Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elbánt az eladónő a rablóval

Igazi tűzrőlpattant amazonnal kezdett ki egy rabló Szombathelyen és pórul is járt. Megkerestük a kis bolt eladóját, aki előbb dulakodott támadójával, majd két másik hölgy segítségével bezárták a férfit az üzletbe a rendőrök kiérkezéséig.

Karácsonyi nagyrablás

Talán a karácsonyát akarta megédesíteni egy kis zsebpénzzel a 28 éves F.M., amikor betért a Derkovits városrész egyik kis üzletébe december 23-án. A férfi egy darabig nézelődött, majd amikor egyedül maradt a bolt eladójával, támadásba lendült. A kasszában lévő pénzt követelte, de azzal nem számolt, hogy azt nem fogja megkapni. Dulakodni kezdett az eladóval, akit többször is ellökött, de ettől még nem lett pénze. Végül mégis a kassza közelébe került, de ez lett a veszte is, a hölgy ugyanis kiszaladt a boltból és rázárta az ajtót a rablóra. Közben segítségért kiabált és két másik asszony is a segítségére sietett. A rendőrök bilincsben vezették a kocsihoz a peches támadót.

Nem akar beszélni róla

A nyugat.hu felkereste a támadót megszégyenítő eladónőt, aki nem akar a történtekkel foglalkozni. A Váci Mihály utcai boltban továbbra is ő szolgálja ki a vásárlókat. A bátor nő azért tanulságot is vont a történtekből.

A rosszban sántikálók messziről kerüljék ezt a boltot!
Tánczos Mihály

- Utólag belegondolva sokkal rosszabbul is elsülhetett volna az eset Nem sokat gondolkodtam, hirtelen jött az egész. Nem szeretnék beszélni erről, elég volt a rendőrségnek elmondani, mi történt. Azt viszont meglepődve hallottam, hogy a tettes szabadlábon védekezhet, pedig már korábban is volt ügye a rendőrséggel és már többször volt büntetve más bűncselekmények miatt – csóválta a fejét az asszony.

Nem tárt karokkal, inkább lékelővel várják

A rablási kísérlet híre gyorsan elterjedt a környező üzletekben, boltokban és több helyen nem csak szörnyülködtek a történteken, de különböző megelőző lépésekre is elszánták magukat az eladók, tulajdonosok.

- Megdöbbentett, ami a közelemben történt. Beszéltem a munkatársaimmal is és tettünk némi óvintézkedést. A pult alatt meglepetés eszközöket helyeztünk el, így hasonló esetben nem lecsópaprikával dobáljuk meg a rablót. Nem kell semmi illegális dologra gondolni, elég csak elképzelni a dinnyelékelőt, ami munkaeszköz nálunk - magyarázta az egyik közeli bolt vezetője. Egy másik eladó szerint a tettes jobban jár, ha elkerüli a környéket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Rabló(ka)t keres a rendőrség

Két hasonló rablás történt csütörtökön a vasi és a zalai megyeszékhelyen. Az eddig ismeretlen elkövetők bolti kasszába markoltak bele. Az egerszegi férfinél fegyvernek látszó tárgy is volt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra