Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Puskás: Kreált botrány a karneváli színházügy

A polgármester a rendkívüli közgyűlésen foglalkozott az üggyel.

Kedden rendkívüli közgyűlést tartanak a városházán. A megtárgyalandó témákról korábban már beszámoltunk .

A közgyűlés elején polgármester röviden foglalkozott a szombathelyi színház nagy médiavisszhangot kiváltó karneváli ajándék-előadásával Megnéztük, és gyanítjuk, botrányos félreértés van a szombathelyi színház karneváli ajándék-előadása körül 2019. August 25. 15:54 .

Puskás Tivadar „kreált botrány”-nak nevezte a darab körül kialakult mizériát.

Részlet az előadásból
Józing Antal

Az ő értelmezésében az történt, hogy korábban a karnevál főszervezője felkérte a színházat, hogy „magasztos, emelkedett hangvételű” darabbal járuljanak hozzá a 20. jubileumi karneválhoz.

A művet a nyitó és a zárórendezvényen mutatták volna be.

Ám, amikor szembesültek az eredménnyel, ő és a karneváligazgató azt a döntést hozta, hogy ezt a darabot nem érdemes az említett időpontokban bemutatni.

Cáfolta, hogy bármilyen letiltásról szó lett volna, hiszen a darabot – ahogy erről lapunk is beszámolt Megnéztük, és gyanítjuk, botrányos félreértés van a szombathelyi színház karneváli ajándék-előadása körül 2019. August 25. 15:54 - vasárnap délelőtt bemutatták.

„Szerencsére közsiker lett” - közölte Puskás.

Frissítés

:

Nemény András, az Éljen Szombathely frakcióvezetője kitart amellett, hogy cenzúra történt. Puskás Tivadar szerint nem. Stb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra