Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Határozatlan ideig használhatja a szombathelyi Reguly általános iskola a Rákóczi utcai épületeket

Nemény András polgármester hosszabbította meg az ingyenes bérletről szóló szerződést.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolát a 2015/16-os tanévtől kezdődően a szombathelyi Német Nemzetiségi Önkormányzat működteti. Az iskola két, a Rákóczi Ferenc utca 77. és 79. alatti épületét a szombathelyi önkormányzat 2015-ben adta bérbe a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, azzal, hogy nem kell bérleti díjat fizetniük.

Az ingyenes bérleti szerződést tíz évre kötötték meg, a szerződés 2025. augusztus 31-ig érvényes.

A fenntartó Német Nemzetiségi Önkormányzat közben egy pályázaton 50 millió forint támogatást nyert az iskola vizesblokkjainak felújítására. A támogatási szerződés kiköti, hogy a felújítás befejezése után legalább öt évig arra a célra kell használni az épületet, amire a szerződés aláírásakor használták.

Bonyhádi Zoltán

A nemzetiségi önkormányzat kérte a várost, hogy hosszabbítsák meg az ingyenes bérletről szóló szerződést, a kivitelezés befejezése után ugyanis öt éven belül lejár a jelenlegi, 2015. augusztus 31-ig szóló megállapodás.

Normál helyzetben a szerződés meghosszabbítását a szakbizottságok véleményezik, javaslatokat tesznek, és végül a közgyűlés dönt arról, hogy meghosszabbítja-e, és ha igen, meddig hosszabbítja meg a szerződést.

A járvány miatti veszélyhelyzet és rendkívüli jogrend miatt viszont jelenleg nem működnek a bizottságok, a közgyűlés jogköreit pedig a polgármesterek gyakorolják.

Nemény András polgármester pedig, mivel nem volt szakmai előkészítés, úgy döntött, hogy a Reguly iskola épületeiről szóló ingyenes bérleti szerződést határozatlan időre meghosszabbítja.

A döntést a veszélyhelyzet megszűnése után a közgyűlés természetesen felülbírálhatja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra