Razziát indítottak a rendőrök a magyar utakon

Elindult a Biztonság hete program, a biztonsági övet különösen érdemes becsatolni.

Szerdán kezdődött és szombatig a Biztonság hete elnevezésű rendezvénysorozat keretében országszerte ellenőrzi a rendőrség az autósokat, hogy használják-e a biztonsági övet és a gyermekbiztonsági rendszereket. Hivatalosan ez egy felmérés arról, hogyan változott az övhasználati hajlandóság, ám senkinek ne legyen kétsége: aki nem lesz bekötve, megbírságolják – írja a Közlekedéstudományi Intézet nyomán az infostart.hu .

Legutóbb 2018-ban volt ilyen ellenőrzés. Akkor a gépjárművekben utazók 88,5 százaléka volt bekötve, amikor megállították a rendőrök. Ez nagy sikernek számított, mivel 2015-ben még a közlekedőknek csak jóval kevesebb, mint a fele (38,5 százalék) kötötte be magát az autókban, 1999-ben még csak a 6,6 százalékuk.

A Biztonság hetén újra felmérik, hogy most hányan használnak biztonsági övet az előírásoknak megfelelően. Minden statisztika azt mutatja ugyanis, hogy az öv nemcsak életet menthet, de jelentősen csökkentheti a balesetek kimenetelének súlyosságát is. Európában 900 emberéletet lehetne megmenteni az utakon csak azzal, ha minden országban 99 százalékra sikerülne felemelni az övhasználat arányát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek