Máshol is rabolt már a büki szálloda kifosztója

Szeptember 24-én az egyik büki hotelben egy férfi fegyvert fogott a repeciósra és kétszázezer forinttal távozott. A rendőrök lakossági bejelentés alapján fogták el a tettest.

Mint ismert, szeptember 24-én hajnali két órakor egy férfi ment be az egyik büki hotelbe, a recepciósra fegyvernek látszó tárgyat fogott, és a bevétel átadására kényszerítette. Az alkalmazott ezt meg is tette, és kb. kettőszázezer forinttal távozott az elkövető.

Pontos volt a személyleírás

Az ügyben a recepciós pontos személyleírást adott az elkövetőről, így olyan fantomrajz készülhetett, amely alapján a sajtóban történt közzététele után értékelhető bejelentés érkezett a férfi személyéről.

Az ügy vizsgálata során az is kiderült, hogy a Bük melletti kis faluban lakó 53 éves férfi szeptember 29-én Csepelen is járt, és egy ottani takarékszövetkezetben a nyitást követően ismét rablást követett el a gyanú szerint.

Amikor Budapestről hazafelé tartott, már a falujában várták a vasi rendőrök, , őrizetbe vették, és jelenleg már előzetes letartóztatásban várja ügyének vizsgálatát. A férfi nem ismeretlen a hatóság előtt, mivel többször volt büntetve rablás és más vagyon elleni bűncselekmények miatt.

A fegyver még nincs meg

Az ügy érdekessége, hogy a nyomozók adatgyűjtést végeznek arra vonatkozóan, hogy az elmúlt évek ismeretlen tetteses rablásainál szóba jöhet-e a férfi elkövetőként.

A lefoglalt tárgyak és a pénz egy része

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a két helyszínről elrabolt pénzösszegből csak kb. 220 ezer forint került elő, illetve az, hogy az elkövetés eszköze, a fegyver még nincs a hatóság birtokában. Friss információként az is elhangzott: ma jelzés érkezett az egyik korábbi, budapesti rablással kapcsolatban, ahol feltehető, hogy itt a férfi egy benzinkutat rabolt ki.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Keresik a bükfürdői rablás elkövetőjét

A rendőrség személyleírást adott a 160-165 cm magas, ápolatlan külsejű, borvirágos orrú, erezett arcbőrű férfiról… Várják a bejelentőket.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra