Publicus: Ha most lennének a választások, három párt jutna a parlamentbe

A Fidesz továbbra is az élen, Magyar Péter pártja megelőzte a DK-t.

Három párt jutna az országgyűlésbe, ha most lennének a parlamenti választások - írja elemzésében a Publicus Intézet.

Az intézetnek a Népszava megbízásából végzett közvélemény-kutatása szerint a Fideszre az összes megkérdezett 24, a biztos szavazók 33, a biztos szavazó pártválasztók 42 százaléka szavazna.

Az ellenzéknél Magyar Péter pártja vezet

A Tisza Párt lenne a második, Magyar Péter pártjára a teljes népesség 14 százaléka szavazna, a biztos szavazók 16 százaléka, a biztos szavazó pártválasztók 20 százaléka választaná a friss pártot.

A harmadik helyre a Demokratikus Koalíció (DK) futna be a teljes népesség 12, a biztos szavazók 15 és a biztos szavazó pártválasztók 18 százalékának szavazataival.

A többi párt nem jutna be a parlamentbe, a biztos szavazó pártválasztóknál az MSZP és a Mi Hazánk Mozgalom 4-4, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum 3-3, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd 1 százalékot érne el.

Az intézet mérése szerint 18 százalék olyan bizonytalan van, aki biztosan elmegy szavazni, de még nem tudja, kire adja a voksát.

Kétharmad szerint rossz irányba mennek az ország dolgai

Az intézet azt is megkérdezte az emberektől, hogy mennyire elégedettek azzal, ahogy az országban mennek a dolgok. A válaszadók 65 százaléka úgy felelt: nem, vagy inkább nem elégedett. A kormánypárti szavazók 19 százaléka is így vélekedett, míg az ellenzékiek között 97, a Tisza Párt hívei körében 95 százalékos volt ez az arány.

Összességében 33 százalék vélte úgy, hogy az országban jó irányba mennek a dolgok, 2 százalék nem tudott válaszolni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet