Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Saját videóját hamisította meg a köztévé, hogy lejárassa a tanártüntetések egyik vezérszónokát

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója is kapott egy ízelítőt az állami média kommunista gyakorlatából.
MTI

A kormánypárt ölelő akolmelegében dolgozó közmédiáról eddig is mindenki tudta, aki kicsit is odafigyel, hogy egy szavát sem érdemes elhinni - emlékezzünk csak az Operánál lezajlott ellenzéki tüntetésre, ahol a királyi tévé valahogy nem találta meg a tömeget, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökének kiretusálására egy riportban, az ügyesen manipulált vágásokra és az árnyalatnyi hangsúlyeltolásokra , de az sem elhanyagolandó tény, hogy tavaly decemberben maga a Kúria mondta ki, hogy lehet hírhamisítónak nevezni a köztévé hírosztályának vezetőjét, Papp Dánielt.

Most pedig újabb mélységekbe szállt alá az M1.

Az oktatási rendszer szétcseszése miatt az egyik első bokorból kibújó, véleményét vállaló fővárosi pedagógus volt Pukli István, aki mára a tanártüntetések egyik meghatározó alakjává vált. Ennélfogva hamar a kormány céltáblája lett, elővették fiatal szocialista múltját (a pártból elég hamar kilépett, mert csalódott bennük), az Andy Vajna-féle TV2 pedig előhúzta a cilinderből még a börtönt megjárt Zuschlag Jánost is, hogy hazudjon az igazgatóról. Ezek után nem csoda, hogy Pukli előhozakodott - na nem mintha bármit jelentene, hogy az ember rokonai mit csináltak - nagyapja ÁVÓs és testvére köztörvényes múltjával, mielőtt a Fidesz ezekkel is megpróbálja jó szokása szerint lejáratni.

A köztévé ezek után egyenesen a szülei házához ment, és Pukli, hogy ennek az szemétkedésnek véget vessen, belement egy interjúba. Az előzőek fényében azonban ragaszkodott hozzá, hogy ez élőben menjen, hogy a hírmanipulációban élenjáró M1 azt ne vághassa meg. De mégis megtették, ahogy arról a Kettős Mérce blog beszámolt : az igazgató napközben adott válaszát az esti híradóra szépen sikerült megkurtítania a tévének.

És úgy sikerült megkurtítaniuk, kihagyva nyilatkozatának Zuschlag Jánosra utaló részét, hogy úgy tűnjön: Pukli István a saját szavaival megy szembe, azaz hazudik.

Ennyire alattomos talán még sosem volt az állami adó:

Vagyis a kérdésre adott válaszát (

nem én indítottam el semmiféle lavinát

) az első mondata után lekeverték, és bevágták a korábbi nyilatkozatát a nagypapáról, mintha mégis ő indította volna el. Mintha nem arról szólna a dolog, hogy kénytelen volt előjönni ezekkel az infókkal, mert az Orbán-kormány elindította a befeketítő derbit.

Így vonja el a fókuszt a kormánypárt az oktatás valódi kérdéseiről: megpróbálja hitelteleníteni azt, akitől fosik.

Na, akkor ez ellen is lehet utcára menni március 15-én . Addig is tekintsük meg a szónokot, amikor nem hamisítják meg a szavait:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra