Cégpapírok sorakoztak több kilométer hosszan a Vas megyei árokparton

Lehet, nem ez lesz a magyar Watergate, de egyelőre keressük a magyarázatot. Reagált a cég is.

Szerkesztőségünkhöz naponta több tucatnyi üzenet, telefonhívás levél fut be. Nem tagadjuk, örülünk az olvasói aktivitásnak és bizalomnak, ráadásul az évek folyamán megtanultuk kezelni ezt a mennyiséget.

De egy csütörtök esti – fotókkal és videóval alátámasztott - levélen felszaladt a szemöldökünk.

Ezt írta olvasónk:

"Ma délután ismét bicikliztem egy nagyot és nem hittem a szememnek. A tárgyban szereplő cég pénzügyi iratait* találtam az út mellett, úgy 6 km hosszan eldobálva. Kezdődött (Szombathelyről indultam) Tanakajd előtt, úgy 300 méterrel a bicikliúton. Jobb oldalt módszeresen 10-15 méterenként találtam egy hivatalos pénzügyi iratot. A vépi elágazó után, ahol van egy biciklis pihenő, ugyanúgy jobb oldalt, az árokban folyamatosan volt egy oldal. A biciklis pihenőt körülvevő parkban is volt belőlük bőven szétfújva.

Vasszécsenyben ugyanúgy a bicikliúton, egészen a sorkifaludi elágazóig. Utána egészen a következő, sorokpolányi elágazóig a baloldal megint tele „szórólapokkal”.

Ahogy elfordulunk Szécsénynél, több is van, majd ritkábban, de a 9-es km kőtől megint rengeteg, és csak bal oldalon."

Az olvasó következtetése:

"Azt sajnos már megszoktuk, hogy teleszemetelik az országunkat. De nem értem, miért egyesével (még véletlenül se volt 2 vagy 3 egymás mellett) szórta el a lapokat, kimért távolságra egymástól és miért kilométereken keresztül. Ha csak valaki nem direkt csinálta, jól kitervelt okból És a megvalósítás is érdekes lehetett, mert ezt kocsiból nem lehetett elintézni, hogy pont adott távolságra kerüljenek a lapok, és mindig az út egy oldalára. Ezt nem is egy fő valósította meg. Szóval nekem ez egy harmadik típusú találkozás volt."

Kimentünk, megnéztük

Mindezt olvasva, érthető, hogy kíváncsiságtól égve érkeztünk pénteken délelőtt a levélben említett helyszínekre, ahol valóban megtaláltuk az említett papírokat, ha nem is az olvasó által leírt mennyiségben.

Mészáros D. Zsolt

Talán azóta takarítottak az érintett településeken a kerékpárút mellett, talán az érintett - amúgy jól ismert, Vas megyei telephelyekkel is rendelkező - cég gyűjtött be belőlük.

Az említett helyeken megálltunk autóval, és mindenhol találtunk egyet-kettőt gyaloglótávolságban. Összességében több tucatot gyűjtöttünk be.

Közben konzultáltunk könyvelésben jártas szakértővel, aki szerint a dokumentumok, amelyek jó néhány évvel ezelőtti dátumozásúak, valószínűleg nem tartalmaznak érzékeny pénzügyi adatokat vagy céginformációkat, így jó eséllyel nem vezetnek el egy magyar Watergate-ügyhöz, amelyről, becsülettel bevalljuk, kicsit azért ábrándoztunk.

Ugyanakkor mégiscsak roppant furcsa ez így, épkézláb magyarázatot nem tudtunk összerakni a jelenségre.

Miért szór, vagy inkább helyez el valaki az útszélén, jelentős munka- és időráfordítással korábbi céges dokumentumot Tanakajd és Vasszécseny környékén, mintegy hat kilométer hosszan?

A felfedezésről értesítettük a céget, ahonnan időközben megérkezett a válasz

Ezt írják:

A tegnapi napon ezek a céges iratok általunk kerültek elszállításra egy másik telephelyre. A szállítás közben sajnálatos módon elvesztésre kerültek, mely miatt a környéken lakók elnézését kérjük. Az összegyűjtését elkezdtük, a mai napon igyekszünk az összeset összeszedni.

*Az olvasói fotókat nem adjuk közre, mert azokon láthatóan érzékenyebb pénzügyi információk vannak, mint amiket mi találtunk a mai nap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet