Putyin újabb migránsválsággal akarja destabilizálni Európát?

Legalábbis ezt állítja a volt moszkvai német nagykövet.

Rüdiger von Fritsch a Der Tagesspiegelnek azt mondta, Vlagyimir Putyin éhségválságot akar kiváltani Európa destabilizálása érdekben, ezzel igyekszik rávenni az orosz elnök az EU tagállamait, hogy vegyenek vissza a szankciókból.

Az ukrajnai háború sok ázsiai és afrikai országot élelmiszerválságba sodorhat a gabonaszállítások elmaradása miatt.

„Putyin számítása szerint a gabonakészletek összeomlása után az éhező emberek el fognak menekülni ezekről a régiókról, és megpróbálnak eljutni Európába – ahogyan akkoriban a háború borzalmai elől menekülő szírek milliói tették” – állítja a volt nagykövet.

"Putyin ezzel az új menekültáradattal akarja destabilizálni Európát, és politikai nyomást gyakorol, hogy a nyugati országok feladják Oroszországgal szembeni kemény álláspontjukat" - mondta Rüdiger von Fritsch.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek