Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tudta, hogy a győri és a nagykanizsai kórházban van wifi? – Felmértük, hogy mennyire tartanak lépést a modern korral a régióban

Míg Bécsnek már teljesen digitalizált csúcskórháza van, addig nálunk Magyarországon állítólag 2020-ra minden kórházban lesz ingyen wifi.

Még 2017 decemberében írta meg a 24.hu , hogy a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás bejelentette: 2020 végéig minden állami járó- és fekvőbeteg ellátást végző intézményben szeléssavú wifi szolgáltatást vehetnek igénybe a betegek. Ez pedig mind szép és jó, hiszen haladni kell a korral és ma már nagyon kevesen vannak, akik okostelefon nélkül tengetik a mindennapjaikat.

Mindeközben viszont Ausztria már rég lekörözte Magyarországot, hiszen ahogy azt mi is megírtuk még májusban, megnyílt Bécs legújabb, hipermodern kórháza, a Krankenhaus Nord – Klinik Floridsdorf, ami a legmodernebb technológiával felvértezve várja a betegeket.

Az új bécsi kórház
Olvasói fotó

Automatizált fűtéssel, hűtéssel, csőpostával, szállítórobotokkal, digitális betegaktákkal, hibrid műtőkkel és az informatikai eszközökkel összekötött orvosi műszerekkel lett felszerelve az Európa legmodernebb kórházaihoz tartozó intézmény. Ráadásul kizárólag egy- és kétágyas betegszobák vannak, minden ágyhoz egy állítható magasságú monitor tartozik internetcsatlakozással, rádióval, tévével és videójátékokkal. A gyógyítást háromezer orvosi műszer segíti, a kommunikációt pedig 900 wifi-router, amelyek nemcsak az orvosok, de a páciensek rendelkezésére is állnak – írtuk akkor.

Most pedig felkerestük a régió nagyobb kórházait, hogy felmérjük, mennyire tartanak lépést a modern korral. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy elérhető-e wifi-szolgáltatás a kórház területén. Ha igen, a kórház teljes területén, vagy csak bizonyos részein érhető el, mióta van wifi, és egyéni vagy központi döntés alapján dőlt-e el.

Markusovszky Egyetemi Oktatókórház – Szombathely:

WiFi szolgáltatás nem érhető el a kórház területén. Kivételt képez egy minihálózat Szombathelyen a Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályon, mely adomány segítségével jött létre.
Markusovszky kórház
Mészáros Zsolt

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház – Győr

„Az egészségügyi intézményeknek nem feladat nyilvános WIFI hálózatok üzemeltetése. Az intézményünk a betegellátáshoz szükséges WIFI hálózatot épített ki, amely jelenleg a kórház összes területének körülbelül 80%-át fedi le. A meglévő hálózatunkon a kórház vezetésének döntése alapján biztosítunk ingyenes "vendég" bejelentkezési lehetőséget. Ennek a csatornának a sávszélességét korlátozzuk és elsődlegesen a levelezés, vagy ügyintészés céljára tartjuk fenn.

A rendszer még fejlesztés alatt van, 2018 óta elérhető” – válaszolták.

Kanizsai Dorottya Kórház – Nagykanizsa:

A Zala megyei kórházban is van ingyenes wifi-szolgáltatás, szintén a vezetőség egyéni döntése alapján. Elmondták, hogy viszonylag régóta, 2016 óta, de csak bizonyos részein. Ezek pedig a betegvárakoztatási pontok, azaz várótermek és nővérpultok környéke.

Szent László Kórház – Sárvár:

„A kórház területén nincs a betegek részére elérhető wifi hálózat” – közölte lapunkkal a vezetőség.

Szent László Kórház – Sárvár
Google Maps

Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intéze – Sopron:

„A Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet területén a betegek számára wifi-szolgáltatás nem érhető el” – állt válaszukban.

Zala Megyei Szent Rafael Kórház – Zalaegerszeg:

A zalai megyeszékhelyen jelenleg csak a betegazonosító rendszer működik wifi hálózaton a D épületben, 2018 óta. Viszont a vezetőség döntése alapján kialakítás alatt van a vendég wifi – közölték lapunkkal.

Zala Megyei Szent Rafael Kórház
Tibor Vári/Google Maps
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra