Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Börtönbe mehet Berki Krisztián, mert Bentley-jével büntetőfékezett egy busz előtt

A szimpatikus celeb ellen az ügyészség emelt vádat.

Szabálytalan és indokolatlan fékezéssel vészfékezésre kényszerített egy utasokat szállító autóbuszt egy férfi 2018. március 17-én a 3. kerületben – áll a Budapesti 4. és 7. Kerületi Ügyészség vádiratában, melyhez fotókat és egy videót is csatoltak.

Ezekből pedig nem nehéz kitalálni, hogy arról a Berki Krisztiánról van szó, aki három évvel ezelőtt azzal került a hírekbe, hogy hátulról belement Bentley-jébe egy busz, miután bevágott elé és büntetőfékezgetett. A történtek miatt egyébként 2020 májusában rabosították is Berkit, ügyvédje akkor azt mondta Blikknek, hogy „a BKK videófelvételét visszanézve azt láttuk, hogy a busz fékezés nélkül simán nekiment a védencemnek”. Ezért pedig panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

A vádirat szerint a busz a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt meg. Berki a záróvonal és előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia és mindketten elkezdték nyomni a dudát. Berki még jobban felhúzta magát és a megengedett sebességet túllépve megelőzte a buszt és intenzív fékezésbe kezdett, végül pedig meg is állt a busz előtt.

Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett – áll a közleményben.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől, valamint járművezetéstől eltiltást indítványozott Berkivel szemben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra