. vasárnap, 11:00

  Az Erdélyben született, ma Magyarországon élő festőművész nemzetközi kiállításokkal a háta mögött most a város kortárs művészetet bemutató kiállítótermébe, a Galeria Arcisba érkezik. További információ itt.

  Az én kertem. Kopacz Mária kiállításmegnyitója

  Art event in Sárvár, Hungary by Nádasdy-vár Sárvár on Sunday, September 6 2020


  Capella Savaria hangverseny

  Kőszeg – Evangélikus templom – szeptember 6. vasárnap, 18:00

  Műsor:

 • Telemann: „Nemzetek táncai” szvit
 • Telemann: G-dúr versenymű két brácsára – Kalló Zsolt, Rác Gábor
 • Vivaldi: C-dúr szimfónia
 • Telemann : e-moll versenymű fuvolára és hegedűre – Bertalan Andrea, Kalló Zsolt
 • Geminiani: d-moll concerto grosso /La Follia/
 • Művészeti vezető: Kalló Zsolt
  A belépés díjtalan.

  Capella Savaria hangverseny Kőszegen

  Music event in Koszeg, Hungary by Capella Savaria on Sunday, September 6 2020


  Francia hármas – Sanzonest

  Kőszeg – Tóth Pincészet – szeptember 6. vasárnap, 18:30

  Piaf nyomában – francia sanzonest Kőszegen! Édith Piaf és más ismert francia elôadók ismert szerzeményei szólalnak meg, egy kicsit modernebb zenei körítéssel.

  Ének: Horváth Meggie
  Zongorán közreműködik: Sversits Tamás
  Gitár: Domby Bertalan

  Belépő: 500 Ft / fő
  Asztalfoglalás ajánlott!

  Francia hármas | Sanzonest

  Music event in Koszeg, Hungary by Tóth Pincészet on Sunday, September 6 2020


  Nyughatatlan zenekar-koncert

  Szombathely – Csónakázótó-sziget – szeptember 6. vasárnap, 19:00

  A Nyughatatlan az 50-es évekbeli rock&roll egyik hazai népszerűsítője, valamint Johnny Cash zenéjének és színpadi örökségének magyar tolmácsa. A zenekar nevét a Johnny Cash életéről készült játékfilm ihlette. Tíz év alatt öt lemezt adtak ki, a 2016-os albumok aranylemez lett, valamint felkerültek a TRD osztrák kiadó Rock & Roll válogatás lemezére. 2010 óta több mint 500 koncertet adtak itthon és külföldön. A saját dalaikban érződik a Rock & Roll szeretete és minden ritmus jegyben megtalálható a Johnny Cash iránti rajongás is.

  Ültetés nélküli koncert, korlátozott létszámú közönség számára.
  Kapunyitás: 18:30 órakor
  A programra a belépés ingyenes.

  A Nyughatatlan zenekar koncertje

  Music event by Savaria Turizmus Kft- Tourinform Iroda Szombathely on Sunday, September 6 2020

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Programajánló

  Hirdetés
  Hirdetés
  Tovább az oldalra