Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Magyarországon a legmagasabb a rák halálozási aránya

100 ezer emberből 279 halt meg rákban 2016-ban.

Az OECD 34 tagállamában Magyarországon a legrosszabb a rák halálozási aránya: 100 ezer lakosra vetítve 279 elhalálozás jutott 2016-ban, ami kiugróan a legmagasabb érték - írja az mfor.hu .

Abban hogy Magyarországon ilyen magas a halálozási arány, nagyban szerepe lehet annak, hogy a rosszindulatú daganatot késve, akkor ismerik fel, amikor már csökken a gyógyulás esélye. Ráadásul a lakosság sem törődik túl sokat az egészségével, a szűrővizsgálatok adta lehetőségekkel sem élnek tömegesen.

A rossz halálozási arány azonban nem tűnik magyar-specifikus tényezőnek, nagyjából az egész régiónk hasonló nehézségekkel küzd.

Előttünk a rangsorban ugyanis Szlovákia áll 259, Szlovénia és Lengyelország áll 243 halálesettel. Csehországban csak egy fokkal jobb az adat, ott 100 ezer lakosra 220 rákos megbetegedés miatti haláleset jut.

A rák Mexikóban szedi a legkevesebb áldozatot, itt 115 eset jut 100 ezer lakosra, míg Törökországban és Brazíliában egyaránt 161-161.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra