Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Rabok nyírják a füvet a szombathelyi temetőkben

A herényi, az oladi, a zanati, a zarkaházi, a szentkirályi és a gyöngyöshermáni temetőben.

Április vége óta feltűnik olykor-olykor a szombathelyi temetők bejárata előtt a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet rabszállító járműve. És hogy miért? Mert a fogvatartottak jóvátételi munkaként hat sírkertben is nyírják a füvet:

Április végétől október közepéig a herényi, az oladi, a zanati, a zarkaházi, a szentkirályi és a gyöngyöshermáni temetőben.

A hat szombathelyi temetőben alkalmanként 4-6-8 elítélt nyírja a füvet és vágja a sövényt, persze felügyelők irányításával.

Mint a börtön oldalán írják, jóvátételi munkára önként jelentkezhetnek a fogvatartottak, de külső munkaterületeken természetesen csak azok dolgozhatnak, akik az elkövetett bűncselekményük, börtönben tanúsított viselkedésük, addigi munkavégzésük alapján nem jelentenek biztonsági kockázatot.

bv.gov.hu

Hangsúlyozzák, a reintegrációnak a jóvátétel is fontos eleme. Lényege, hogy a tettük következményeiért felelősséget vállaló elítéltek egy része lehetőséget kap arra, hogy a börtön falain kívül végzett társadalmilag hasznos munkával enyhítsenek az általuk okozott károkon, egyúttal csökkentsék a velük kapcsolatos előítéleteket is.

A jóvátételi programoknak köszönhetően szépülnek meg kórházak, gyermek- és idősotthonok (Vas megyében például 2021-ben a rumi gyermekotthon), iskolák, óvodák, de az elítéltek ünnepi műsorokkal és adományozásokkal is rendszeresen segítik a rászorulókat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely