Eddig: 1 799 863 / 3 000 000 Ft, 94 támogató. Még4nap.
Légy része az igazságnak!

Régóta harcolnak a gumiabroncsheggyel Nagykölkeden

Az önkormányzat próbált egyezkedni, végül feljelentést tett.

„Évek óta küzdünk a problémával, eddig eredménytelenül" - mondta lapunknak Francsics Zoltán, a község polgármestere, aki látta azt a Facebook bejegyzést , amelyben Balassa Péter országgyűlési képviselő azt írta, veszélyben vannak a nagykölkedi lakosok, a település határában tornyosuló gumiabroncs-lerakó miatt.

A politikus aggodalmáról a Nyugat.hu Gumihegy Nagykölkeden July 12. 18:49 is beszámolt.

Gumiabroncshegy tornyosul Nagykölked határában
Facebook

Mint kiderült, egy cég működött korábban a területen, akkoriban kezdtek gyűlni a gumiabroncsok. Ezt a vállalkozást azonban felszámolták, 2019-ben egy másik cég költözött a telephelyre, viszont hulladékhasznosítási engedélyt nem kapott, így nem kezdhette meg működését. De a gumihegy tovább nőtt.

„Korábban zajlottak közös egyeztetések az önkormányzat, a katasztrófavédelmi, környezetvédelmi szakhatóságok és a cég képviselői között arról, hogy a gumiabroncsokat bedaráltatják, vagy elszállítják, de ebből nem lett semmi, ezért az önkormányzat jó egy éve feljelentést tett az ügyben” - tudtuk meg Francsics Zoltántól.”

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól azt az információt kaptuk, hogy a Körmendi Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben folytat eljárást, hulladékgazdálkodás rendje megsértésének alapos gyanúja miatt. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb információt nem adott a rendőrség.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet