Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így köszöntötte a lebénult menyasszony az újszülött kislányát

Amikor lebénultam, a legelső kérdésem az volt az orvosokhoz: Lehet-e még gyerekem? Azt mondták, igen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rachelle Friedman Chapman magát büszke és kemény embernek tartja. Rachelle a saját lánybúcsúján bénult le, amikor a barátai szórakozásból belökték őt a medencébe, viszont olyan szerencsétlenül esett, hogy kitörte a nyakát, és mellkastól lefelé megbénult, mindez még 2010-ben történt.

Egyáltalán nem vagyok érzelmes ember, talán csak egy maroknyi ember látott engem sírni

– mondta a most 28 éves anyuka a Yahoo -nak.

Rachelle és a kis Kaylee Rae
Helen Joy Photography

Azonban múlt vasárnap, amikor a kislánya Kaylee Rae 3,23 kilogrammal megszületett, és a nővér először a kezébe adta a kicsit, Rachelle hamar elérzékenyült. A kis jövevény legalább akkora csoda, mint az észak-karolinai Raleigh-ből származó anyukája, aki egy baleset áldozatából előbb motivációs előadó, majd kerekesszékes rögbijátékos lett, most pedig gyakorló anya.

Amikor lebénultam, a legelső kérdésem az volt az orvosokhoz, lehet-e még gyerekem? Azt mondták, igen. Megnyugtatott a tudat, hogy bár mozdulatlanul fekszem, nem vesztettem el a lehetőséget, hogy saját gyermekem legyen.

Béranyaság, kicsit másképp

A legnehezebb az volt, hogy találniuk kellett egy béranyát, aki hajlandó segíteni, és megérti azt, hogy Rachelle-nek nincs szüksége a lábaira ahhoz, hogy jó anya legyen.

Nem fogom engedni, hogy ez a sérülés elvegyen tőlem valamit, ami nekem nagyon fontos

– mondta Chapman. Miután közzétette a blogján, hogy béranyát keres, egy asheville-i (Észak-Karolina) anyuka, Laurel Humes jelentkezett a megtisztelő feladatra.

Rachelle és Laurel a szülőszobában
Helen Joy Photography

Beszéltem az édesanyámmal, mondtam neki, hogy nem tudom eléggé megköszönni Laurelnek, amit értünk tett

– mondta Rachelle. Azért a segítséget részben a Surrogacy Together (Béranyaság Együtt) nevű szervezetnek is köszönhetik.

Az első közös pillanatok
Helen Joy Photography

Most a Chapman család nagyon elfoglalt lesz, hiszen vigyázniuk kell az újszülöttre, aki már négyórás periódusokban alszik.

Mint minden szülő, én is ideges vagyok, mert nem tudom, mi lesz, ha hazaérünk, az öltöztetéstől azért tartok egy kicsit. Persze, tudom, hogy a sérülésem miatt nem tudok mindent megcsinálni, amit mások meg tudnak, de meg akarom mutatni az embereknek mindazt, amit megtehetek

– mondta Rachelle, aki ugyan kerekesszékes, de a vállai és karjai tökéletesen funkcionálnak.

My beautiful girl!! Stay tuned for our newborn photoshoot! (And yes I'm totally going to be sharing a bunch of baby pics. I'm in loooove 󾌧

Posted by Rachelle Chapman on 2015. május 3.

Irány a TV, éljen a valóságshow

A friss szülők minden pillanatát megmutathatják a család tanulási görbéjét, már csak azért is, mert aláírtak egy valóságshow-ba, amit a TLC készít, és négy másik párral együtt őket is követik majd, hogy megmutathassák a gyermekvállalás kihívásait az első évben.

Alig várom, hogy megmutathassam a meddő és a gerincsérült közösségek tagjainak, hogy mi mindenre vagyok képes.

A kis Kaylee Rae apával és anyával
Helen Joy Photography

Büszkén meséli az első anyai sikerét is:

Nagyon jó vagyok ölelésben

, de azt is bevallotta, hogy a kórteremben nehezen közlekedik a kerekesszékével, és ezért már meghiúsult néhány kísérlete, amikor a kicsinek akart segíteni.

Könnyen meg tudom nyugtatni a kicsit. Az első éjszaka éjféltől egészen hajnali négyig aludt, és akkor is nekünk kellett felébreszteni, hogy megetessük

– tette hozzá a Yahoo -nak adott interjújában Rachelle Chapman Friedman.

Ami a férjét, a 31 éves Chris Chapmant illeti, őt teljesen az ujja köré csavarta a pici. Rengeteg időt töltenek együtt, és a szülők már alig várják, hogy lássák felnőni a kislányukat. Ha követni szeretné Rachellet, a Facebookon megteheti.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés