Soha nem volt még akkora forgalom a horvát autópályákon, mint most hétvégén

Eddig 2019 volt a rekordév.

Az elmúlt hétvégén mérték a legnagyobb forgalmat a horvát autópályák történetében – közölte hétfőn a horvát állami autópálya-kezelő vállalat (HAC).

A cég jelentése szerint július 29. és 31. között 959 998 jármű közlekedett a HAC kezelése alá tartozó autópálya-szakaszokon és a vállalat – áfa nélkül – 53,6 millió kuna (2,8 milliárd forint) útdíjat szedett be.

A tavalyi azonos időszakhoz képest 2,2 százalékkal volt nagyobb a forgalom és egy százalékkal nagyobb a bevétel. 2019-hez viszonyítva – amely rekordévnek számított a horvát turizmusban – a forgalom 5,7 százalékkal, a bevételek 1,5 százalékkal nőttek – közölte a vállalat.

Az év elejétől július végéig a HAC több mint 35,5 millió járművet regisztrált az autópályákon. 2021 ugyanezen időszakához viszonyítva a járműforgalom 20 százalékkal, a beszedett útdíj 23 százalékkal nőtt.

Ami még fontosabb – hangsúlyozta a vállalat –, hogy 2019 első hét hónapjához képest 8 százalékkal nőtt a járműforgalom a horvát autópályákon.

Idén – az előző két évhez hasonlóan – a turisztikai szezon támogatása érdekében nem vezettek be szezonálisan tíz százalékkal magasabb útdíjakat – emlékeztet a HAC.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek