Remekeltek lépcsőfutásban a vasi tűzoltók

A Tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén kilencedik alkalommal rendezte meg a Tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságot. A több, mint 150 induló egész délelőtt, folyamatosan rajtoltatva rohamozta a Kő-hegy lépcsőit. A megmérettetésre Vas vármegyéből öt induló nevezett be és mindannyian kiemelkedően teljesítettek az embertpróbáló versenyben - írja a Katasztrófavédelem honlapja.

A bajnokság a lépcsőfutó versenyek közt is kiemelkedik a pálya nehézsége miatt. A 419 lépcsőfok ugyanis egyenetlen emelkedésével különösen nagy megterhelést ró a sportolók szervezetére, nem is beszélve arról, hogy a korlát nem mindig nyújt egyformán támogatást, hisz hol egyik, hol másik oldalon van elhelyezve.

Vas vármegyét a megmérettetésen Nagy Zoltán tűzoltó őrmester, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, Nemes Bálint, Bognár Dávid, Rózsa Zoltán és Mersich Miklós, a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltói képviselték. Mindannyian védőruhában teljesítették a távot és eredményesen szerepeltek. Nemes Bálint korcsoportjában az előkelő második helyen állhatott fel a dobogóra.

Lépcsőfutó vasi tűzoltók
katasztrófavédelem
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek