Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ramaty állapotban volt összeomlása előtt a genovai híd

Félelmetes fotó kering a Twitteren.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A világot sokkolta a néhány nappal ezelőtt összedőlt olasz híd. Egyrészt az áldozatok száma, másrészt az a tény miatt, hogy hogyan is fordulhatott elő ez a világ egyik legfejlettebb országában.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Most mind az olasz, mind a világsajtó próbálja feltárni a okokat és a hátteret, és eközben érdekes információk látnak napvilágot.

A CNN például arra hívja fel a figyelmet, hogy már évekkel ezelőtt komoly figyelmeztetések hangzottak el a híddal kapcsolatban. A munkáltatók szövetségének a helyi képviselője 2012-ben azzal riogatott, hogy „a híd tíz éven belül összeomlik”, és a helyi egyetem mérnöktanára két évvel ezelőtt úgy fogalmazott, hogy a szerkezet „mérnöki kudarc”, merthogy a rossz technológia miatt a híd acélszerkezet rohamosan rozsdásodik.

Brrr ....
Twitter

A Twitteren közben felbukkant egy fotó is, amely állítólag nem sokkal a baleset előtt történt: ezen a híd valóban félelmetes állapotban van, kábelek csüngenek szerteszét azon a szakaszon, amely később leomlott és több tucat ember halálát okozta.

Olaszországban a katasztrófát megelőző öt évben tíz híd dőlt össze hét ember életét követelve.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés